Οριστική και επίσημη αναβολή στις εκλογές της ΕΟΚ, δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ

Οριστική και επίσημη αναβολή στις εκλογές της ΕΟΚ, δημοσιεύθηκε η νέα ΚΥΑ

Η νεά Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που εκδόθηκε το Σάββατο 29/5 με την Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, οδήγησε στην οριστική και επίσημη πλέον αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΟΚ. Με ψηφιακά μέσα οι διαδικασίες.

Αυτό που δήλωσε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, το απόγευμα της Παρασκευής (28/5) έγινε και επίσημο μία ημέρα μετά.

Η νέα ΚΥΑ που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως βάζει οριστικό μπλόκο στις εκλογές για την ανάδειξη της νέας διοίκησης της ΕΟΚ, με αποτέλεσμα η διαδικασία που είχε προγραμματιστεί για την Κυριακή (30/5) να αναβάλλεται επ’ αόριστον και πλέον να μπορεί να γίνει μόνο ηλεκτρονικά όπως αναφέρει το Sport24.gr.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της ΚΥΑ για τις εκλογές σε ομοσπονδίες στις οποίες τα εγγεγραμμένα μέλη υπερβαίνουν τα 150: “Πάσης φύσεως εκλογές αιρετών εκπροσώπων και οργάνων διοίκησης, καθώς και γενικές συνελεύσεις διενεργούνται δια ζώσης, σύμφωνα με το πρωτόκολλο των συνεδρίων (Παράρτημα 14), εφόσον τα εγγεγραμμένα μέλη δεν υπερβαίνουν τα εκατόν πενήντα (150).

Στις περιπτώσεις που τα εγγεγραμμένα μέλη είναι εκατόν πενήντα (150) και άνω, οι εκλογές και οι γενικές συνελεύσεις πραγματοποιούνται με ψηφιακά μέσα. Εξαιρούνται απότην εφαρμογή του προηγούμενου εδαφίου οι εκλογικές διαδικασίες που, κατά την έναρξη ισχύος της παρούσας, έχουν ήδη εκκινήσει με φυσική ή επιστολική ψήφο και για τις οποίες έχουν υποβληθεί σχετικά πρωτόκολλα ασφαλείας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα