Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πώς η Ντρισμπιώτη κέρδισε τη Σάκκαρη στην ψηφοφορία

Διαβάζεται σε 2'
Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Πώς η Ντρισμπιώτη κέρδισε τη Σάκκαρη στην ψηφοφορία

Πώς ψήφισαν τα μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής για την ανάδειξη των σημαιοφόρων στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, όπου η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κέρδισε τη Μαρία Σάκκαρη.

Η πρωταθλήτρια του βάδην, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, αναμένεται να σηκώσει την ελληνική σημαία -μαζί με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο– στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024, στο Παρίσι, μετά από σχετική απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής.

Όπως αναφέρεται σε αυτή, η απόφαση για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη, ενώ η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρία Σάκκαρη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Το προηγούμενο διάστημα, το όνομα της Μαρίας Σάκκαρη φάνταζε ως φαβορί για τη θέση δίπλα στον Γιάννη Αντετοκούνμπο, ωστόσο κατά τη συνεδρίαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προέκυψε ανατροπή και τα πάντα κρίθηκαν μετά από σχετική ψηφοφορία.

Όπως γράφει το SPORT24, η Ντρισμπιώτη συγκέντρωσε 16 ψήφους έναντι 8 της Σάκκαρη.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής

«H Ολομέλεια της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής αποφάσισε ότι Σημαιοφόροι για την Ελλάδα στην Τελετή Εναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων Παρίσι 2024, θα είναι ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη.

H απόφαση για τον Αντετοκούνμπο ήταν ομόφωνη ενώ η πρωταθλήτρια του βάδην επελέγη μετά από ψηφοφορία μεταξύ τεσσάρων αθλητριών, των Μαρία Σάκκαρη, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ευαγγελία Πλατανιώτη και Μαργαρίτα Πλευρίτου.

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή, ακολουθώντας την εθιμοτυπική διαδικασία για την επιλογή του Σημαιοφόρου ήρθε πριν από τη συνεδρίαση, σε επαφή με μεταλλιούχους Ολυμπιονίκες. Ωστόσο τόσο ο Μίλτος Τεντόγλου όσο και η Κατερίνα Στεφανίδη ζήτησαν να μην είναι Σημαιοφόροι για να μην αλλάξουν το πρόγραμμα της προετοιμασίας ενόψει της συμμετοχής στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Eπίσης λήφθηκε υπόψη και το πρόγραμμα των αθλητών και των αθλητριών που αγωνίζονται την επόμενη ημέρα, προκειμένου να μην ταλαιπωρηθούν πριν από τους αγώνες τους».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα