ΝΒΑ: Αποφασίστηκε η συνέχιση των playoffs

ΝΒΑ: Αποφασίστηκε η συνέχιση των playoffs
Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κυνηγάει το πρώτο του δαχτυλίδι στο ΝΒΑ, με τη φανέλα των Μιλγουόκι Μπακς AP

Δεν διακόπτονται τα playoffs, συνεχίζεται κανονικά η σεζόν 2019/20 στο ΝΒΑ όπως αποφασίστηκε στη δεύτερη σύσκεψη των παικτών, στη "φούσκα" του Ορλάντο.

Οι πιέσεις που άσκησαν οι Λέικερς (κυρίως ο ΛεΜπρόν Τζέιμς, ο οποίος μεταπείστηκε και “μαλάκωσε” τις τελευταίες ώρες) και οι Κλίπερς, βρήκαν οριστικά σε τοίχο. Τα playoffs του ΝΒΑ θα συνεχιστούν κανονικά, όπως αποφασίστηκε στη δεύτερη σύσκεψη που έκαναν οι παίκτες το απόγευμα της Πέμπτης (27/8), ώστε η “φούσκα” που έχει δημιουργηθεί στο Ορλάντο να συνεχίσει να λειτουργεί ως πλατφόρμα για τα μηνύματα των αθλητών ενάντια στον ρατσισμό, την ανισότητα και την αστυνομική βία σε κάθε γωνιά των ΗΠΑ.  

Η απόφαση των Μιλγουόκι Μπακς, του Γιάννη Αντετοκούνμπο, να μην κατέβουν στο Game 5 της σειράς με τους Ορλάντο Μάτζικ, σε ένδειξη διαμαρτυρίας, αποδείχθηκε πως δεν ήταν κίνηση για να τιναχθούν τα πάντα στον αέρα, όπως αναφέρει το Sport24.gr. Ήταν μια αντίδραση για να γυρίσουν μερικά κεφάλια, για να δείξουν οι NBAers ότι έχουν φωνή, για να αποδείξουν ότι είναι άνθρωποι που ενδιαφέρονται για την κοινωνία και όσα συμβαίνουν τελευταία σε αυτή.  

Οι Λέικερς και οι Κλίπερς ήταν αντίθετοι στο ενδεχόμενο να συνεχιστούν τα playoffs, δεν υπήρξε όμως ανταπόκριση από τις υπόλοιπες ομάδες που ζήτησαν πιο ήπιες αντιδράσεις και τελικά τα κατάφεραν πείθοντάς τον να παλέψει μέχρι το φινάλε για τον στόχο του. Οι αθλητές θα ζητήσουν την υποστήριξη της Λίγκας και των ιδιοκτητών των 30 ομάδων για να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο και όλα δείχνουν ότι από το Σάββατο θα συνεχιστεί κανονικά το πρόγραμμα με τα παιχνίδια που αναβλήθηκαν να διεξάγονται κανονικά.

 Αργότερα στη διάρκεια της ημέρας αναμένεται και τρίτη συνάντηση των παικτών, με δύο μέλη από κάθε ομάδα που βρίσκεται στη “φούσκα”. Άπαντες κατάλαβαν ότι έχουν ήδη κάνει πολλά για να τα τινάξουν τώρα στον αέρα, ενώ οι οικογένειές τους βρίσκονται ήδη στο Ορλάντο, είναι σε καραντίνα και τις αμέσως επόμενες μέρες θα μπουν στις εγκαταστάσεις της Disney World. Η λογική πρυτάνευσε και η πλατφόρμα του ΝΒΑ θα συνεχίσει να λειτουργεί με τον δικό της τρόπο. 

 Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα