Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Για “νομικούς λόγους” στην Κίνα έδωσαν αρκουδάκια αντί για μετάλλια

Ολυμπιακοί Αγώνες 2022: Για “νομικούς λόγους” στην Κίνα έδωσαν αρκουδάκια αντί για μετάλλια
H 15χρονη Καμίλα Βαλίεβα, η οποία έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο για τα άλματα της. AP Photo/Raul Mee

Η Ρωσία, ομάδα της 15χρονης που αψήφισε τη βαρύτητα στο καλλιτεχνικό πατινάζ, κέρδισε το χρυσό μετάλλιο στο ομαδικό, στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες. Μετάλλια ωστόσο, δεν δόθηκαν στους τρεις πρώτους. Πήραν αρκουδάκια. Ο λόγος ήταν "νομικός".

Για την Καμίλα Βαλίεβα, την 15χρονη πατινέρ που αψήφισε τη βαρύτητα και έγινε η πρώτη γυναίκα που έκανε τετραπλό άλμα (τέσσερις περιστροφές στον αέρα) στο καλλιτεχνικό πατινάζ των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων της Κίνας, διαβάσατε.

Όταν ήλθε η ώρα να γίνει η απονομή μεταλλίων, στο ομαδικό -όπου μετείχε η Βαλίεβα με τη Ρωσία να παίρνει την πρώτη θέση-, αντί για το χρυσό, το αργυρό και το χάλκινο οι διοργανωτές μοίρασαν σε όλους (Ρωσία, ΗΠΑ και Ιαπωνία) αρκουδάκια. Δηλαδή την επίσημη μασκότ των Αγώνων, τον Bing Dwen Dwen.

Είπαν πως η απονομή θα γινόταν άλλη μέρα. Για την ακρίβεια την Τρίτη. Δεν έγινε ούτε την Τετάρτη. Ο λόγος παρέμενε άγνωστος. Ας δούμε τι έλαβαν οι διακριθέντες.

Οι διοργανωτές εξήγησαν πως θα καθυστερούσε η επίδοση των μεταλλίων, για ‘νομικούς λόγους’, χωρίς όμως να προβούν σε οποιαδήποτε άλλη λεπτομέρεια. Ρεπόρτερ ωστόσο, αποκάλυψαν ακριβώς τι είχε συμβεί: ένα εκ των έξι μελών των χρυσών Ολυμπιονικών είχε βρεθεί θετικό σε έλεγχο για ντόπινγκ που είχε προηγηθεί.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτό το γεγονός, οι Ρώσοι (ROC) θα μπορούν να κάνουν έφεση και ως εκ τούτου να καθυστερήσει περαιτέρω η απονομή. Το CAS (Court of Arbitration for Sport) έφτιαξε το δικό του γραφείο στο Πεκίνο, για τέτοιες στιγμές. Εάν αφαιρεθούν τα χρυσά από τη Ρωσία, θα τα πάρουν οι ΗΠΑ, δεύτερη θα είναι η Ιαπωνία και τρίτος ο Καναδάς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα