Τεντόγλου: Έκλεισε θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι

Τεντόγλου: Έκλεισε θέση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι
Μίλτος Τεντόγλου Eurokinissi Sports

Ο Μίλτος Τεντόγλου πήδηξε στο έκτο του άλμα 8,38μ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και κάλυψε το όριο πρόκρισης, για να βρεθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι το καλοκαίρι του 2024 και να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο μήκος.

Και στο Παρίσι θα είναι εκεί! Ο λόγος για τον Μίλτο Τεντόγλου, ο οποίος κάλυψε το όριο πρόκρισης που απαιτούταν και εξασφάλισε τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2024 που θα γίνουν στην Πόλη του Φωτός, όπου θα έχει ως αποστολή να υπερασπιστεί τον τίτλο του στο μήκος.

Ο Μίλτος Τεντόγλου έκανε ουσιαστικά αυτό που έπρεπε και με άλμα στα 8,38 μ. (0,4) αναδείχθηκε νικητής στο μήκος και έγινε το πρόσωπο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος στο Βόλο.

Όπως γράφει το SPORT24, ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με την προοπτική να μην πιέσει πολύ τον εαυτό του, αλλά να μην βγει από τον αγωνιστικό χώρο αν δεν χαρίσει στους φιλάθλους -αλλά και στον εαυτό του- μια επίδοση ανάλογη των δυνατοτήτων του. Και η αλήθεια είναι πως το πέτυχε.

Αφού για άλλη μία φορά έκανε έναν σπουδαίο αγώνα, βελτίωσε το φετινό του ρεκόρ κι έγινε ο τρίτος φέτος στον κόσμο, μόλις τέσσερα εκατοστά από την επίδοση του κορυφαίου. Ο αθλητής ξεκίνησε με 8,10 μ., συνέχισε με 8,23 (0,5) ήταν άκυρος στο τρίτο, σημείωσε 8,26 μ. στο τέταρτο κι άφησε το πέμπτη για να κρατήσει το καλύτερο για το φινάλε.

Ο Τεντογλου όπως άλλωστε συνηθίζει τον τελευταίο χρόνο συγκέντρωσε χιλιάδες ανθρώπους πάνω από το σκάμμα του μήκους κέρδισε το ρυθμικό χειροκρότημα των θεατών, ενώ το τέλος χαιρέτισε τους μικρούς του φίλους που έσπευσαν να τον δουν από κοντά. Ο αθλητής πέτυχε και το όριο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το οποίο είναι 8,27 μ. κι έγινε ο δεύτερος αθλητής του στίβου, μετά την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, που κλείνει θέση για τη διοργάνωση του Παρισιού.

“Τα άλματα βγήκαν έτσι όπως τα ήθελα απλά μικρά τεχνικά θέματα μου στέρησαν μεγαλύτερη επίδοση. Πατούσα πίσω στα πρώτα άλματα και στο τελευταίο έμεινε το αριστερό μου πόδι κάτω και άφησα μεγάλο σημάδι. Ο στόχος μου ήταν κάπου στα 8,45 μέτρα. Κοντά ήμουν. Απλά δεν έκανα την καλύτερη επίδοση στον κόσμο αυτή για τέσσερα εκατοστά. Είναι οκ όμως”, είπε ο χρυσός ολυμπιονίκης του μήκους.

Ο 25χρονος, όμως δεν ήταν ο μόνος που ξεχώρισε στον σημερινό αγώνα. Ο Νίκος Σταματονικόλος (ΓΣ Ηλιούπολης) ήταν δεύτερος με 7,86 μ. (0,7) κι έγινε ο έκτος άλτης φέτος στην Ευρώπη στην κατηγορία Κ23.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Μπαλταδούρο πέτυχε δύο φορές ρεκόρ, αφού στο δεύτερο άλμα του είχε πετύχει 7,82 μ,. (0,6). Ο 20χρονος έκανε τρία άλματα και αποχώρησε από τον αγώνα, αφού την Τρίτη ταξιδεύει για τη Φινλανδία για ντο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ23.

Ο Αλέξης Αργυρόπουλος ήταν τρίτος με 7,64 μ. (0,5) και μία ακόμη καλή παρουσία στο ενεργητικό του. Ο Χρήστος Χήτας (Πηγμή Ευόσμου) ήταν τέταρτος με 7,50 μ. και πέτυχε επίδοση καλύτερη από το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20. Παράλληλα πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα