Τσιτσιπάς: Εχασε στο τσακ από τον Ναδάλ

Τσιτσιπάς: Εχασε στο τσακ από τον Ναδάλ
Στέφανος Τσιτσιπάς AP

Στο όριο έχασε το ματς από τον Ράφα Ναδάλ ο Στέφανος Τσιτσιπάς ο οποίος πάλεψε στα ίσια με το μεγάλο αντίπαλο. Ο Ελληνας τενίστας θα περιμένει το τελευταίο ματς για να μάθει τη θέση του στον όμιλο του ATP Finals.

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς δεν μπόρεσε να συνεχίσει την αήττητη πορεία του στο ATP Finals. Ο Στεφ ηττήθηκε με 6-7 (4), 6-4, 7-5 από τον Ραφαέλ Ναδάλ και τώρα θα περιμένει το τελευταίο ματς για να μάθει τη θέση του στον όμιλο και ταυτόχρονα τον αντίπαλο του στη συνέχεια. Στο πρώτο σετ αμφότεροι σέρβιραν εξαιρετικά πίσω από το πρώτο τους σερβίς με τη μεγάλη διαφορά να γίνεται πίσω από το δεύτερο. 

Ο Ναδάλ είχε 83% κερδισμένους πόντους από το πρώτο σερβίς του, ενώ ο Τσιτσιπάς 80%. Η διαφορά έγινε στο δεύτερο με το ποσοστό του Στεφ να είναι στο 71%, ενώ εκείνο του Ναδάλ στο 54%! Κανένας από τους δύο μπόρεσε να δημιουργήσει break point και έτσι φτάσαμε μέχρι το tie break. Εκεί o Τσιτσιπάς εκμεταλλεύτηκε το τρίτο mini break του και με ένα άσο έκλεισε το σετ με 7-6 (4).

Το δεύτερο σετ ξεκίνησε με τους δύο αθλητές να κρατούν το σερβίς τους. Στο πέμπτο game ο Ναδάλ δημιούργησε δύο break points τα οποία έσβησε ο Τσιτσιπάς, ενώ το ίδιο συνέβη και στο επόμενο service game του ο Στεφ. Τελικά, ο Ισπανός έκανε το break στο ένατο game του δεύτερο σετ και στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του για να στείλει το ματς στο τρίτο σετ (6-4). Παρόμοια, ήταν η εξέλιξη και στο τρίτο σετ. Ο Ραφαέλ Ναδάλ δημιούργησε πέντε break points μέχρι να εκμεταλλευτεί το ένα εξ αυτών για να μπορέσει να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά στο ενδέκατο games και στη συνέχεια να κρατήσει το δικό του για να πάρει τη νίκη. 

Τα σετ: 6-7 (4), 6-4, 7-5 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα