Πέθανε ο θρυλικός Αλέκος Σπανουδάκης

Πέθανε ο θρυλικός Αλέκος Σπανουδάκης

Ανήμερα των 94ων γενεθλίων του Ολυμπιακού, ο Αλέκος Σπανουδάκης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών. Ηταν ένας από τους πρωτοπόρους Ελληνες μπασκετμπολίστες.

Ο Αλέκος Σπανουδάκης πέθανε σε ηλικία 91 ετών.

Ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας του Ολυμπιακού υπήρξε ένα σύμβολο για το σύλλογο τα πρώτα χρόνια της ιστορίας του μπασκετικού της τμήματος, αφού διετέλεσε αρχηγός του.

Ο Αλέκος Σπανουδάκης δεν ήταν όμως μόνο ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Ήταν εκ των ηγετών των “ερυθρόλευκων” στα πρώτα 2 πρωταθλήματα στην ιστορία του μπασκετικού τμήματος το 1949 και το 1960, ενώ θεωρείται και ο πρώτος ευρωπαίος καλαθοσφαιριστής που χρησιμοποίησε το τζαμπ σουτ!

Ο Αλέκος Σπανουδάκης ήταν ένας παίκτης-πρωτοπόρος για την εποχή του, ο οποίος έγινε και 28 φορές διεθνής, σημειώνοντας 109 πόντους με την φανέλα της Εθνικής Ανδρών (3.9 μέσο όρο). Υπήρξε μάλιστα μέλος της Εθνικής Ανδρών που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 1949 στο Κάιρο.

Ο παλαίμαχος αθλητής του Ολυμπιακού στην πραγματικότητα δεν έφυγε ποτέ από το σύλλογο, αφού πάντα έβρισκε τον τρόπο να προσφέρει. Υπήρξε μάλιστα προπονητής των ακαδημιών του Ολυμπιακού και ήταν αυτός που ανακάλυψε τον – μετέπειτα αρχηγό του Ολυμπιακού την δεκαετία του 90′ – Γιώργο Σιγάλα σε ηλικία 10 ετών, ενώ υπήρχε πάντα μία θέση για αυτόν στο ΣΕΦ, όπου έδινε πάντα το παρών για να στηρίξει την ομάδα που τον ανέδειξε.

Την είδηση του θανάτου του Αλέκου Σπανουδάκη έκανε γνωστή η κορή του με post στον λογαριασμό της στο Facebook.

Ολυμπιακός: Ο Θρυλικός Αλέκος Σπανουδάκης επέλεξε τα γενέθλια του Θρύλου για το μεγάλο ταξίδι

Ο Ολυμπιακός σε σχετική ανακοίνωσή του τόνισε: Τη μέρα των γενεθλίων του Θρύλου «επέλεξε» ο Θρυλικός Αλέκος Σπανουδάκης να κάνει το μεγάλο ταξίδι. Ο πρώτος και εμβληματικός αρχηγός, ο άνθρωπος που μαζί με τον αείμνηστο αδερφό του Γιάννη και τους υπόλοιπους Θρύλους οδήγησαν τον Ολυμπιακό στην κατάκτηση των δυο πρώτων πρωταθλημάτων της ιστορίας και στο πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι της ομάδας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών.

Το κενό τεράστιο. Ο κυρ Αλέκος δεν θα είναι τον Αύγουστο στην πρώτη προπόνηση της σεζόν όπως έκανε εδώ και δεκαετίες για να δει από κοντά τα παιδιά όπως τα έλεγε, να μιλήσει με τον προπονητή, να μιλήσει σ’ όλους για το μεγαλείο του Θρύλου και να δώσει τις ευχές του.

Καλό σου ταξίδι μεγάλε Αλέκο Σπανουδάκη. Η οικογένεια του Ολυμπιακού πενθεί και σου υπόσχεται ότι θα προσπαθεί πάντα να έχει ψηλά τον Θρύλο σου. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια του θρυλικού μας αρχηγού”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα