Ο Αντώνης Τσαπατάκης ξεναγός στο πιο ευφάνταστο roadtrip

Ο Αντώνης Τσαπατάκης ξεναγός στο πιο ευφάνταστο roadtrip

Ένα πρωτότυπο roadtrip στην Κρήτη είχε την ευκαιρία να βιώσει Παραολυμπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης. Πέντε ημέρες σε ένα βαν, ανακαλύπτοντας το νησί.

Η εικόνα της Κρήτης φαίνεται ότι αλλάζει ριζικά. Και η Περιφέρεια Κρήτης επέλεξε να την παρουσιάσει με έναν ευφάνταστο τρόπο: Διοργανώνοντας ένα πενθήμερο roadtrip με βαν και προβάλλοντας τα σημαντικά έργα που υλοποιήθηκαν στους Νομούς Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνου και Λασιθίου μέσω των προγραμμάτων ΕΣΠΑ κατά την προγραμματική περίοδο 2014-2020.

«Ξεναγός» σε αυτό το ταξίδι είναι ο Κρητικός Παραολυμπιονίκης, Αντώνης Τσαπατάκης, που αγωνίζεται κυρίως στα 100μ. πρόσθιο, με εθνικά ρεκόρ και πολλές διεθνείς διακρίσεις στο ενεργητικό του.

Έχοντας ως συνεπιβάτες την Έφη Νταλάκα, τον Γιώργο Νταλάκα και την Ειρήνη Ζάχου, διασχίζει οδικώς την Κρήτη και ανακαλύπτει όλα τα έργα που αναμένεται να αλλάξουν σημαντικά την εικόνα του νησιού και την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Με αφορμή αυτό το πρωτότυπο roadtrip, συναντήσαμε τον Αντώνη Τσαπατάκη, ο οποίος μας μίλησε για αυτήν την μοναδική εμπειρία που έζησε στην Κρήτη.

Κάνατε τον γύρο της Κρήτης με οδηγό τα εμβληματικά έργα που υλοποίησε η Περιφέρεια. Ποιες είναι οι σκέψεις και τα συναισθήματά σας;

Σίγουρα οι σκέψεις και τα συναισθήματα που μας άφησε ο γύρος της Κρήτης ήταν αυτά του οράματος και της ικανοποίησης για την υλοποίηση των έργων. Είναι κάτι που προσπαθώ να κάνω και εγώ ίδιος στη ζωή μου. Να ονειρεύομαι και να προσπαθώ καθημερινά να υλοποιήσω τους στόχους μου.

Τι αντίκτυπο πιστεύετε ότι θα έχουν οι νέες υποδομές στην ανάπτυξη του Νησιού και στην ποιότητα ζωής των κατοίκων και των επισκεπτών του;

Ο αντίκτυπος θα είναι αναμφίβολα θετικός για το νησί μας. Τα έργα αυτά στην ουσία πραγματοποιούν την εξέλιξη που ζητούσε ο τόπος μας όλα αυτά τα χρόνια. Μα πάνω από όλα, βελτιώνουν τις ζωές όσων κατοικούν στο νησί αλλά και όσων το επισκέπτονται.


Ο πολιτισμός είναι από τα μεγάλα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης. Πόσο συμβάλλουν στην ανάδειξή του έργα όπως η μόνιμη έκθεση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων, η κυκλοφοριακή σύνδεση του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου της Μεσσαράς ή οι παρεμβάσεις στο Φρούριο Καλέ που είχατε την ευκαιρία να επισκεφτείτε;

Η ιστορία του τόπου μας είναι ο πολιτισμός μας. Δεν είναι απλά μία παρακαταθήκη, είναι μια υπενθύμιση για να μην υποπέσουμε πάλι στα ίδια λάθη αλλά και για το πώς μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο. Επομένως όταν κρατάμε ακέραια τα ιστορικά μνημεία και ό,τι σχετίζεται με αυτά, τότε κρατάμε ζωντανή και τη μνήμη τους.

H πανδημία ανέδειξε ακόμα πιο επιτακτικά την ανάγκη για σύγχρονες υποδομές υγείας. Επισκεφτήκατε τις νέες πτέρυγες στο Γενικό Νοσοκομείο Κρήτης, ποιες είναι οι εντυπώσεις σας;

Αυτό το έργο είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί όλοι γνωρίζουμε πριν πόσα χρόνια ξεκίνησε αλλά και πόσο σημαντικό είναι για την τοπική κοινωνία.


Κατά τη διάρκεια της πανδημίας του COVID-19, ασκήθηκε μεγάλη πίεση στο σύστημα υγείας. Για το λόγο αυτό, χαίρομαι ιδιαίτερα που ήμουν μάρτυρας στην ολοκλήρωση αυτού του έργου, το οποίο όχι μόνο βοηθάει στην αποσυμφόρηση της πίεσης του συστήματος υγείας αλλά δίνει την ελπίδα ότι οι περισσότεροι όσων νοσηλευθούν, θα βγουν υγιείς.

Η πλήρης ένταξη των ΑΜΕΑ στην κοινωνική και οικονομική ζωή αποτελεί ένα μεγάλο και διαρκές στοίχημα για όλους μας. Ποιος ο ρόλος υποδομών, όπως το νέο Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης παιδιών με αναπηρία στη Ιεράπετρα, που ήταν και ο τελευταίος σταθμός του ταξιδιού σας;

Οι υποδομές μίας χώρας είναι το εχέγγυο για την εξέλιξή της. Σύμφωνα πάντα και με τις ανάγκες που έχουν τα μέλη της κοινωνίας σε διαφορετικό επίπεδο. Η επίσκεψη στο νέο Κέντρο δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά με αναπηρία στην Ιεράπετρα ήταν το πιο ωραίο κλείσιμο που μπορούσε να γίνει στο ταξίδι μας. Ένα έργο για όλους.

Τα έργα που επισκέφθηκε ο Αντώνης Τσαπατάκης και η παρέα του αποτελούν μια τεράστια ευκαιρία για την Κρήτη, δίνοντας της μια μοναδική αναπτυξιακή δυναμική για τα επόμενα χρόνια. Σε αυτό θα συμβάλλει περαιτέρω και η έγκριση του νέου προγράμματος «ΚΡΗΤΗ» 2021-27, το οποίο θα βοηθήσει στη δημιουργία περισσότερων έργων καθοριστικής σημασίας που θα αλλάξουν ριζικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων του νησιού.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα