Νέα "σφαλιάρα" για Τζόνσον: Η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αποτροπή Brexit χωρίς συμφωνία

Ο Μπόρις Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον AP

Από ήττα σε ήττα πάει ο Μπόρις Τζόνσον. Την Παρασκευή η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε το νομοσχέδιο για την αποτροπή Brexit χωρίς συμφωνία.

Η Βουλή των Λόρδων ενέκρινε οριστικά την Παρασκευή χωρίς να χρειαστεί ψηφοφορία, το νομοσχέδιο με το οποίο αποκλείεται η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς μια συμφωνία, ένα γεγονός που συνιστά νέα ήττα για τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον.

Το νομοσχέδιο αναμένεται ότι θα υπογραφεί από την βασίλισσα Ελισάβετ την Δευτέρα και θα καταστεί αυτομάτως νόμος. Η Βουλή των Κοινοτήτων είχε ψηφίσει το νομοσχέδιο αυτό την Τετάρτη, μολονότι ο πρωθυπουργός υποστήριζε ότι κάτι τέτοιο σημαίνει "χρόνια αβεβαιότητας και καθυστερήσεων", επειδή τον υποχρεώνει να ζητήσει από τις Βρυξέλλες μια νέα αναβολή του Brexit.

ADVERTISING

Ο Τζόνσον επιμένει ότι πρέπει να διεξαχθούν πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 15 Οκτωβρίου ώστε να αποφασίσει ο λαός ποιον θέλει να στείλει στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των χωρών μελών της ΕΕ, που είναι προγραμματισμένη για τις 17 και 18 του ίδιου μήνα. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απέρριψαν την πρόταση αυτή, η οποία για να εγκριθεί πρέπει να ψηφιστεί από τα δύο τρίτα των 650 μελών της Βουλής των Κοινοτήτων.

Οι Εργατικοί δήλωναν αρχικά ότι θα στηρίξουν την πρόταση για εκλογές εφόσον γίνει νόμος η πρόταση για την αποτροπή του Brexit χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου, όμως τώρα λένε ότι θέλουν να εξασφαλιστεί πρώτα η αναβολή του "διαζυγίου".

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Brexit, Μπόρις Τζόνσον, Μεγάλη Βρετανία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Brexit: Τι θα γίνει με τα δίδακτρα των φοιτητών που σπουδάζουν στη Βρετανία

Οικογένεια Μπόρις Τζόνσον: "Δε μιλάμε για Brexit στα τραπέζια για να μην του επιτεθούμε"

Πενς για Brexit: Η Βρετανία δεν χρειάζεται μαθήματα για τη διαχείριση του διαζυγίου

Τζόνσον: Καλύτερα νεκρός σε χαντάκι παρά να καθυστερήσω το Brexit

Απίστευτος Μπόρις Τζόνσον: Δείτε πως αντέδρασε όταν σπουδάστρια λιποθύμησε σε ομιλία του

SHARE:

24Media Network