Αθώοι κάτοικοι χωριού της Κοζάνης για κινητοποιήσεις κατά της ΔΕΗ

Αθώοι κάτοικοι χωριού της Κοζάνης για κινητοποιήσεις κατά της ΔΕΗ

Στο εδώλιο του κατηγορούμενοι κάθισαν 78 κάτοικοι της Ακρινής, οι οποίοι το 2009 είχαν καταλάβει ταινιοδρόμους της ΔΕΗ στο πλαίσιο κινητοποιήσεων. Κρίθηκαν αθώοι

Αθώοι κρίθηκαν την Δευτέρα (04/11) από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης 78 κάτοικοι του χωριού Ακρινή, οι οποίοι κατηγορούνταν ότι τέλεσαν αξιόποινες πράξεις κατά τη διάρκεια κινητοποιήσεων κατά της ΔΕΗ τον Μάιο του 2009.

Οι κάτοικοι κάθισαν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για καταλήψεις ταινιοδρόμων, διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο του επαρχιακού δρόμου προς Κοζάνη και Πτολεμαΐδα και τη μη τήρηση των περιβαλλοντικών όρων στη χάραξη νέου δρόμου και των αποθέσεων χωμάτινων όγκων έξω από το χωριό, σε μη απαλλοτριωμένες εκτάσεις. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 78ος κατηγορούμενος ήταν ο ιδιοκτήτης της καντίνας που υπήρχε στο σημείο και ο οποίος θεωρούνταν ότι διευκόλυνε τους κατοίκους στην κατάληψη, προσφέροντας τους φαγητό. 

Αυτή πάντως δεν ήταν η πρώτη φορά που κάτοικοι της Ακρινής βρέθηκαν κατηγορούμενοι. Τον προηγούμενο Ιούνιο 10 ακόμα δικάστηκαν για παρόμοια αδικήματα που φέρεται να διέπραξαν τον Νοέμβριο του 2009. Αθωώθηκαν όλοι, ωστόσο ο εισαγγελέας της έδρας άσκησε έφεση.

Πληροφορίες από kozan.gr, e-ptolemeos.gr

SHARE: