Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 86-70: Hallo-win στο ΟΑΚΑ με Ράις

Παναθηναϊκός – Αναντολού Εφές 86-70: Hallo-win στο ΟΑΚΑ με Ράις
EUROLEAGUE / ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΕΦΕΣ Eurokinissi Sports

Με τον Ταϊρίς Ράις να έρχεται από τον πάγκο και να κάνει σπουδαία δουλειά, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ επιβλήθηκε εντός έδρας της Αναντολού Εφές (86-70) εν μέσω... Halloween στο ΟΑΚΑ.

Μετά τη βαριά ήττα και την κακή (αμυντικά) εμφάνιση στη Μόσχα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ αντέδρασε, βελτίωσε αισθητά τη λειτουργία του στο πίσω μέρος του παρκέ και πήρε τη νίκη απέναντι στην Αναντολού Εφές (86-70), που προερχόταν από νικηφόρο σερί τεσσάρων αγώνων! Το τριφύλλι ήταν σταθερό στο πίσω μέρος του παρκέ, βρήκε λύσεις με τις απαραίτητες προσαρμογές απέναντι σε μια ομάδα που παρουσίασε πολλά και διαφορετικά (σε επίπεδο δυνατοτήτων) σχήματα και με τον Ταϊρίς Ράις να αποτελεί το… αλατοπίπερο, έφτασε στην τρίτη νίκη του σε έξι αγώνες στην EuroLeague.

Ο MVP

Ο Ταϊρίς Ράις ήρθε από τον πάγκο κι έδωσε μεγάλες βοήθειες στον Παναθηναϊκό, ειδικά στο τρίτο δεκάλεπτο, όταν η Αναντολού Εφές γύρισε το παιχνίδι και έφτασε στο σημείο να προηγείται. Ο πολύπειρος γκαρντ έπαιξε δίπλα στον Νικ Καλάθη (11 πόντοι, 10 ασίστ), και προσέφερε 18 πόντους με 3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα και 3/3 βολές, 3 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 λάθος!

ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΕ

Η Αναντολού Εφές σούταρε πολύ άσχημα από την περιφέρεια, με τα 6/30 τρίποντα να μην λένε όλη την αλήθεια. Βλέπετε, ο Σέιν Λάρκιν τελείωσε με 4/6 σουτ από τα 6μ75, όπερ και σημαίνει πως οι υπόλοιποι της ομάδας του Εργκίν Αταμάν είχαν 2/24 από την περιφέρεια!

Ο ΑΓΩΝΑΣ

Ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ξεκίνησε καλύτερα το παιχνίδι, φόρτωσε παιχνίδι στον ΝτεΣον Τόμας κοντά στο καλάθι και σε συνδυασμό με την ευστοχία του Τζίμερ Φρεντέτ στα πρώτα λεπτά, δεν άργησε να πάρει μια καλή διαφορά (17-10 στο 6′), που έφερε τα πολλά νεύρα του Εργκίν Αταμάν. Τόσο ο προπονητής της Αναντολού Εφές όσο κι ο Αργύρης Πεδουλάκης δούλεψαν πολύ με τα σχήματα της πεντάδας τους, πήγαν άλλοτε με τρεις ψηλούς (ΝτεΣον Τόμας – Κρις Σίνγκλετον στο “3”) και άλλες φορές με δύο “τεσσάρια” στη front line.

Αυτό πάντως δεν διαφοροποιούσε σημαντικά την εικόνα του αγώνα μέχρι τα μισά της δεύτερης περιόδου. Κυρίως γιατί ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ ήταν καλός στο αμυντικό ριμπάουντ (με αποτέλεσμα να βρίσκει αφορμές να τρέξει το γήπεδο και να σκοράρει στον αιφνιδιασμό) και εύστοχος από την περιφέρεια. Το +7 (38-31) των πράσινων στο 17ο λεπτό δεν διατηρήθηκε πάντως αλώβητο μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια, αφού η τουρκική ομάδα κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά στους τέσσερις (42-38), παρά το γεγονός πως είχε 1/12 τρίποντα -από την άλλη, το τριφύλλι σούταρε με 5/11 από τα 6μ75.

Η τρίτη περίοδος ήταν γεμάτη… ανάμεικτα συναισθήματα για το τριφύλλι. Από τη μία ο εκνευρισμός που έφερε κακές επιλογές στην επίθεση και το πρόβλημα στην άμυνα, από την άλλη ο ενθουσιασμός που έδωσε η παρουσία του Ταϊρίς Ράις και του Γιώργου Παπαγιάννη στο παρκέ. Η Αναντολού Εφές κατάφερε στο 25′ να φτάσει σε θέση να οδηγεί την κούρσα (51-54) μετά από έξι σερί πόντους του Σέιν Λάρκιν, αλλά μέχρι το φινάλε του δεκαλέπτου δεν ξαναβρήκε τον στόχο.

Ο Ταϊρίς Ράις προσέφερε έξι πόντους (δύο λέι απ και μία ασίστ), ο Γιώργος Παπαγιάννης με τον Ιωάννη Παπαπέτρου έκαναν τη… βρώμικη δουλειά στην άμυνα κι έτσι ο Παναθηναϊκός κατάφερε να πετύχει δώδεκα αναπάντητους πόντους, για να φτάσει στο +9 (63-54) στο 30′ της αναμέτρησης.

Από εκεί και πέρα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με έναν παίκτη να απειλεί επί της ουσίας το πράσινο καλάθι: τον Σέιν Λάρκιν. Ο βραχύσωμος γκαρντ της Αναντολού Εφές συνέχισε να σκοράρει κατά ριπάς, έφερε την ομάδα του σε θέση να διεκδικεί τη νίκη μέχρι τα μισά της τελευταίας περιόδου, αλλά ήταν απελπιστικά μόνος. Κάτι που σε βάθος χρόνου έπαιξε τον ρόλο του. Ο Ταϊρίς Ράις συνέχισε να κάνει εξαιρετική δουλειά στο πλευρό του Νικ Καλάθη, οι πράσινοι έβγαλαν μαζεμένες άμυνες από το 37′ μέχρι το τέλος, κι έτσι έφτασαν σε μια πειστική νίκη (86-70).

ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗ: Σύμφωνα με την EuroLeague, στο ΟΑΚΑ βρέθηκαν 8.100 φίλοι του Παναθηναϊκού ΟΠΑΠ για την αποψινή αναμέτρηση.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Ράντοβιτς – Γιαβόρ – Ντιφάλα.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 24-19, 42-38, 63-54, 86-70.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΟΠΑΠ (Πεδουλάκης): Τόμας 9 (4/5 δίποντα, 5 ριμπάουντ), Ράις 18 (3/4 δίποντα, 3/4 τρίποντα, 3/3 βολές, 3 ασίστ), Παπαγιάννης 10 (5/6 δίποντα, 7 ριμπάουντ), Παπαπέτρου 14 (3/6 δίποντα, 2/2 τρίποντα, 2/3 βολές, 3 ριμπάουντ), Βουγιούκας 2, Τζόνσον 7 (1 τρίποντο, 7 ριμπάουντ), Μπράουν, Φρεντέτ 11 (3/5 τρίποντα, 4 ασίστ), Καλάθης 11 (5/8 δίποντα, 10 ασίστ, 2 κλεψίματα), Γουάιλι, Μήτογλου, Μπεντίλ 4

ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (Αταμάν): Λάρκιν 28 (5/9 δίποντα, 4/6 τρίποντα, 6/8 βολές, 3 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπομπουά, Σίνγκλετον 13 (1 τρίποντο, 10 ριμπάουντ), Μπαλμπάι, Γκετσίμ, Πλάις 2, Μίτσιτς 6 (3/7 δίποντα, 0/6 τρίποντα, 3 ασίστ, 2 κλεψίματα, 7 λάθη), Άντερσον, Πίτερς 2, Ντάνστον 8, Σίμον 11 (4/5 δίποντα, 1/9 τρίποντα, 6 ριμπάουντ, 3 ασίστ)

Ομαδικά στατιστικά – Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ:

Ομαδικά στατιστικά – Αναντολού Εφές:

Οι επόμενες υποχρεώσεις των δύο ομάδων: Σε μία εβδομάδα, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ υποδέχεται τη Βαλένθια (8/11, 21:30), ενώ η Αναντολού Εφές δοκιμάζεται εκτός έδρας από τον Ολυμπιακό (7/11, 21:00).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα