Τσιτσιπάς: Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Φέντερερ

Τσιτσιπάς: Υποκλίθηκε στην ανωτερότητα του Φέντερερ
Τσιτσιπάς - Φέντερερ AP

Ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε 6-4, 6-4 επί του Στέφανου Τσιτσιπά και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Βασιλείας όπου θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο στη γενέτειρά του.

Ο Ρότζερ Φέντερερ επικράτησε με 6-4, 6-4 επί του Στέφανου Τσιτσιπά και θα αγωνιστεί στον 15ο τελικό της καριέρας του στο τουρνουά της Βασιλείας. Ο “μαέστρος” θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο στη γενέτειρά του και τον τρίτο διαδοχικό.

Ο Φέντερερ μπήκε πιεστικά από την αρχή του αγώνα και μόλις στο δεύτερο sevice game του Τσιτσιπά δημιούργησε τρία break points, αλλά ο “Στεφ” κατάφερε να τα σώσει και να κρατήσει το σερβίς του. Τελικά, ο Ελβετός στην έκτη του προσπάθεια κατάφερε να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά και να προηγηθεί με 3-2. Τα υπόλοιπα ήταν εύκολη υπόθεση για τον “μαέστρο” ο οποίος κράτησε το σερβίς του και έφτασε στην κατάκτηση του σετ με 6-4.

Ο Φέντερερ συνέχισε τον καταιγιστικό ρυθμό του και στο δεύτερο σετ κάτι που του έδωσε την ευκαιρία να σπάσει το σερβίς του Τσιτσιπά μόλις στο πρώτο game. Αυτό ήταν αρκετό για τον Ελβετό ο οποίος στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα για να φτάσει στην νίκη με 6-4, 6-4. Είναι χαρακτηριστικό πως το μοναδικό break point που δημιούργησε ο Τσιτσιπάς ήρθε στο τελευταίο game του αγώνα.

Στον τελικό της Κυριακής (27/10) ο Ρότζερ Φέντερερ θα διεκδικήσει τον δέκατο τίτλο του στη γενέτειρά του. Εκεί θα αντιμετωπίσει τον Άλεξ Ντε Μινόρ ο οποίος επικράτησε επί του Οπέλκα με 7-6 (2), 7-6 (4), 7-6 (3).

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα