Σεβίλλη – Ίντερ 3-2: Οι ταύροι σήκωσαν για 6η φορά το Europa League σε τελικό ροντέο

Σεβίλλη – Ίντερ 3-2: Οι ταύροι σήκωσαν για 6η φορά το Europa League σε τελικό ροντέο
Εικόνα από τον τελικό του Europa League Σεβίλλη - Ίντερ AP

Η Σεβίλλη ήταν η μεγάλη νικήτρια του τελικού του Europa League, αφού επικράτησε 3-2 της Ίντερ σε ένα όμορφο παιχνίδι και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου.

Το φετινό Europa League ανήκει στην Σεβίλλη. Οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν 3-2 της Ίντερ σε ένα ματς που εξελίχθηκε σε ροντέο και κατέκτησε τον τίτλο, τον 6ο στην ιστορία της.

Πρωταγωνιστής του παιχνιδιού, όπως αναφέρει το Sport24.gr, ήταν ο Ντε Γιόνγκ, ο οποίος σκόραρε δύο φορές, ενώ τη νίκη έδωσε το γκολ του Ντιέγκο Κάρλος. Οι νερατζούρι πέτυχαν δύο τέρματα με τον Λουκάκου και τον Γοδίν.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο τελικός της Κολονίας ξεκίνησε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο με τις δύο ομάδες να τα δίνουν όλα στον αγωνιστικό χώρο από το πρώτο λεπτό. Η Ίντερ προηγήθηκε στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό. Ο Λουκάκου έφυγε στην αντεπίθεση και κέρδισε πέναλτι, αφού ανατράπηκε από τον Ντιέγκο Κάρλος. Ο Βέλγος στράικερ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα.

Η ισοφάριση της Σεβίλλης δεν άργησε να έρθει. Οι Ανδαλουσιανοί άλλαξαν την μπάλα, η οποία έφτασε τον Χέσους Νάβας που έβγαλε τη σέντρα για το κεφάλι του Ντε Γιόνγκ, ο οποίος έγραψε το 1-1.

Οι δύο φιναλίστ συνέχιζαν την υψηλή πίεση και τις προσπάθειες για να βρουν ξανά κάποι γκολ. Στο 33′ οι Ανδαλουσιανοί έκαναν την ανατροπή. Ο Μπανέγα εκτέλεσε φάουλ, ο Ντε Γιόνγκ κέρδισε στον άερα τον Γκαλιαρντίνι και έγραψε το 2-1 ξανά με το κεφάλι.

Η απάντηση της Ίντερ δεν άργησε να έρθει. Συγκεκριμένα στο 33ο λεπτό οι νερατζούρι έφεραν ξανά το ματς στα ίσα. Ο Μπρόζοβιτς εκτέλεσε φάουλ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή και ο Γοδίν πήρε την κεφαλιά για το 2-2.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν πιο αργό σε θέμα τέμπου, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν ωστόσο στον αγωνιστικό χώρο. Στο 52′ ο Ντ’Αμπρόζιο έβγαλε την σέντρα στον Λαουτάρο, εκείνος δεν κατάφερε να πλασάρει, στη συνέχεια ακολούθησε ο Γκαλιαρντίνι που σούταρε στα σώματα.

Στο 57′ η Σεβίλλη απείλησε με τον Ρεγκιλόν. Ο Ισπανός ντρίμπλαρε, μπήκε στην περιοχή από τα αριστέρα, σούταρε δυνατά με την μπάλα να καταλήγει στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του Χαντάνοβιτς. Στο 66ο λεπτό η Ίντερ έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Λουκάκου βρέθηκε απέναντι από τον Μπόνο, με τον τερματοφύλακα της Σεβίλλης να αποκρούει.

Στο 76ο λεπτό οι Ανδαλουσιανοί πήραν ξανά το προβάδισμα στο αποτέλεσμα. Ο Ντιέγκο Κάρλος, που ήταν μοιραίος στο πρώτο γκολ που δέχθηκε η ομάδα του, έκανε ανάποδο ψαλίδι μέσα στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Λουκάκου και κατέληξε στα δίχτυα.

Σεβίλλη (Λοπετέγκι): Μπόνο, Νάβας, Κουντέ, Κάρλος, Ρεγκιλόν, Ζορντάν, Φερνάντο, Μπανέγα, Οκάμπος, Ντε Γιονγκ, Σούσο

Ίντερ (Κόντε): Χαντάνοβιτς, Μπαστόνι, Ντε Φράι, Γκοδίν, Ντ’ Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Γιανγκ, Μαρτίνες, Λουκάκου

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα