Σκάνδαλο Κοριόπολις: Αθώος ο Αχιλλέας Μπέος και άλλοι 14 παράγοντες

Σκάνδαλο Κοριόπολις: Αθώος ο Αχιλλέας Μπέος και άλλοι 14 παράγοντες
Ο Αχιλλέας Μπέος στη δίκη της υπόθεσης Koriopolis Eurokinissi Sports

Μεταξύ των συνολικά 15 αθωωθέντων, πλην του κ. Μπέου, είναι οι ποδοσφαιρικοί παράγοντες, Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος - Ένοχοι για πλημμελήματα άλλοι 11.

Την απαλλαγή του Αχιλλέα Μπέου και ακόμα 13 άτομα για την αποκαλούμενη υπόθεση Koriopolis, αποφάσισε το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων.

Από τους συνολικά 26 κατηγορούμενους ένοχοι κρίθηκαν 12 άτομα μεταξύ των οποίων και τον Γιώργο Τσακογιάννη, όλοι τους για τις πλημμεληματικές πράξεις, όπως διεξαγωγή παράνομου στοιχήματος και νομιμοποίηση εσόδων. Πλήρως αθωώθηκαν και οι Γιάννης Κομπότης, Γιώργος Μποροβήλος και Δημήτρης Μπάκος. Ύστερα από έξι μήνες διαδικασίας έπεσαν οι τίτλοι τέλους για μια υπόθεση που χαρακτηρίστηκε ως ένα από το μεγαλύτερο σκάνδαλο το ποδοσφαίρου.

Να σημειωθεί ότι η εισαγγελέας, Ευδοκία Πούλου, είχε προτείνει την ενοχή των 25 από τους 26 κατηγορούμενους που είχαν καταδικαστεί από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο.

Οι συνήγοροι του Αχ. Μπέου Πάνος Παναγιωτόπουλος, Αλέξης Αθανασόπουλος και Ευθύμιος Ναυρίδης, δήλωσαν: «Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε πρώτο βαθμό, είχε κάνει ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την αποκατάσταση της αλήθειας. Σήμερα, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, σε δεύτερο βαθμό, αποκατέστησε πλήρως την αλήθεια και έκρινε τον Αχιλλέα Μπέο αθώο όλων των κατηγοριών. Οκτώ, περίπου, χρόνια μετά την άδικη προσωρινή κράτηση και διαπόμπευση του Αχιλλέα Μπέου, η αλήθεια έλαμψε».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version