Χάος για τον Τζόκοβιτς: Την Τρίτη η απόφαση για τη visa, ελεύθερος εν μέσω επεισοδίων

Χάος για τον Τζόκοβιτς: Την Τρίτη η απόφαση για τη visa, ελεύθερος εν μέσω επεισοδίων
Ο Νόβακ Τζόκοβιτς AP Photo/Tim Ireland

Διαδηλώσεις, επεισόδια ακόμα και... συρτάκι για τον Τζόκοβιτς. Ξεκαθαρίζει την Τρίτη αν θα ακυρωθεί για δεύτερη φορά η visa του. "Μύλος" με τη φημολογούμενη σύλληψή του.

Αναμονή μερικών ωρών θα υπάρξει για την απόφαση του Υπουργού Μετανάστευσης της Αυστραλίας αναφορικά με την ακύρωση ή όχι της visa του Νόβακ Τζόκοβιτς, όπως αναφέρει Μέσο της Αυστραλίας. Θυμίζουμε ότι ο Σέρβος δικαιώθηκε το πρωί της Δευτέρας (ώρα Ελλάδας) από το Δικαστήριο και είναι ελεύθερος ενώ του δόθηκε πίσω το διαβατήριό του.

Δημοσιεύματα ωστόσο ήθελαν τις αστυνομικές αρχές να τον συλλαμβάνουν, με τα Αυστραλιανά Μέσα να το διαψεύδουν. Εν αναμονή της απόφασης για τη visa του Σέρβου, ο Τζόκοβιτς θα παραμείνει ελεύθερος μέχρι να υπάρξουν εξελίξεις ως προς το θέμα. Η Κυβέρνηση αποφάσισε να μην χρησιμοποιήσει το περιθώριο τεσσάρων ωρών που έχει για την τελική ετυμηγορία, συνεπώς η τελική απάντηση για τον Τζόκοβιτς θα δοθεί το πρωί της Τρίτης στην Αυστραλία.

Πλήθος κόσμου έχει συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία των δικηγόρων του Νόλε για να διαδηλώσει υπέρ του Σέρβου τενίστα, φωνάζοντας “Free Nole”, ενώ κάποιοι εκ των υποστηρικτών του κρατούν σημαίες της Ελλάδας και της Σερβίας.

Νωρίτερα, μάλιστα, ορισμένοι χόρεψαν ακόμα και… συρτάκι στο άκουσμα της -αρχικής- απόφασης του δικαστηρίου.

Σπρέι πιπεριού σε κόσμο που περικύκλωσε αυτοκίνητο το οποίο πίστευε ότι ήταν του Τζόκοβιτς

Ένα τέταρτο πριν τις 12 ώρα Ελλάδος (σ.σ. 8:45μ.μ. ώρα Αυστραλίας), υπήρξε έντονη κινητοποίηση έξω από εκεί που βρισκόταν ο Νόβαν Τζόκοβιτς καθώς ένα μαύρο αμάξι έκανε την εμφάνιση του στο πάργκινκ και προσπάθησε να βγει έξω την ώρα που η αστυνομία ήθελε να απομακρύνει τον κόσμο που είχε συγκεντρωθεί έξω απ’ το κτήριο.

Τα φιμέ τζάμια του αμαξιού δεν άφηναν σε κάνεναν να διαπιστώσει αν μέσα σε αυτό ήταν ο “Νόλε” αν και όλες οι αντιδράσεις του κόσμο που είχαν περικυκλώσει το αυτοκίνητο αυτό φανέρωναν όπως και τα συνθήματα από πλευράς του συγκεντρωμένου κόσμου.

Μάλιστα λίγο αργότερα η αστυνομία με σκοπό να διαλύσει τον κόσμο και να μπορέσει να απομακρυνθεί το αμάξι έριξε και σπρέπι πιπεριού προς τον κόσμο. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα το πλήθος να διαλυθεί και το αμάξι να φύγει με ταχύτητα ενώ πέρασε και ένα κόκκινο στην προσπάθεια του να απομακρυνθεί το δυνατόν γρηγορότερο.

Νόβακ Τζόκοβιτς: Πληροφορίες ότι τον συνέλαβαν για να τον απελάσουν

Σύμφωνα με όσα γράφει η Independent που επικαλείται πληροφορίες από την πλευρά του πατέρα του Σέρβου τενίστα, Σέρβα δημοσιογράφος μίλησε με τον πατέρα του 34χρονου, ο οποίος της ανέφερε ότι ο γιος του συνελήφθη από την ομοσπονδιακή αστυνομία με σκοπό την απέλασή του από τη χώρα.

Ο Τζόκοβιτς φέρεται να βρισκόταν στο γραφείο των δικηγόρων του στη Μελβούρνη, απ’ όπου παρακολούθησε μέρος της ακροαματικής διαδικασίας και προγραμμάτιζε τις επόμενες κινήσεις του. Το 7NEWS Melbourne ανέφερε ισχυρή αστυνομική παρουσία έξω από το γραφείο των συνηγόρων του Νο1 τενίστα στον κόσμο.

Η σύλληψη γίνεται προκειμένου να απελαθεί ο Τζόκοβιτς από την χώρα. Ο υπουργός Μετανάστευσης, Άλεξ Χοκ, έχει το δικαίωμα να ενεργήσει αυτοβούλως και να ακυρώσει ξανά τη visa του Νόλε. Αυτό θα σημαίνει ότι για τα επόμενα τρία χρόνια δεν θα έχει δικαίωμα εισόδου στη χώρα.

Υπενθυμίζεται πως, νωρίτερα, ο Δικαστής Κέλι επικύρωσε τη visa του Τζόκοβιτς επιτρέποντάς του την παραμονή στην χώρα, πληρώνοντας τα νομικά έξοδα και ζητώντας να αφεθεί ελεύθερος.

“Αρχίσαμε να πανηγυρίζουμε αλλά μας έλεγε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει”

Την είδηση της σύλληψής του μάλιστα, επιβεβαίωσε και ο αδερφός του Τζόκοβιτς, λέγοντας πως ο “Νόλε” είχε στο μυαλό του ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει μετά τη δικαίωσή του από το δικαστήριο.

Χαρακτηριστικά υποστήριξε: “Μετά την απόφαση του δικαστηρίου όλοι ήμασταν χαρούμενοι. Ξεκινήσαμε να πανηγυρίζουμε και του στείλαμε μήνυμα αλλά η πληροφορία που ήρθε απ’ αυτόν έλεγε ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή καθώς τίποτα δεν είχε τελειώσει”.

Και συνέχισε: “Ακολούθησε μια σιγή και ύστερα μάθαμε την πληροφορία για τη νέα σύλληψη του και της απέλασης του και πως η κυβέρνηση της Αυστραλίας σκοπεύει να του απαγορεύσει την είσοδο στη χώρα για τα επόμενα τρία χρόνια, δεν ξέρω όμως με ποια λογική”.

Ανταποκριτής ΕΡΤ για σύλληψη Τζόκοβιτς: “΄Δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία”

Με ποστάρισμά του στο λογαριασμό του στο Facebook, ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στην Αυστραλία, Αλέκος Μάρκελλος, ανέφερε πως δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία κάποιων ΜΜΕ περί σύλληψης του Τζόκοβιτς με σκοπό την απέλασή του. Ο ίδιος βρίσκεται στην καρδιά της ενημέρωσης στη Μελβούρνη και αναφέρει όλα όσα συμβαίνουν με την υπόθεση του Σέρβου τενίστα.

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

“Αυτή είναι η εικόνα τώρα έξω από το γραφείο των δικηγόρων του Τζόκοβιτς.

Σημειώνω πως αυτή τη στιγμή δεν επιβεβαιώνεται η πληροφορία κάποιων ΜΜΕ περί εισβολής της Αστυνομίας και σύλληψης του με σκοπό την απέλαση του.

Μπορεί να συμβεί αν το αποφασίσει η κυβέρνηση, ανεξάρτητα από τη δικαίωση του στο δικαστήριο νωρίτερα.

Έχουν το δικαίωμα, αλλά μέχρι και ο πρόεδρος του δικαστηρίου παρακάλεσε αυτό να μη συμβεί.

Σε εξέλιξη”.

Το έγγραφο που αποδεικνύει πως ήξερε ότι νοσούσε

Ο Σέρβος που δεν βρέθηκε στο δικαστήριο υπερασπίστηκε τον εαυτό του μέσα από μια γραπτή κατάθεση 41 σελίδων όπου μέσα είχε και όλα τα αποδεικτικά στοιχεία με βάση τα οποία αν και ανεμβολίαστος μπορούσε να ταξιδέψει στην Αυστραλία.

Ένα απ’ αυτά το χαρτί με το pcr τεστ της 16ης Δεκεμβρίου σύμφωνα με το οποίο ο “Νόλε” ήταν θετικός στον κορονοϊό. Αυτό το χαρτί μάλιστα κυκλοφόρησε στο twitter.

Το τεστ δείχνει πως έκανε την εξέταση νωρίς το μεσημέρι, στις 13:05:12 και το αποτέλεσμα βγήκε επτά ώρες αργότερα στις 20:19:56. Κάτι το οποίο σημαίνει πως γνώριζε πως ήταν θετικός από τις 16 Δεκεμβρίου. Βέβαια αυτό σημαίνει πως μια μέρα αργότερα στις 17/12 που πήγε σε εκδήλωση και φωτογραφιζόταν με παιδιά χωρίς να φοράει ούτε καν μάσκα γνώριζε ότι έχει κορονοϊό αλλά δεν ακύρωσε την παρουσία του, ούτε πήρε καν τα απαραίτητα μέτρα.

Επίσης στη δημοσιότητα δόθηκε και το νέο τεστ που έκανε έξι μέρες μετά, στις 22 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με το οποίο ο Τζόκοβιτς είχε ξεπεράσει τον ιό καθώς διεγνώσθη αρνητικός.

Ναδάλ: “Γελοία όσα γίνονται με τον Τζόκοβιτς”

Θέση υπέρ της δικαίωσης του Νόβακ Τζόκοβιτς ασχέτως αν συμφωνεί μαζί του η όχι πήρε ο Ράφα Ναδάλ με δηλώσεις του στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό “Onda Cero” τη Δευτέρα (10/1) και μετά την απόφαση του δικαστηρίου. Βέβαια ο Ισπανός χαρακτήρισε ένα “τσίρκο” όσα έχουν συμβεί με το Σέρβο τενίστα τις τελευταίες μέρες.

Αρχικά είπε: “Ασχέτως του αν συμφωνώ ή όχι με τον Τζόκοβιτς σε ορισμένα πράγματα, η δικαιοσύνη μίλησε και απεφάνθη ότι έχει το δικαίωμα να αγωνιστεί στο Australian Open και πιστεύω ότι αυτή είναι η πιο δίκαιη απόφαση. Του εύχομαι καλή τύχη”.

Και συνέχισε: “Σε προσωπικό επίπεδο θα προτιμούσα να μην παίξει (σ.σ. γέλια)” πρόσθεσε αστειευόμενος ο Ναδάλ συμπληρώνοντας ότι “Μιλάμε για σπορ με μεγάλο ενδιαφέρον γύρω απ’ αυτό σε γενικό επίπεδο, σε οικονομικό, όλα είναι πολύ καλύτερα όταν οι καλύτεροι μπορούν να αγωνιστούν”.

Ενώ ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του λέγοντας: “Τα πιο σημαντικά επιστημονικά ιδρύματα στον κόσμο λένε ότι το εμβόλιο είναι ο τρόπος για να σταματήσει αυτή η πανδημία και η καταστροφή που ζούμε τους τελευταίους 20 μήνες”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα