Μουντιάλ 2022: Ακόμα 67 νεκροί εργάτες στο Κατάρ το τελευταίο πεντάμηνο

Μουντιάλ 2022: Ακόμα 67 νεκροί εργάτες στο Κατάρ το τελευταίο πεντάμηνο

Συνολικά 67 εργάτες από το Νεπάλ έχουν χάσει τη ζωή τους τους τελευταίους πέντε μήνες κατά τη διάρκεια των έργων για την κατασκευή των γηπέδων που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2022 στο Κατάρ.

O αριθμός των νεκρών στα έργα που γίνονται για το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ ολοένα και αυξάνεται. Αυτό προκύπτει από τις αποκαλύψεις που έκανε εκπρόσωπος ΜΚΟ για τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Σύμφωνα με το Sport24.gr από περασμένο Ιούλιο μέχρι και τα τέλη Νοεμβρίου συνολικά 67 εργάτες από το Νεπάλ έχασαν τη ζωή τους. Ο λόγος; Κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος αφού οι εταιρείες που έχουν αναλάβει τα έργα δεν δίνουν πληροφορίες ούτε στις οικογένειες των θυμάτων.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν δημοσιεύματα στο εξωτερικό, εκπρόσωποι των εταιρειών καλούν τους συγγενείς και τους αναφέρουν απλά ότι έχασαν τον άνθρωπό τους χωρίς να μπαίνουν σε πολλές λεπτομέρειες.

“Το να πούμε ότι όλοι όσοι πήγαν για να δουλέψουν για το Μουντιάλ εργάζονται στα γήπεδα δεν είναι αληθές. Όλη η χώρα αλλάζει για να προετοιμαστεί για το παγκόσμιο κύπελλο. Υπάρχουν εκατοντάδες χιλιάδες εργάτες οι οποίοι δουλεύουν στο να αλλάξει η εικόνα της χώρας μέχρι το 2022” ανέφερε στην Dailymail εκπρόσωπος της ΜΚΟ.

Το ακόμα πιο τραγικό της υπόθεσης είναι ότι η θλιβερή λίστα υπολογίζεται ότι θα μεγαλώσει κι άλλο το προσεχές διάστημα. Συγκεκριμένα υπάρχουν κάποιοι οι οποίοι αναφέρουν συνολικά 4500 εργάτες θα έχουν χάσει τη ζωή τους μέχρι τη σέντρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Όλα αυτά την ώρα που η FIFA δηλώνει ότι παρακολουθεί το θέμα, αλλά δεν φαίνεται έτοιμη να κάνει κάτι.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα