news 24/7

ΕΣΠΑ

Ειδήσεις και πληροφορίες σχετικά με προγράμματα και επιδοτήσεις ΕΣΠΑ.

ΣΕΓΕ: Δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης για δημιουργία eshop

ΣΕΓΕ: Δωρεάν υπηρεσίες υποστήριξης για δημιουργία eshop

Ο ΣΕΓΕ ανακοίνωσή του γνωστοποίησε την πρόθεσή του να επιδοτήσει τη δημιουργία e-shop, καθώς και την εκπαίδευση και καθοδήγηση που απαιτούνται, για τη λειτουργία μιας επιχείρησης στην ηλεκτρονική αγορά.

Έργα για την κατασκευή της νέας εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών

Ποια είναι τα πρώτα μεγάλα έργα που εντάσσονται στο Ταμείο Ανάκαμψης

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δώσει προτάσεις για  μεγάλα προς υλοποίηση έργα, μεταξύ των οποίων η επέκταση της Αττικής Οδού και η Υποθαλάσσια Ζεύξη Σαλαμίνας-Περάματος.

Στιγμιότυπο από την νέα Εθνική Οδό Κορίνθου - Πατρών

Παγώνουν για 3 εβδομάδες διαγωνισμοί, οικοδομικές άδειες και αυθαίρετα

Παγώνουν για τρεις εβδομάδες όλοι οι διαγωνισμοί δημοσίων έργων, οι εγκρίσεις αναπτυξιακών προγραμμάτων και επενδύσεων, οικοδομικών αδειών και οι διεκπεραιώσεις υποθέσεων αυθαιρέτων.

Λιγνιτικές Μονάδες στη Μεγαλόπολη

Ποια ενεργειακά έργα θα πάρουν ''ζεστό χρήμα'' από το Ταμείο Ανάκαμψης

Το 37% των συνολικών κεφαλαίων θα διοχετευθεί σε δράσεις πράσινης ανάπτυξης, μεταξύ των οποίων κτιριακές ανακαινίσεις, έξυπνοι μετρητές, ηλεκτρικές διασυνδέσεις, εξοικονόμηση και αποθήκευση ενέργειας.

Εθνική Τράπεζα

Τράπεζες: Άνοιξε ο δρόμος για την εκταμίευση 800 εκατ. σε ΜμΕ μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ

Στα χέρια των τραπεζών η σχετική πρόσκληση της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας για τη επέκταση του ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Σε ένα μήνα ξεκινούν οι εκταμιεύσεις. Ποιοι θα λάβουν τα νέα δάνεια.

Συνέδριο για το φυσικό αέριο

Ταμείο Ανάκαμψης: Ποια είναι τα projects που θα αντλήσουν κονδύλια

Σε επτά άξονες περιστρέφονται τα έργα που έχει προτείνει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για να χρηματοδοτηθούν από τα χρήματα που μπορεί να απορροφήσει η χώρα μας από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θόδωρος Σκυλακάκης.

Συνέδριο Economist: Διαρθρωτικές επενδύσεις ζητούν οι Ευρωπαίοι από το ελληνικό σχέδιο ανάκαμψης

Τα χρήματα του Ταμείου Ανάκαμψης δεν πρέπει να χρησιμοποιηθούν όπως του ΕΣΠΑ, προειδοποίησαν οι εκπρόσωποι των θεσμών και ζήτησαν σχέδιο αλλαγών για τις αδυναμίες της ελληνικής οικονομίας.

Φύλαξη παιδιών.

Έρχονται οι "Νταντάδες της Γειτονιάς"

Το πρόγραμμα "Νταντάδες της Γειτονιάς" έχει διττό στόχο. Την οικονομική ενίσχυση των εργαζόμενων γονέων και τη μείωση της αδήλωτης εργασίας των παιδαγωγών-φύλακων.

Παιδικός σταθμός

Παιδικοί Σταθμοί - ΕΣΠΑ 2020: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων - Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν μητέρες εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα ή άνεργες προκειμένου να λάβουν επιδότηση για τη φιλοξενία των παιδιών τους σε βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Τα κεντρικά γραφεία της ΕΤΕ στην οδο Αιόλου

Τράπεζες: Άνοιξε ο δρόμος για φθηνά επιχειρηματικά δάνεια

Τέλος του μήνα οι συμβάσεις με τις τράπεζες για το εγγυοδοτικό πρόγραμμα της ΕΑΤ. Ως το τέλος της χρονιάς οι εκταμιεύσεις. Τι προβλέπει η πρόσκληση ενδιαφέροντος που επιδόθηκε στις τράπεζες.

Bank of Greece

Τράπεζες: Ξεκινούν μέσα στον Απρίλιο τα πρώτα χαμηλότοκα δάνεια προς τις επιχειρήσεις

Το πιστωτικό σύστημα δηλώνει έτοιμο να ξεκινήσει τις επόμενες εβδομάδες και σε στενή συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης, την χορήγηση ρευστότητας 3,5 δισ. ευρώ προς τις επιχειρήσεις που πλήττονται από τον κορονοϊό.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης

Χατζηδάκης: Έκλεισε η συμφωνία για τον μηχανισμό ρευστότητας στις ενεργειακές επιχειρήσεις

Όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, οι ενεργειακές επιχειρήσεις έχουν αυτήν την περίοδο ελάφρυνση λόγω της μείωσης του κόστους φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Ο υπουργός οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας

Σταϊκούρας: Τον Απρίλιο το κράτος θα χρηματοδοτεί την πραγματική οικονομία

Τον επόμενο μήνα θα ενταθούν οι προσπάθειες για την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, συμφωνα με τον υπουργό Οικοκονομικών. Τι είπε για την ανακατεύθυνση των πόρων του ΕΣΠΑ.

Στιγμιότυπο από  Τράπεζα

Τράπεζες: Επτά μέτρα αντίδοτο στον κορονοϊό

Σειρά παρεμβάσεων όπως η αναστολή πληρωμής δανείων, νέο γύρο ρυθμίσεων, αύξηση ρευστότητας, αλλαγή του ορισμού των κόκκινων δανείων και παράταση της προστασίας πρώτης κατοικίας, σχεδιάζουν τράπεζες και κυβέρνηση.

O Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Φωτο αρχείου.

Μητσοτάκης με περιφερειάρχες: ΕΣΠΑ, πρόσθετοι πόροι και αρμοδιότητες στις περιφέρειες

Η πορεία της υλοποίησης των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων ΕΣΠΑ 2014-2020 στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τους 13 περιφερειάρχες. Πρόσθετες αρμοδιότητες υπό την αίρεση της αποδεδειγμένης διαχειριστικής ικανότητας για νέες δράσεις και ολίγον μεταναστευτικό

Ηλεκτροφόρα καλώδια υψηλής τάσης της ΔΕΗ στην Ελασσόνα

Στο ΕΣΠΑ εντάχθηκε η ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Αττικής

Σύμφωνα με την "Αριάδνη Interconnection", θυγατρική εταιρεία ειδικού σκοπού του ΑΔΜΗΕ που υλοποιεί το έργο, η ένταξη της διασύνδεσης στο ΕΣΠΑ θα συμβάλει στην ουσιαστική αύξηση της ταχύτητας ολοκλήρωσής της.

Μικρές επιχειρήσεις: 33 ερωτοαπαντήσεις για τη δράση του ΕΣΠΑ ύψους 400 εκατ. ευρώ

Μικρές επιχειρήσεις: 33 ερωτοαπαντήσεις για τη δράση του ΕΣΠΑ ύψους 400 εκατ. ευρώ

Η εργαλειοθήκη ανταγωνιστικότητας αφορά επενδυτικά σχέδια από 20.000 ευρώ έως 200.000 ευρώ και επιδότηση από 50% έως 65%. Αναλυτικά η διαδικασία υποβολής και οι επιλέξιμοι τομείς δραστηριότητας.

Συνεδρίαση για πρώτη φορά την Πέμπτη, 4 Μαΐου 2017,  της Επιτροπής Κοινωνικών Εταίρων και Δημόσιας Διοίκησης (ΕΚΕΔΔ) του Αναπτυξιακού Συμβουλίου, με θέμα την Εθνική Αναπτυξιακή Στρατηγική 2017-2021. Η Επιτροπή Κοινωνικών Εταίρων και Δημόσιας Διοίκησης, η οποία συστάθηκε με το άρθρο 72 του Ν. 4399/2016, αποτελείται από εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων των τοπικών και περιφερειακών Αρχών της χώρας και της δημόσιας διοίκησης, σε επίπεδο Γενικών Γραμματέων Υπουργείων. Η Επιτροπή, μεταξύ άλλων, παρέχει γνώμη προς την Επιστημονική Επιτροπή, για επίκαιρα ζητήματα αναπτυξιακής πολιτικής, αξιολογεί την εφαρμοζόμενη αναπτυξιακή πολιτική και υποβάλλει προτάσεις σχετικά με τη βελτίωση του αναπτυξιακού σχεδιασμού.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ)

Χαρίτσης: Η Ελλάδα 1η για τρίτη χρονιά στην απορρόφηση των πόρων του ΕΣΠΑ

"Το 2018 συνεχίζουμε πιο εντατικά για την ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας" τονίζει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας Αλ. Χαρίτσης. Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η χώρα μας βρίσκεται στην πρώτη θέση των μελών της ΕΕ

Συρμός του Μετρό

Μετρό: Ποια επιχειρηματικά σχήματα ερίζουν για την κατασκευή της γραμμής 4;

Ποιες ελληνικές εταιρίες, σε συνεργασία με σχήματα του εξωτερικού αναμένεται να καταθέσουν πρόταση για την ανάληψη του έργου. Ποιοι σταθμοί προβλέπεται να κατασκευαστούν και ποιες περιοχές της Αθήνας θα καλύπτουν;

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Αλ. Χαρίτση, την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2017. Στο επίκεντρο της συζήτησης με τον υπουργό ήταν το ΕΣΠΑ και η Τοπική Αυτοδιοίκηση α΄ βαθμού.
Το ΔΣ της ΚΕΔΕ συζήτησε επίσης θέματα ημερήσιας διάταξης μεταξύ των οποίων το  σχέδιο νόμου του υπουργείου Εσωτερικών που ήδη συζητείται στη Βουλή,  το νομοσχέδιο που αφορά τη ρύθμιση για το υπαίθριο εμπόριο, οι δασικοί χάρτες,  η πιστοποίηση των παιδικών χαρών, το θέμα των καθαριστριών στις σχολικές μονάδες καθώς και η λειτουργία του εθελοντισμού στους δήμους.
(EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ)

Χαρίτσης: 68 εκατ. ευρώ για 55 έργα ανά την Ελλάδα

Πρόκειται για τον προϋπολογισμό της δράσης «Παρεμβάσεις αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού για την αξιοποίηση του δημόσιου τουριστικού κεφαλαίου». Τι ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης

Μπακογιάννη: Δεν αρκεί μόνο η απορρόφηση, χρειάζεται στρατηγική

Μπακογιάννη: Δεν αρκεί μόνο η απορρόφηση, χρειάζεται στρατηγική

Η Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε τους τρεις άξονες του κόμματος της, για το νέο ΕΣΠΑ, ασκώντας σκληρή κριτική στη σημερινή ηγεσία του Υπουργείου Οικονομίας. Ολόκληρη η εισήγηση

Εργαλείο ανάπτυξης

Εργαλείο ανάπτυξης

Το Υπερταμείο Επενδύσεων, η ενεργοποίηση του οποίου θα γίνει παρουσία του πρωθυπουργού την Πέμπτη, είναι ένα ακόμη εργαλείο για την χρηματοδότηση εταιρειών που σχετίζονται με τον τουρισμό, την ενέργεια, την αγροδιατροφή, τις τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών. Ξεκινά με κεφάλαια 200 εκατ. ευρώ και εστιάζει στην καινοτομία και την εξωστρέφεια

'Ζεστό' χρήμα

'Ζεστό' χρήμα

Ξεκινά η χρηματοδότηση τεσσάρων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ, από αρχές Οκτωβρίου, για μικρές, πολύ μικρές και νεοφυείς επιχειρήσεις. “Μπαίνει τάξη στο χάος” είπε ο Γιώργος Σταθάκης. Τι ανακοίνωσε για τέσσερα νέα προγράμματα που θα προκηρυχθούν στις αρχές του μήνα, για το “πρόγραμμα Γιούνκερ” και τα "κόκκινα" δάνεια

Ποιες είναι οι νέες δράσεις του ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα

Ποιες είναι οι νέες δράσεις του ΕΣΠΑ για την επιχειρηματικότητα

Στο πλαίσιο της αναθεώρησης των κονδυλίων του ΕΣΠΑ που κατανέμονται στις χώρες μέλη, η Ελλάδα εξασφαλίζει επιπλέον πόρους ύψους 970 εκατ. ευρώ. Έμφαση στην επιχειρηματικότητα και στις κοινωνικές δομές

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ--ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΚΩΣΤΗ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ-- ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Μηδενική απορροφητικότητα και καθυστερήσεις στο νέο ΕΣΠΑ καταγγέλλει η ΝΔ

Με ερώτησή του προς τον υπουργό Ανάπτυξης, ο Κωστής Χατζηδάκης ισχυρίζεται πως η απορροφητικότητα του νέου ΕΣΠΑ έχει πιάσει πάτο, παρά το γεγονός πως το πακέτο έχει εγκριθεί πριν ακόμη αναλάβει η παρούσα κυβέρνηση

Ενίσχυση της ρευστότητας των δικαιούχων του ΕΣΠΑ με τον Ανοιχτό Καταπιστευτικό Λογαριασμό

Ενίσχυση της ρευστότητας των δικαιούχων του ΕΣΠΑ με τον Ανοιχτό Καταπιστευτικό Λογαριασμό

Υπεγράφη η υπουργική απόφαση για την εφαρμογή του Ανοιχτού Καταπιστευτικού Λογαριασμού - Δεν απαιτείται πλέον η υποβολή εγγυητικής επιστολής για τους δικαιούχους προγραμμάτων ΕΣΠΑ

Στον δρόμο που χάραξαν τα ΕΣΠΑ

Στον δρόμο που χάραξαν τα ΕΣΠΑ

Τουρισμός και Μικρές Επιχειρήσεις - Deadline 9 Ιουνίου. Οι τράπεζες χρηματοδοτούν έως και το 100% της επένδυσης, καλύπτοντας την ιδιωτική συμμετοχή. Μάξιμουμ 50% η επιδότηση από ΕΣΠΑ. Φαβορί ο τουρισμός με αγροτικές προεκτάσεις