Βασιλειάδης: Δεν θα γίνει ο αγώνας της Κυριακής – Ξεκινάμε συζήτηση για να βρεθεί μια λύση

Βασιλειάδης: Δεν θα γίνει ο αγώνας της Κυριακής – Ξεκινάμε συζήτηση για να βρεθεί μια λύση
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥΣ ΤΩΝ ΑΕΚ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΥ Eurokinissi Sports

"Υπήρξαν εντάσεις που δεν υπάρχει λόγος να τις αναπαράγουμε. Πριν τις εντάσεις υπήρξε απόφαση να βάλουμε πέντε κανόνες για το πως θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα" ανέφερε ο υφυπουργός Αθλητισμός. Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών.

Πολύ άσχημη εξέλιξη πήρε η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες στο ελληνικό μπάσκετ, με αποτέλεσμα να μην γίνει ο αγώνας της Κυριακής.

Γιώργος Σκινδήλιας και Δημήτρης Γιαννακόπουλος είχαν έντονο επεισόδιο που δυστυχώς γενικεύθηκε, με αποτέλεσμα ο δεύτερος να αποχωρήσει από την αίθουσα με βαριές εκφράσεις προς τον παράγοντα του Ολυμπιακού και τον Υφυπουργό όπως ακούσατε στο ηχητικό του Sport24.gr.

Ο Γιαννακόπουλος είπε πως θα αποχωρήσει επειδή δεχόταν ύβρεις από τον Σκινδήλια και όντως βγήκε από την αίθουσα μαζί με την δικηγόρο του που προσπαθούσε να τον ηρεμήσει. Λίγο μετά οι δύο άνδρες συναντήθηκαν εκτός αίθουσας, με τον Γιαννακόπουλο να βρίζει τον Σκινδήλια και εκείνον να απαντά με ύβρεις, με αποτέλεσμα να κινηθεί ο ένας προς τον άλλο και να προλαβαίνουν οι ψυχραιμότεροι ένα ακόμη πιο άσχημο επεισόδιο που αυτή τη φορά θα είχε και χειροδικίες. “Άσε το σόου και κάτσε στην καρέκλα σου” είπε ο Γιώργος Αγγελόπουλος στον Γιαννακόπουλο, που τότε αποκάλεσε “πορνόγερο” τον Σκινδήλια, τα έβαλε με τον Γιώργο Βασιλειάδη και αποχώρησε έξαλλος από την σύσκεψη.

Τελικά τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου και ολοκληρώθηκε η έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε με τους πρωταγωνιστές να κάνουν δηλώσεις.

Γιώργος Βασιλειάδης: Υπάρχει βούληση από όλους για να διαφυλαχτεί το άθλημα

“Έγινε μία συζήτηση που προφανώς δεν θα φέρει αποτελέσματα αύριο. Το θέμα είναι η κοινή συνισταμένη για να επανασχεδιάσουμε τους βασικούς κανονισμούς που οδηγούν σε διαφωνία. Το ματς της Κυριακής δεν αναβάλλεται, δεν θα γίνει. Δεν μπορούσαμε να έχουμε δέσμευση από κοινού γιατί έλειπε ο επικεφαλής. Παρ’ όλα αυτά περιμένουμε”, ανέφερε μετά το πέρας της σύσκεψης ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν με τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο: “Δεν θέλω να αναφερθούμε σε τίποτα άλλο που θα ρίξει λάδι στη φωτιά” και τόνισε: “Προφανώς υπάρχουν διαφωνίες. Δεν λύθηκε το ζήτημα αυτό. Προφανώς υπάρχουν και πολλές διαφορετικές απόψεις. Για τα θέματα της διαιτησίας και τη δομής της δεν έχω περιθώριο παρέμβασης. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι με τέτοιες πρωτοβουλίες να μπορέσω να βρούμε λύσεις. Ξαναλέω παρά τις εντάσεις το θέμα είναι ότι υπήρξε ταύτιση απόψεων πως πρέπει να βρεθει μία λύση”.

Για την ατάκα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου που θεωρεί στημένη την επίθεση εις βάρος του είπε: “Στημένο από ποιον; Υπήρξαν εντάσεις που δεν υπάρχει λόγος να τις αναπαράγουμε. Πριν τις εντάσεις υπήρξε απόφαση να βάλουμε πέντε κανόνες για το πως θα προχωρήσουμε από εδώ και πέρα”και κατέληξε λέγοντας: «Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει βούληση από όλους για να διαφυλαχτεί το άθλημα. Στο τέλος της ημέρας πρέπει να μας ενδιαφέρει το άθλημα και θα πρέπει όλοι να προσπαθήσουμε να βρούμε μία λύση”, ενώ για το εάν θα υποβιβαστεί ο Ολυμπιακός είπε: “Ότι λέει ο κανονισμός. Δεν συζητήθηκε αυτό στη σύσκεψη. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και να ξεκινήσει το επόμενο σε στέρεες βάσεις”.

Για το τι τον κάνει να πιστεύει πως οι Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος και Δημήτρης Γιαννακόπουλος θα συζητήσουν, είπε: “Κανείς δεν έχει εναλλακτικές. Αν μου ζητηθεί η παρουσία μου ως θεματοφύλακας σε μόνιμη βάση, θα το κάνω”.

Αγγελόπουλοι: Δεν απώθησε κανείς τον κ. Γιαννακόπουλο

Λίγο νωρίτερα δηλώσεις έκαναν τόσο ο Γιώργος όσο και ο Παναγιώτης Αγγελόπουλος και αναφέρθηκαν στα της σύσκεψης. “Για πρώτη φορά η πολιτεία και η Κυβέρνηση ζητά ισονομία στο μπάσκετ. Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού μαζευτήκαμε εδώ και συμφωνήσαμε όλοι ότι υπάρχουν διαφωνίες. Υπάρχουν προβλήματα. Σήμερα έγινε διαπίστωση για το ποιο είναι ακριβώς το πρόβλημα. Με πρωτοβουλία του Υφυπουργού μαζευτήκαμε εδώ όλοι. Διαφωνίες υπάρχουν, αλλά διαπιστώθηκε ότι υπάρχει σοβαρότερο πρόβλημα για το οποίο πρέπει να βρεθεί λύση. Το ματς της Κυριακής δεν θα γίνει.”

Σε ερώτηση που έγινε σχετικά με τα όσα καταγγέλλει ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ότι έγιναν μέσα στην αίθουσα ο Γιώργος Αγγελόπουλος είπε: “Δεν απώθησε κανείς τον κ. Γιαννακόπουλο. Κάτι άλλο έγινε, αλλά όσα έγιναν μέσα στην αίθουσα θα παραμείνουν σε αυτή”. Κλείνοντας ο Γιώργος Αγγελόπουλος ανέφερε: “Υπάρχει βούληση για να λυθεί το θέμα. Σε μία τόσο σοβαρή σύσκεψη ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας να απουσιάζει δείχνει πολλά. Δύσκολα θα δοθεί λύση”.

Ο Γιαννακόπουλος αποχαιρέτησε τους Αγγελόπουλους με “αντίο, αντίο εκεί στην Α2”

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος που είχε αποχωρήσει από την αίθουσα μετά το έντονο επεισόδιο με τους παράγοντες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, περίμενε τους αδελφούς Αγγελόπουλους και τον Γιώργο Σκινδήλια στο ισόγειο του κτιρίου. Όταν, λοιπόν, η σύσκεψη ολοκληρώθηκε και οι άνθρωποι της ομάδας του Πειραιά αποχώρησαν από τον χώρο, το αφεντικό της ΚΑΕ Παναθηναϊκός τους φώναζε “αντίο, αντίο εκεί στην Α2”, τους κατηγόρησε πως “φεύγετε μόνο με την αστυνομία” και έλεγε πως υπήρχαν τουλάχιστον 200 αστυνομικοί για την προστασία τους. Εκείνοι δεν απάντησαν, έφυγαν με τα αυτοκίνητά τους και η βραδιά ολοκληρώθηκε εκεί.

Γαλατσόπουλος: Θα ξεκινήσει ένας διάλογος σε συνεργασία με την Πολιτεία, για να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάποιες αλλαγές, που θα συμφωνηθούν”.

Ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Γαλατσόπουλος τόνισε από την πλευρά του: “Έγινε μία συζήτηση σε σχέση με τα θέματα του μπάσκετ, με το πρόβλημα που υπάρχει, και η οποία έχει ξεκινήσει από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ. Πιστεύω, ότι με τη σύμφωνη γνώμη του Υπουργού, θα ξεκινήσει ένας διάλογος σε συνεργασία με την Πολιτεία, την Ομοσπονδία και μέσα από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, για να δούμε πώς μπορούμε να προχωρήσουμε σε κάποιες αλλαγές, που θα συμφωνηθούν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα