Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Η Ένωση πέρασε σίφουνας από το Αθανάσιος Διάκος

Διαβάζεται σε 3'
Λαμία – ΑΕΚ 0-4: Η Ένωση πέρασε σίφουνας από το Αθανάσιος Διάκος
EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ νίκησε 4-0 τη Λαμία και ξεκίνησε με το δεξί την πορεία της στα playoffs. Κάλενς και Πόνσε σκόραραν για τους κιτρινόμαυρους και ο Λιβάι Γκαρσία με δύο όμορφα γκολ σφράγισε το διπλό της Ένωσης.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε με το δεξί στα playoffs, καθώς επικράτησε 4-0 της Λαμίας στην πρεμιέρα του μίνι πρωταθλήματος. Ο Κάλενς έβαλε σε θέση οδηγού την Ένωση πριν από την εκπνοή του πρώτου μέρους.

Ο Πόνσε στο 68′ έκανε το 2-0, αλλά το κερασάκι στην τούρτα από τον Λιβάι Γκαρσία ήταν μαγικό με την οβίδα που εκτόξευσε από μακρινή απόσταση. Στις καθυστερήσεις πέτυχε ένα ακόμα, κάνοντας το 4-0.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα επέβαλαν το ρυθμό τους σε όλο το ματς, η Λαμία στάθηκε πολύ καλά στο ανασταλτικό κομμάτι, αλλά ήταν εντελώς ακίνδυνη στην επίθεση, μιας και έκανε την πρώτη της τελική στο 81′.

Το πρώτο γκολ της Ένωσης ήρθε στο 45+2′. Ο Μάνταλος εκτέλεσε το φάουλ και ο Πόνσε με προβολή έστειλε την μπάλα προς την εστία. Ο Κοσελέφ τον σταμάτησε αλλά δεν μπόρεσε να μπλοκάρει την μπάλα και ο Κάλενς από κοντά σκόραρε.

Το δεύτερο γκολ της ΑΕΚ ήρθε στο 68ο λεπτό. Ο Ρότα από πλάγιο τροφοδότησε τον Πόνσε μέσα στην περιοχή και αυτός με ωραίο σκαστό σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο φινάλε τη σκυτάλη πήρε ο Λιβάι Γκαρσία που έδειξε ξανά καυτός. Στο 88′ πέτυχε το μαγικό γκολ με ωραία ατομική ενέργεια και σουτ από μακριά και αυτό στο 90+3′ με πλασέ μέσα από την περιοχή, διαμορφώνοντας το τελικό σκορ.

Η ΑΕΚ με αυτούς τους τρεις βαθμούς έφτασε τους 62 και είναι προσωρινά πρώτη, περιμένοντας τα άλλα ματς, ενώ η Λαμία έμεινε στους 34.

Βρήκε τη λύση με τον Κάλενς στο τέλος
Το πρώτο μέρος είχε επιθετικό μονόλογο από την ΑΕΚ, μιας και η Λαμία αρκέστηκε απλώς στο να παραμένει οχυρωμένη στα μετόπισθεν, πηγαίνοντας αρκετά καλά στο ανασταλτικό.

Οι παίκτες του Ματίας Αλμέιδα προσπαθούσαν κυρίως με γεμίσματα από τα άκρα να απειλήσουν την εστία του Κοσέλεφ, αλλά η Λαμία αμυνόταν αρκετά καλά. Η πρώτη της τελική ήταν με την κεφαλιά του Γιόνσον που πέρασε άουτ, ενώ στο 10′ ο Πήλιος εκτέλεσε από καλή θέση με προϋποθέσεις, άλλα έστειλε την μπάλα ψηλά.

Στο 16ο λεπτό ο Ελίασον με ωραίο πλασέ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτυών. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να πιέζουν την εστία της Λαμίας και στο 32′ ο Πόνσε με κεφαλιά ανάγκασε τον Κοσέλεφ στην πρώτη του επέμβαση στο ματς.

Την ίδια τύχη είχε και η κεφαλιά του Κάλενς στο 39ο λεπτό. Το γκολ για την ΑΕΚ ήρθε στην τελευταία φάση του ματς με τον Κάλενς και με αυτό η Ένωση πήγε στα αποδυτήρια ούσα μπροστά στο σκορ.

Καθάρισε στο δεύτερο μέρος με Λιβάι και Πόνσε
Στο δεύτερο μέρος η ΑΕΚ μπήκε έχοντας την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ η Λαμία πήρε σταδιακά μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ήταν πλέον πίσω στο σκορ.

Ωστόσο δεν δημιούργησε τόσες πολλές ευκαιρίες, όσες έκανε στο πρώτο. Στην πρώτη της καλή στιγμή βρήκε και το δεύτερο γκολ με το ωραίο σκαστό σουτ του Πόνσε μέσα από την περιοχή.

Η Λαμία ανέβασε στροφές και έψαξε το γκολ για να μειώσει το σκορ, έφτασε στην πρώτη της τελική στο ματς στο 81ο λεπτό με τον Κοντονίκο που πέρασε άουτ, αλλά ο Λιβάι Γκαρσία είχε άλλη άποψη, καθώς με δύο γκολ στο φινάλε έκανε το 4-0 για την ΑΕΚ που ξεκίνησε με το δεξί στα playoffs.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα