Τσιτσιπάς: Κατέκτησε το Εστορίλ OPEN

Τσιτσιπάς: Κατέκτησε το Εστορίλ OPEN

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε τον τρίτο τίτλο της καριέρας του, επικρατώντας του Πάμπλο Κουέβας στον τελικό του Estoril Open με 2-0. Πρώτο τρόπαιο στο χώμα για τον Έλληνα τενίστα.

Μια μέρα μετά τον τίτλο της Μαρίας Σάκκαρη στο Ραμπάτ, το ελληνικό τένις ζει ξανά μεγάλος στιγμές καθώς ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατέκτησε το Estoril Open.

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε του Ουρουγουανού Πάμπλο Κουέβας με 2-0 σετ (6-3, 7-6) και πανηγύρισε τον τρίτο του τίτλο σε ΑΤΡ διοργάνωση, μετά τη Στοκχόλμη (2018) και τη Μασσαλία (2019), ενώ αυτός θα είναι ο έκτος τελικός καριέρας.

Από την αρχή του αγώνα, ο Τσιτσιπάς είχε τον έλεγχο, φόρτσαρε τις κατάλληλες στιγμές, όποτε πίεζε ο Ουρουγουανός και έφτασε εύκολα στο πρώτο σετ με 6-3.

Στο δεύτερο σετ είχαμε θρίλερ. Ο 20χρονος πρωταθλητής μας έδειξε πως στην αρχή είχε τον έλεγχο, με την διαφορά στα γκέιμ να φτάνει στο 4-2. Κάπου εκεί ο Κουέβας ανέβασε στροφές, πήρε τρία συνεχόμενα γκέιμ και έφτασε στο 5-4, βάζοντας δύσκολα στον Στέφανο.

Tο σετ έφτασε στο 6-6 και στο tie break, εκεί όπου ο Τσιτσιπάς με μεγάλα ψυχικά αποθέματα κατέκτησε τον τίτλο. Μπορεί το Estoril Open να μην είναι η πρώτη διοργάνωση που κατακτά ο Τσιτσιπάς, ωστόσο είναι ιδιαίτερη για τον Έλληνα τενίστα καθώς είναι η πρώτη σε χώμα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα