Λευκορωσία: Συνελήφθη η μπασκετμπολίστρια Γελένα Λουτσάνκα επειδή αντιτίθεται στον Πρόεδρο της χώρας

Λευκορωσία: Συνελήφθη η μπασκετμπολίστρια Γελένα Λουτσάνκα επειδή αντιτίθεται στον Πρόεδρο της χώρας
Γελένα Λουτσάνκα AP

Η ζωντανή-θρύλος του Λευκορωσικού μπάκετ και ακτιβίστρια, η Γελένα Λουτσάνκα, συνελήφθη στην χώρα της με την κατηγορία ότι παραβίασε τον νόμο περί συνάθροισης επειδή πήρε μέρος σε πορεία εναντίον του Προέδρου Αλεξάντερ Λουκασένκο.

Η κατάσταση στην Λευκορωσία “μυρίζει μπαρούτι” εδώ και καιρό. Και η τελευταία είδηση που κυκλοφόρησε ίσως κάνει ακόμα χειρότερα τα πράγματα.

Όπως έγινε γνωστό, η γνωστή Λευκορωσίδα μπασκετμπολίστρια, Γελένα Λουτσάνκα, συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Μινσκ όταν προσπάθησε να φύγει από την Λευκορωσία. Ο λόγος; Κατηγορείται ότι παραβίασε τον νόμο που αναφέρει ότι απαγορεύονται οι συναθροίσεις στην χώρα.

Στην πραγματικότητα ωστόσο ο λόγος δεν ήταν η παραβίαση αυτού του νόμου, όσο το θέμα της συνάθροισης στην οποία έδωσε το παρών: Η ανοιχτή διαμαρτυρία εναντίον του – επί 26 συνεχόμενα χρόνια – Προέδρου της χώρας, Αλεξάντερ Λουκασένκο, και της σκληρής πολιτικής που εφαρμόζει και φέρεται να ευνοεί την αστυνομική βία.

Την δεδομένη στιγμή, σύμφωνα με το Sport24.gr, η Λουτσάνκα είναι στην φυλακή, με το σωματείο των αθλητών της χώρας να προσπαθεί να βρει τρόπο να την αποφυλακίσει.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα