Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι: Οργή των φιλοξενούμενων για το ιπτάμενο πανό “White lives matter”

Μάντσεστερ Σίτι-Μπέρνλι: Οργή των φιλοξενούμενων για το ιπτάμενο πανό “White lives matter”
AP

Αεροπλάνο πέταξε πάνω από το Έτιχαντ κατά την αναμέτρηση της Μάντσεστερ Σίτι με την Μπέρνλι φέροντας σε πανό το μήνυμα "White lives matter Burnley". Οργισμένη αντίδραση από τους φιλοξενούμενους.

Η Μάντσεστερ Σίτι νίκησε την Μπέρνλι για την 30ή αγωνιστική της Premier League με τους παίκτες των δυο ομάδων να στέλνουν μήνυμα κατά του ρατσισμού, γονατίζοντας πριν από την έναρξη του ματς, ενώ το μήνυμα “Black Lives Matter” εμφανιζόταν αντί των ονομάτων στις εμφανίσεις τιμώντας τη μνήμη του Αφροαμερικανού, Τζορτζ Φλόιντ, ο οποίος δολοφονήθηκε από αστυνομικό στη Μινεσότα.

Όπως αναφέρει το Sport24.gr, οπαδός της φιλοξενούμενης ομάδας ναύλωσε αεροπλάνο που πέταξε πάνω από το Έτιχαντ και έφερε το μήνυμα “White lives matter Burnley” (οι ζωές των λευκών μετρούν).

Άμεση και οργισμένη ήταν η αντίδραση της Μπέρνλι μέσω ανακοίνωσης: “Καταδικάζουμε αυτές τις πράξεις και το προσβλητικό πανό που πέταξε πάνω από το Έτιχαντ το βράδυ της Δευτέρας. Θέλουμε να καταστήσουμε σαφές ότι οι υπεύθυνοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι στο Τερφ Μόορ. Αυτό δεν αντιπροσωπεύει με τίποτα την Μπέρνλι και θα δουλέψουμε μαζί με τις αρχές για να ταυτοποιήσουμε τους δράστες.

Απολογούμαστε στην Premier League, τη Μάντσεστερ Σίτι και όσους προωθούν το Black Lives Matter. Υποστηρίζουμε την πρωτοβουλία του Black Lives Matter καθώς παίκτες και προπονητές μας γονάτισαν πριν την έναρξη του ματς”, αναφέρεται σε αυτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα