Τσιτσιπάς: Αντιμέτωπος με την ιστορία – Νίκη για τελικό και άλλο 1 εκατομμύριο ευρώ

Τσιτσιπάς: Αντιμέτωπος με την ιστορία – Νίκη για τελικό και άλλο 1 εκατομμύριο ευρώ
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στο 2ο ημιτελικό του Australian Open 2021 Rick Rycroft / Associated Press

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει την Παρασκευή στις 10:30 τον Ντανίλ Μεντβέντεφ στα ημιτελικά του Australian Open. Μεγάλη πρόκληση ο τελικός, αλλά και το ελκυστικό ποσό που θα αυξήσει ακόμη περισσότερο τον τραπεζικό του λογαριασμό.

Μετά τη μυθική ανατροπή (από 0-2) και νίκη επί του Ράφα Ναδάλ, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ρίχνεται την Παρασκευή (10:30) στη μάχη για τον ημιτελικό του Australian Open κόντρα στον πολύ δυνατό και “κακό του δαίμονα”, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Τσιτσιπάς προέρχεται από μία τεράστια πρόκριση απέναντι στον σπουδαίο Ναδάλ, ωστόσο το έργο του απέναντι σε έναν επίσης ισχυρό τενίστα, που προέρχεται από τρεις σερί τίτλους (Paris Masters 2020, ATP Finals 2020, ATP Cup 2021) και έχει να χάσει από τον Οκτώβριο (στη Βιέννη), μόνο εύκολο δεν είναι. Η πρόκληση, ωστόσο, τεράστια, όπως και το υψηλό χρηματικό ποσό που θα αποφέρει μία ενδεχόμενη νίκη στον τραπεζικό του λογαριασμό.

Κόντρα στον “κακό του δαίμονα”

Ο Ντάνιλ Μεντβέντεφ, είναι το νούμερο 4 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ ο “ισολογισμός” των αγώνων με τον Τσιτσιπά είναι ξεκάθαρη υπέρ του. Ο Ρώσος έχει επικρατήσει στα πέντε από τα έξι παιχνίδια του, με τη μοναδική νίκη του Τσιτσιπά να έχει γραφτεί στα ATP Finals του 2019, όταν στη φάση των ομίλων επικράτησε με 7-6 και 6-4.

Οι άλλες πέντε αναμετρήσεις έχουν αναδείξει νικητή τον Μεντβέντεφ. Το 2018 στο Masters του Μαϊάμι, στους “64” του US Open και στα προημιτελικά του τουρνουά της Βασιλείας με 6-4, 3-6 και 6-3, ενώ το 2019 στο Masters του Μόντε Κάρλο και στον ημιτελικό του Masters της Σανγκάη.

Με τον κόσμο στο πλευρό του

Το σύνθημα “Ελλάς-Τσιτσιπάς” αναμένεται να ακουστεί πολλές φορές την Παρασκευή (10:30) στη Rod Laver Arena καθώς ο Έλληνας πρωταθλητής θα έχει έναν ακόμη σύμμαχο στη δύσκολη αποστολή απέναντι στον “κακό του δαίμονα”, Ντανίλ Μεντβέντεφ στο 2ο ημιτελικό του Australian Open.

Το μίνι lockdown που επιβλήθηκε στην Πολιτεία της Βικτώρια ολοκληρώθηκε και έτσι από την Πέμπτη οι θεατές θα επιστρέψουν στο Melbourne Park.

Όπως αναφέρει το Sport24, η ελληνική ομογένεια έχει ξεσηκωθεί για το σπουδαίο παιχνίδι του Στέφανου Τσιτσιπά στα ημιτελικά του Australian Open την Παρασκευή (10:30 ώρα Ελλάδας) και προσπάθησε να εξαντλήσει τα αρκετά χιλιάδες εισιτήρια που θα διατεθούν για το βραδινό session στη Rod Laver Arena.

Έτσι, ο 22χρονος πρωταθλητής θα έχει τη στήριξη της κερκίδας στην προσπάθεια που κάνει για πρόκριση στον πρώτο του Grand Slam τελικό.

Βέβαια, ο Ντανίλ Μεντβέντεφ έχει αποδείξει ότι δεν επηρεάζεται από την καυτή ατμόσφαιρα και μάλιστα έχει την ικανότητα να το εκμεταλλεύεται υπέρ του, όπως απέδειξε κατά τη διάρκεια της πορείας προς στον τελικό του Αμερικανικού Όπεν το 2019.

Πλουσιότερος κατά 550.000€, μπορεί και 1 εκ. – Πόσα έχει βγάλει από το τένις

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς με την επική του πρόκριση επί του Ράφα Ναδάλ έβαλε στον τραπεζικό του λογαριασμό 550.000 ευρώ. Ενδεχόμενη νίκη και πρόκριση επί του Ντανίλ Μεντβέντεβ και εξασφάλιση του εισιτηρίου για τον τελικό της διοργάνωσης θα του αποφέρει έσοδα των 960.000 ευρώ (+410.000 ευρώ), ενώ η κατάκτηση του τροπαίου ισοδυναμεί συνολικά με το ποσό του 1.766.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί βέβαια, πως ο Στέφανος Τσιτσιπάς, στα 22 του μόλις χρόνια, έχει καταφέρει να βάλει στον τραπεζικό του λογαριασμό ένα ποσό που προκαλεί… ίλιγγο. Με πέντε τίτλους και 135 νίκες, το νούμερο 6 της παγκόσμιας κατάταξης μέχρι στιγμής έχει καταφέρει να κερδίσει πάνω από 10 εκατομμύρια ευρώ (10.526.994), χωρίς να υπολογίζονται τα χρήματα που θα έχει εισπράξει στο τέλος της διαδρομής του στο Αυστραλιανό Όπεν.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα