Οταν ο Ξυλούρης τραγουδούσε το "Αήττητε Παναθηναϊκέ"

Ο Νίκος Ξυλούρης

Στη συμπλήρωση των 39 χρόνων από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός θυμήθηκε το τραγούδι που είχε τραγουδήσει ο Αρχάγγελος της Κρήτης για το σύλλογο.

Mε αφορμή τη συμπλήρωση 39χρόνων από το θάνατο του Νίκου Ξυλούρη ο Παναθηναϊκός Α.Ο. θυμήθηκε το τραγούδι του για το αήττητο πρωτάθλημα των πράσινων.

Το "Αήττητε Παναθηναϊκέ είχε συμπεριληφθεί στη β’ πλευρά του δίσκου Music Box 524.

Αναλυτικά το σχετικό κείμενο που δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Ερασιτέχνη: "Σαν σήμερα έφυγε από τη ζωή το 1980 ο τεράστιος τραγουδοποιός Νίκος Ξυλούρης ο οποίος είχε τραγουδήσει ένα τραγούδι για τον ΠΑΟ με την ονομασία "Αήττητε Παναθηναϊκέ" και ο Σύλλογος δεν τον ξεχνά.

Το τραγούδι "Αήττητε Παναθηναϊκέ" σε ρυθμό καλαματιανό, ο Νίκος Ξυλούρης το ηχογράφησε το 1965 με τον Νικόλα Καράτζη στην κύρια φωνή (ο ίδιος έπαιξε λύρα και έκανε τη 2η φωνή), ενώ στο λαούτο συμμετείχε ο Γιάννης Ξυλούρης. Το τραγούδι βρισκόταν στη β’ πλευρά του δίσκου Music Box 524 (στην α’ πλευρά το «Όταν κανείς στην ξενιτειά»).

Αναλυτικά οι στίχοι: "Παναθηναϊκέ, Παναθηναϊκές, επήρες το πρωτάθλημα μεγάλε και τράνε Αήττητος ως τώρα, ετίμησες τη χώρα… Παναθηναϊκέ, Παναθηναϊκέ, όπου και αν πανε οι παίκτες σου γυρίζουν νικητές.. Στολίζεις την Ελλάδα μεγάλη μου ομάδα… Παναθηναϊκέ, Παναθηναϊκέ, εύχομαι δα να είσαστε πάντα πρωταθλητές Τρέμουν εχθροί και φίλοι σαν βλέπουν το τριφύλλι…".

Πηγή: 

sport24.gr

SHARE:

24Media Network