ΕΣΠΑ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με προγράμματα και επιδοτήσεις ΕΣΠΑ.

Economist

Γ. Γεωργακόπουλος (Intrum): Οι βιώσιμες επιχειρήσεις πρέπει να υποστηρίζονται

Η Intrum βρίσκει για τις επιχειρήσεις τα νέα κεφάλαια, την τεχνογνωσία και τις επενδύσεις που χρειάζονται, αξιοποιώντας και τους ευρωπαϊκούς πόρους, όπως το ΕΣΠΑ, μέσα από ειδικό help desk

Κλειστό κατάστημα

Βιομηχανία - ΜμΕ: Πυρά κριτικής για τις εξαγγελίες της ΔΕΘ - Καμπανάκι για λουκέτα

Χωρίς δομικού χαρακτήρα παρεμβάσεις και πλάνο στήριξης της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας αλλά και της ίδιας της μεσαίας τάξης ήταν οι τοποθετήσεις του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ με βάση όσα αναφέρουν φορείς της αγοράς

Κώστας Καραμανλής

Καραμανλής: Έργα με ακάλυπτες επιταγές, δεν θα ακούσουν από εμάς ποτέ οι Έλληνες πολίτες

Το σχέδιο υδροδότησης της Κέρκυρας εντάσσεται σε ένα ολοκληρωμένο πλέγμα παρεμβάσεων για το νησί. Σε εξέλιξη είναι και το πρόγραμμα έργων για την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, ύψους 30 εκ ευρώ που θα δημοπρατηθεί μέσα στο καλοκαίρι.

Αττική Οδός

Αττική Οδός: Στην τελική ευθεία η έναρξη των έργων για την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης

Ανοίγει ο δρόμος για τις υπογραφές της πρώτης επέκτασης της Αττικής Οδού, που αφορά την επέκταση της Λεωφόρου Κύμης. Τι προβλέπεται να κατασκευαστεί και ποια η ταυτότητα του έργου.

Αεροδιάδρομος

Μεγάλωνει ο τερματικός σταθμός και ο αεροδιάδρομος του Αεροδρομίου Χίου

Προχωρά η διαδικασία αναβάθμισης του αεροδρομίου της Χίου με στόχο την επέκταση, αναδιαρρύθμιση και βελτίωση των κτιριακών και ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων του τερματικού σταθμού.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης

Γεωργιάδης: Αρχές Μαΐου τα πρώτα καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου

Τον Μάιο πρόκειται να εγκριθούν τα πρώτα καθεστώτα του νέου αναπτυξιακού νόμου σχετικά με τον τουρισμό και τις ιχθυοκαλλιέργειες, όπως ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Γραμμές τραίνου

Προχωρούν οι διαδικασίες για 4 μεγάλα σιδηροδρομικά έργα

Τα έργα αφορούν την ολοκλήρωση της νέας διπλής γραμμής Αίγιο-Ρίο, την ηλεκτροκίνηση στις γραμμές Κιάτο-Αίγιο και Παλαιοφάρσαλος-Καλαμπάκα και τη Β`φάση αναβάθμισης του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού Αθηνών.

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος: Η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων αποτελούν άμεση προτεραιότητα

Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος: Η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων αποτελούν άμεση προτεραιότητα

Για την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος και για τον επιχειρηματικό κόσμο, η απορρόφηση των κοινοτικών πόρων, αλλά και η στρατηγική τους αξιοποίηση, ώστε να παράγουν το μέγιστο δυνατό αναπτυξιακό αποτέλεσμα, αποτελούν άμεση προτεραιότητα.

Οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος επιδότησης για αλλαγή ηλεκτρικών συσκευών

Οι όροι και οι προϋποθέσεις του προγράμματος επιδότησης για αλλαγή ηλεκτρικών συσκευών

Το ποσοστό επιδότησης θα κυμαίνεται μεταξύ του 30% και 40%, και θα αφορά κυρίως κλιματιστικά, ψυγεία και καταψύκτες. Το συνολικό κονδύλι θα αντληθεί από το ΕΣΠΑ και θα ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Εστίαση

Μέτρα στήριξης: Τα δημοσιονομικά βάζουν "κόφτες" στις ενισχύσεις

Υπό τη "δαμόκλειο σπάθη" των Βρυξελλών, η κυβέρνηση άνοιξε τον κρατικό κορβανά για να στηρίξει επιχειρήσεις και νοικοκυριά. Από τα 80 εκατομμύρια ευρώ όμως, τα 42 αφορούν πρόγραμμα ΕΣΠΑ, που μέχρι να υλοποιηθεί θα περάσει… εύλογος χρόνος.

Ελληνικό χρηματιστήριο

Ο οδικός χάρτης για ισχυρή, βιώσιμη και κοινωνικά δίκαιη ανάπτυξη από το 2022

Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, συμμετέχοντας στο αφιέρωμα "Η Ελλάδα στο μέλλον" γράφει στο NEWS 24/7 για τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας και για τις προτεραιότητες και τους στόχους του οικονομικού επιτελείου τη νέα χρονιά.

Κατάστημα εστίασης

Αγορά: SOS για να επιβιώσουν οι επιχειρήσεις και να κρατηθούν θέσεις εργασίας

Στην εστίαση τα τελευταία δύο χρόνια έχουν απολεσθεί 40.000 θέσεις εργασίας. Κώδωνας κινδύνου για εργαζόμενους κι επιχειρήσεις σε σχέση με τα νέα μέτρα ανάσχεσης της πανδημίας.

Χάλκη

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος από ΥΠΕΝ για τα επόμενα "πράσινα" ελληνικά νησιά

Έχει ήδη προβλεφθεί στα σχέδια των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2021-2027 ποσό περίπου 100 εκατ. ευρώ, ενώ αναμένεται η αξιοποίηση περίπου 200 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Απανθρακοποίησης.

Εικόνα από το μετρό Θεσσαλονίκης

Μετρό Θεσσαλονίκης: Νέα προσφυγή στο ΣτΕ προκαλεί οργισμένη αντίδραση των φορέων της πόλης

Πολεμικό κλίμα μετά τη νέα προσφυγή πολιτών και το αίτημα αναστολής των εργασιών για την απομάκρυνση των αρχαιοτήτων από τον σταθμό Βενιζέλου. Κοινή ανακοίνωση οικονομικών και παραγωγικών φορέων.

Κλειστά καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας

Ταμείο Ανάκαμψης: "Απαγορευτική" εξίσωση για την πλειοψηφία των επιχειρήσεων

Σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο στοίχημα αναδεικνύεται ο στόχος απορρόφησης κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, λόγω των προϋποθέσεων που θέτουν οι σχετικοί κανονισμοί αλλά και της δομής της ελληνικής επιχειρηματικότητας.

Συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Ελίζα Φερέιρα

Συνάντηση Μητσοτάκη - Φερέιρα: "Στην κορυφή της ΕΕ η Ελλάδα στην απορρόφηση ΕΣΠΑ"

Συνάντηση με την Επίτροπο Συνοχής και Μεταρρυθμίσεων της ΕΕ, Ελίζα Φερέιρα είχε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ικανοποίηση για την απορρόφηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων.

Εργασίες σε σιδηροδρομικές γραμμές

Με το βλέμμα στο ΕΣΠΑ η επαναλειτουργία της γραμμής Κόρινθος - Ναύπλιο

Το έργο αφορά στην αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των τμημάτων της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Άργος - Ναύπλιο, που θα συνδέει ξανά τις πόλεις αυτές με το εθνικό και διευρωπαϊκό δίκτυο.

Σιδηροδρομικές γραμμές

Προς δημοπράτηση το σιδηροδρομικό έργο αναβάθμισης του Κεντρικού Σταθμού της Αθήνας

Τρέχει και επίσημα το μεγάλο σιδηροδρομικό έργο για τη Β' φάση έργων αναβάθμισης του Κεντρικού Σιδηροδρομικού Σταθμού της Αθήνας. Το κόστος του έργου είναι 45,5 εκατ. ευρώ.