Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0: Ο Αραμπί με τα δώρα

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 3-0: Ο Αραμπί με τα δώρα

Ο Ολυμπιακός νίκησε 3-0 την ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης" για την 14η αγωνιστική της Super League Interwetten χάρη σε δύο γκολ του Αραμπί (έφτασε τα 13) και ένα του Βαλμπουενά. Στο +11 από την Ένωση οι "ερυθρόλευκοι", στο +6 από τον δεύτερο Άρη.

Την ενδεκάτη νίκη του σε 13 παιχνίδια σημείωσε το βράδυ της Κυριακής (3/1) ο Ολυμπιακός για την 14η αγωνιστική της Super League Interwetten.

Σύμφωνα με το Sport24 οι “ερυθρόλευκοι” ξεκίνησαν νικηφόρα το 2021, επικρατώντας 3-0 της ΑΕΚ στο “Γ. Καραϊσκάκης” και βρέθηκαν στο +11 από την 4η Ένωση, στο +6 από τον δεύτερο Άρη που έχει αγώνα λιγότερο. Δύο γκολ σημείωσε ο Ελ Αραμπί που έφτασε τα 13 (ο δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος Χερόνιμο Μπαράλες έχει οκτώ) και ένα ο Βαλμπουενά με πέναλτι.

Ο ΜΑΝΤΑΛΟΣ ΤΑ ΧΑΝΕΙ, Ο ΑΡΑΜΠΙ ΟΧΙ

Η πολύ κακή εικόνα της ΑΕΚ στο πρώτο ημίχρονο οδήγησε τον Χιμένεθ να κάνει τρεις αλλαγές με την έναρξη του δεύτερου μισού. Ο Ολιβέιρα αντί του Ανσαριφάρντ, ο Γαλανόπουλος αντί του Γκαρσία και ο Σβάρνας αντί του Μπακάκη. Το 4-2-3-1 έγινε 4-3-3 με δεξιό μπακ τον Σβάρνα. Στο 51′ η Ένωση έχασε τη δεύτερη ευκαιρία της στο παιχνίδι, αλλά πολύ καλή ευκαιρία. Ο Σιμόες αστόχησε μέσα από την περιοχή στο 51′, αφού η μπάλα του στρώθηκε εξαιρετικά από το σώμα του Σεμέδο.

Σε αντίθεση με ό,τι συνέβη στο πρώτο 45λεπτο, η ΑΕΚ κέρδιζε περισσότερες μπάλες στη μεσαία γραμμή με την παρουσία του Γαλανόπουλου δίπλα σε Σιμόες – Κρίστιτσιτς. Ο Μαρτίνς έβλεπε ότι η Ένωση ανέβαινε και αποφάσισε στο 61′ να περάσει στο ματς τον Βαλμπουενά αντί του θετικού αλλά κουρασμένου Μπρούμα. Επιστροφή του Γάλλου για πρώτη φορά μετά τις 8 Νοεμβρίου. Αμέσως μετά την είσοδό του άρχισε να παίρνει πρωτοβουλίες και στο 63′ ο Αραμπί απέτυχε να αξιοποιήσει τη σέντρα του.

Ο Μάνταλος που ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του έχασε στο 67′ μεγάλη ευκαιρία. Ευκαιρίες, για την ακρίβεια. Σουτ που “έβγαλε” ο Σα και δεύτερο που χτύπησε στο αριστερό δοκάρι.

Ό,τι δεν κατάφερε αυτός, το πέτυχε στο 68′ ο Αραμπί. Ο Μαροκινός “καθάρισε” το ντέρμπι με σουτ μέσα από την περιοχή, έχοντας εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι οι Κρίστιτσιτς, Τσιγκρίνσκι και Τσιντώτας απέτυχαν να απομακρύνουν μετά το γέμισμα του Βαλμπουενά.

Το 13ο γκολ του Μαροκινού στο πρωτάθλημα.

ΟΙ ΑΛΛΑΓΕΣ ΣΤΗ ΣΚΑΚΙΕΡΑ

Πάνω που η ΑΕΚ είχε χάσει τη σπουδαία ευκαιρία να ισοφαρίσει, δέχτηκε και δεύτερο και όλα είχαν τελειώσει. Ο Μαρτίνς έβαλε Ραντζέλοβιτς αντί Φορτούνη και Μπουχαλάκη αντί Βρουσάι. Πέρασε τον Βαλμπουενά αριστερά, δεξιά τον Σέρβο και τον Καμαρά πίσω από τον Αραμπί. O Χιμένεθ από την πλευρά του στο 82′ έβαλε τον Αλμπάνη και πέρασε τον Κρίστιτσιτς, διαμορφώνοντας τη διάταξη πάλι σε 4-2-3-1. Δεξιά ο Τάνκοβιτς, αριστερά ο Αλμπάνης, 10άρι ο Μάνταλος πίσω απο τον Ολιβέιρα.

ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ ΜΕ ΒΑΛΜΠΟΥΕΝΑ

Τα λεπτά περνούσαν, η ΑΕΚ είχε την κατοχή αλλά δεν απειλούσε. Ο Ολυμπιακός με σωστή άμυνα, ενίοτε και με μαρκαρίσματα που οδήγησαν σε κίτρινες, κράτησε αυτό που ήθελε. Στο 90’+2′ ο Ματιέ Βαλμπουενά κέρδισε πέναλτι από μαρκάρισμα του Σιμόες.

Ο Γάλλος ανέλαβε την εκτέλεση και από την άσπρη βούλα διαμόρφωσε το τελικό 3-0 στο 90’+4′.

ΤΙ ΕΙΧΕΣ ΑΡΑΜΠΙ; ΤΙ ΕΙΧΑ ΠΑΝΤΑ

Τις ημέρες των Χριστουγέννων βρέθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Καέν και έκανε δώρο δύο ελλειπτικά μηχανήματα, ενώ μοίρασε γλυκίσματα στα παιδιά που νοσηλεύονται στο ψυχιατρικό τμήμα. Στο πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού για το 2021 έσπευσε να δείξει το δρόμο για την επικράτηση απέναντι στην ΑΕΚ. Με το μοναδικό ένστικτο του σκόρερ που τον διακρίνει, αξιοποίησε τη μπαλιά του Εμβιλά στο 13′ και με καταπληκτική γυριστή κεφαλιά προ του Τσιγκρίνσκι έκανε το 1-0.

Άλλοι παίκτες εκεί θα προσπαθούσαν να κοντρολάρουν ή θα έχαναν τη μπάλα. Αυτός εκτέλεσε με τη μία και εξέθεσε τον Τσιντώτα. Λίγο νωρίτερα είχε κοπεί από τον Ουκρανό, αλλά τρία λεπτά μετά πήρε το αίμα του πίσω.

Κάπως έτσι έφυγε όλο το άγχος των “ερυθρόλευκων”, που ήταν το αφεντικό του παιχνιδιού σε όλο το 45λεπτο. Το επταήμερο ρεπό του Μαρτίνς αποδείχθηκε ευεργετικό, αφού οι γηπεδούχοι είχαν φρεσκάδα, κυκλοφόρησαν πολύ ωραία τη μπάλα και προχώρησαν σε πανέμορφες συνεργασίες, όπως στη φάση που ο Φορτούνης αστόχησε με σουτ μέσα από την περιοχή στο 33′.

Ο Εμβιλά έκανε υπέροχη δουλειά παίρνοντας την πρώτη πάσα από τους στόπερ (είχε 92% στις εύστοχες πάσες), ο Καμαρά “όργωσε” τη μεσαία γραμμή και οι Κρίστιτσιτς – Σιμόες αδυνατούσαν να πάρουν τον έλεγχο. Το μόνο που έδειξε η ΑΕΚ ήταν μια αδύναμη κεφαλιά του Ανσαριφάρντ από το σημείο του πέναλτι. Τόσο πολύ δεν έβγαινε το παιχνίδι στην Ένωση, που ο Ιρανός εμφανίστηκε να τα λέει σε έντονο ύφος με τον Σιμόες κατά τη διάρκεια του πρώτου 45λέπτου.

Ο Ολυμπιακός πίεζε αρκετά ψηλά και ο Αραμπί υποχρέωσε τον Τσιντώτα να απομακρύνει όπως, όπως σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα