Πέθανε ο Hall of Famer, Μπομπ Λανίερ

Πέθανε ο Hall of Famer, Μπομπ Λανίερ
Μπομπ Λανίερ AP

Πένθος στο NBA, αλλά και στον χώρο του μπάσκετ, αφού πέθανε σε ηλικία 74 ετών ο Μπομπ Λανίερ, ένας από τους κορυφαίους σέντερ της δεκαετίας του 70' και Hall of Famer.

Βαριά μέρα για το NBA, αφού έφυγε από την ζωή ο Hall of Famer σέντερ, Μπομπ Λανίερ λόγω ασθένειας. Ήταν 74 ετών.

Ο Λανίερ ήταν ένας αριστερόχειρας σέντερ με γλυκό Face Up παιχνίδι. Είχε ύψος 2.08 μέτρα και ήταν ένας εκ των κορυφαίων σέντερ του NBA την δεκαετία του 70′.

Όπως γράφει το SPORT24, ο Λανίερ επιλέχθηκε στο Νο1 του NBA Draft 1970 από τους Πίστονς, με την φανέλα των οπόιων αγωνίστηκε μέχρι και τα μέσα της σεζόν 1979/80, όταν και παραχωρήθηκε με ανταλλαγή στους Μπακς, όπου και έκλεισε την καριέρα του το 1984. Είχε μέσους όρους καριέρας 20.1 πόντους, 10.1 ριμπάουντ, 3.1 ασίστ, 1.1 κλεψίματα και 1.5 κοψίματα σε 34 λεπτά συμμετοχής και είχε κληθεί σε 8 All Star Game.

Ο Λανίερ φόρεσε την φανέλα με το Νο16 τόσο στους Πίστονς, όσο και στους Μπακς. Αμφότεροι οι σύλλογοι απέσυραν την φανέλα του. Ο σπουδαίος σέντερ μπήκε στο Hall of Fame το 1992 ως μέλος της κλάσης του 1992. Το δε γεγονός ότι δεν συμπεριλήφθηκε στους 75+1 κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών, θεωρήθηκε ότι ήταν μία από τις παραλείψεις της επιτροπής.

Ο Λανίερ -ο οποίος φορούσε 60 νούμερο παπούτσι!- έμεινε στον χώρο του μπάσκετ και μετά την απόσυρσή του. Υπήρξε Πρόεδρος της Ένωσης παικτών, παίζοντας σημαίνοντας ρόλο στην πρώτη διασυλλογική σύμβαση, Πρέσβης και ομιλητής του NBA, ενώ για χρόνια υπήρξε ένας εκ των άμεσων του προηγούμενου Κομισάριου του NBA, του θρυλικού Ντέιβιντ Στερν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα