Ο Στιβ Μπένετ παραιτήθηκε από την προεδρία της ΚΕΔ

Διαβάζεται σε 3'
Ο Μπένετ
Ο Μπένετ EUROKINISSI

Παρελθόν από την προεδρία της ΚΕΔ αποτελεί ο Στιβ Μπένετ, ο οποίος το πρωί του Σαββάτου υπέβαλε την παραίτησή του στην ΕΠΟ.

Την παραίτησή του από την ηγεσία της ΚΕΔ υπέβαλε το πρωί του Σαββάτου (23/9) ο Στίβ Μπένετ. Στην επιστολή του, ο Άγγλος -πρώην πλέον – αρχιδιαιτητής τονίζει ότι δεν είχε άλλη επιλογή μετά την παρέμβαση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, για να αλλάξει ο ορισμός Ελλήνων διαιτητών στο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ την Δευτέρα (25/9) στη Λεωφόρο.

Μεταξύ άλλων, σύμφωνα με το SPORT24, τονίζει πως ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας πήγε στη UEFA, προκειμένου να βρει ομάδα ξένων διαιτητών και στη συνέχεια περίμενε από τον ίδιο να ανακοινώσει την αλλαγή ως απόφαση της ΚΕΔ, κάτι που δεν τον έβρισκε σύμφωνο.

“Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μου εδώ, ενεργούσα με ακεραιότητα, ειλικρίνεια, αλλά το πιο σημαντικό μέσα σε αυτό πλαίσιο των κανονισμών για τους διαιτητές της UEFA και της FIFA. Δυστυχώς, η Ομοσπονδία δε φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο”, ανέφερε ακόμα.

Πλέον, θα μπορεί να οριστεί από άλλο μέλος της ΚΕΔ ο Ιταλός διαιτητής, Σιμόνε Σότσα, προκειμένου να διευθύνει το αθηναϊκό ντέρμπι, ενώ η ΕΠΟ ξεκινά τη διαδικασία, σε συνεργασία με την UEFA, ώστε να βρει νέο αρχιδιαιτητή, ο οποίος επίσης θα είναι ξένος.

Ήδη έχει γίνει προεργασία και με την αρωγή της ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θα προσπαθήσει η ΕΠΟ να καλύψει άμεσα το κενό, ενώ θα πρέπει να είναι ένας αρχιδιαιτητής που θα έχει και τη συναίνεση και την εμπιστοσύνη των ομάδων της Stoiximan Super League.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της επιστολής του:

“Αγαπητοί φίλοι και συνάδελφοι. Με πολύ μεγάλη μου λύπη σαν ενημερώνω για την απόφαση μου να παραιτηθώ από τη θέση του αρχιδιαιτητή της επιτροπής των διαιτητών.

Δεν μου έμεινε καμία άλλη επιλογή, μετά την παρέμβαση του προέδρου της Ομοσπονδίας, στο παιχνίδι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ όπου είχα ορίσει ελληνική ομάδα διαιτητών.

Ο Πρόεδρος πήγε στη UEFA, προκειμένου να βρει ομάδα ξένων διαιτητών και στη συνέχεια περίμενε να ανακοινώσω την αλλαγή ως απόφαση της ΚΕΔ.

Καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου μου εδώ, ενεργούσα με ακεραιότητα, ειλικρίνεια, αλλά το πιο σημαντικό μέσα σε αυτό πλαίσιο των κανονισμών για τους διαιτητές της UEFA και της FIFA.

Δυστυχώς, η Ομοσπονδία δε φαίνεται να θέλει να ακολουθήσει τον ίδιο τρόπο. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους για την υποστήριξη και τη φιλία σας κατά τη διάρκεια της παραμονής μου εδώ. Θα μου λείψετε όλοι τρομερά, αλλά ελπίζω ότι θα συνεχίσετε να πιέζετε τον εαυτό σας ακόμα περισσότερο για να είστε οι καλύτεροι.

Πάντα πίστευα ότι παίρνεις αυτό που σου αξίζει στη ζωή και αυτό ισχύει και για τη διαιτησία. Όσο πιο σκληρά δουλεύεις τόσο περισσότερη επιτυχία θα έχεις. Προσέξτε και καλή τύχη, ήταν χαρά να συνεργαστώ μαζί σας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα