Το πρώτο πέναλτι στην ιστορία που έγινε από αναπληρωματικό

Το πρώτο πέναλτι στην ιστορία που έγινε από αναπληρωματικό

H αναμέτρηση Κίελ - Μπόχουμ πέρασε στο ποδοσφαιρικό πάνθεον, καθώς καταλογίστηκε για πρώτη φορά πέναλτι εις βάρος ομάδας ελέω παράβασης παίκτη που έκανε προθέρμανση.

Η Τσβαϊτελίγκα δεν έχει τη φήμη και τη δυναμική της Μπουντεσλίγκα, ωστόσο από το βράδυ της Παρασκευής οι αναφορές σε αυτήν, ειδικά μέσω των χρηστών των social media, είναι πάρα πολλές.

Σε αυτό έβαλε το χέρι του ή για την ακρίβεια το… πόδι του ένας Γερμανός ποδοσφαιριστής που αγωνίζεται φέτος στη δεύτερη κατηγορία Γερμανίας και ο οποίος έγινε άθελά του αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του και ταυτόχρονα μέρος μίας αδιανόητης ποδοσφαιρικής φάσης.

Αναφερόμαστε στην αναμέτρηση της Χόλσταϊν Κίελ με την Μπόχουμ για την 11η αγωνιστική, με τους γηπεδούχους να έχουν ανοίξει το σκορ από το 9′ με τον Σουνγκ αλλά να ισοφαρίζονται με ένα από τα πιο τρελά και ταυτόχρονα σωστά πέναλτι που έχουν δοθεί ποτέ σε ποδοσφαιρικό αγώνα. Το ματς είχε μπει στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και οι γηπεδούχοι είχαν τη μπάλα μετά από ένα διαγώνιο σουτ του Εμπουσί μέσα από την περιοχή, που είχε φύγει άουτ.

Δεν έδωσαν όμως ποτέ συνέχεια στο ματς αφού ο διαιτητής ειδοποιήθηκε από το VAR και κατελόγισε πέναλτι! Τι είχε συμβεί; Όταν έκανε το σουτ του Εμπουσί, ένας από τους αναπληρωματικούς παίκτες της Χόλσταϊν Κίελ που έκανε προθέρμανση, ο Μίκαελ Εμπερβέιν, έδειξε υπερβάλλοντα ζήλο και για να μην κυλήσει καθόλου χρόνος και σταμάτησε τη μπάλα που κυλούσε προς τα έξω.

Όταν όμως το έκανε, είχε το πόδι του ενός αγωνιστικού χώρου, με το VAR να ενημερώνει τον διαιτητή και εκείνον να κοιτάζει σε video τη φάση, για να δείξει κατόπιν κίτρινη κάρτα στον Εμπερβάιν και πέναλτι υπέρ της Μπόχουμ! Απόφαση που ήταν 100% σωστή αφού βάσει κανονισμού, τιμωρείται με την εσχάτη των ποινών η οποιαδήποτε παρεμβολή στον αγώνα από αναπληρωματικό ή επίσημο μέλος κάποιας ομάδας.


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα