ΠΑΟΚ – Γάνδη 1-0: Ο Κούρτιτς έδωσε στον δικέφαλο προβάδισμα πρόκρισης επί των Βέλγων

ΠΑΟΚ – Γάνδη 1-0: Ο Κούρτιτς έδωσε στον δικέφαλο προβάδισμα πρόκρισης επί των Βέλγων
Γιασμίν Κούρτιτς Eurokinissi Sports

Ο ΠΑΟΚ κέρδισε τη Γάνδη με 1-0 στην Τούμπα με σκόρερ τον Κούρτιτς και θα τα δώσει όλα για όλα στο Βέλγιο χωρίς όμως τον Σλοβένο και τον Ζίβκοβιτς για να περάσει για πρώτη φορά στην ιστορία του στους "8" ενός ευρωπαϊκού θεσμού.

Ο ΠΑΟΚ με σκόρερ τον Γιασμίν Κούρτιτς ο οποίος πέτυχε το 18ο φετινό του τέρμα, πέμπτο με εκτέλεση φάουλ πήρε μια πολύτιμη νίκη, αυτή που ήθελε επί της Γάνδης έστω και με 1-0 και θα πάει να διεκδικήσει την πρόκριση σε 90′ στη ρεβάνς της επόμενης εβδομάδας στο Βέλγιο.

Μελανό σημείο για τον δικέφαλο οι κίτρινες κάρτες που είδαν οι Κούρτιτς και Ζίβκοβιτς στο διάστημα της αναμέτρησης και θα τους στερήσει τη συμμετοχή τους στο δεύτερο παιχνίδι που θα διεξαχθεί την Πέμπτη (17/3).

Εκεί που ο ΠΑΟΚ όμως αρκεί να κρατήσει το μηδέν στην άμυνα για να πάρει την πρόκριση για πρώτη φορά στην ιστορία του στους “8” ενός ευρωπαϊκού θεσμού, γράφει το SPORT24.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου είχε στις τάξεις της έναν εκπληκτικό Λύραντζη ο οποίος έκανε το καλύτερο του παιχνίδι με τη φανέλα του ΠΑΟΚ και σκόρερ και πάλι τον Κούρτιτς, έστω και με τη βοήθεια της τύχης και έφτασε σε μια νίκη, τη μεγαλύτερη έως τώρα στη σεζόν και φυσικά μπορεί να κάνει όνειρα πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Με τους έμπειρους στην ενδεκάδα

Ο Λουτσέσκου όπως αναμενόταν παρέταξε μια ενδεκάδα με αρκετούς έμπειρους ποδοσφαιριστές σε αυτή, τόσο από ΠΑΟΚ όσο και από Ευρώπη. Στα γκολπόστ ήταν ο Πασχαλάκης, στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Βιεϊρίνια και οι δύο στόπερ ήταν οι Κρέσπο και Ίνγκασον ενώ δεξιά έπαιξε ο Λύρατζης. Στη μεσαία γραμμή βρέθηκε ο Τσιγγάρας έχοντας δίπλα του τον Κούρτιτς και η τριάδα μπροστά αποτελούνταν από του Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ και Αουγκούστο ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Άκπομ.

Γήπεδο: Τούμπας

Γκολ: 58′ Κούρτιτς

Κίτρινες: 45′ Ζίβκοβιτς, 61′ Βιεϊρίνια, 79′ Κούρτιτς/82′ Τορουναρίγκα, 87′ Μόντε

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (80′ Σίντκλεϊ), Τσιγγάρας, Κούρτιτς (80′ Σβαμπ), Μπίσεσβαρ (71′ Καντουρί), Ζίβκοβιτς (86′ Μουργκ), Αουγκούστο, Άκπομ (86′ Τσόλακ).

ΓΑΝΔΗ: Ρουφ, Όλσεν, Ενγκαντό, Οκούμου (46′ Τορουναρίγκα), Σαμουάζ, Ντε Σαρτ, Κουμς, Μόντε, Οφόε, Χιούλσαγκερ (82′ Τισουνταλί), Ντεπουάτρ.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα