Αθώος ο δήμαρχος Ηρακλείου για αδειοδότηση εμπορικού κέντρου

Αθώος ο δήμαρχος Ηρακλείου για αδειοδότηση εμπορικού κέντρου

Αθώος κρίθηκε από το Εφετείο ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, που κατηγορούνταν για παράνομη αδειοδότηση εμπορικού κέντρου. Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 8 μηνών με αναστολή

Αθώος κρίθηκε από το Εφετείο ο δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, ο οποίος κατηγορούνταν για παράνομη αδειοδότηση εμπορικού κέντρου στην πόλη.

Ο κ. Κουράκης είχε καταδικαστεί πρωτόδικα σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, όπως και ο αντιδήμαρχος Μιχάλης Περυσινάκης. Κατηγορούμενος για την ίδια υπόθεση, για ηθική αυτουργία στην παράβαση καθήκοντος, ήταν και επιχειρηματίας.

Σε δεύτερο βαθμό, εκτός από τον δήμαρχο αθωώθηκε και ο αντιδήμαρχος ενώ η δίωξη σε βάρος του επιχειρηματία έπαυσε λόγω παραγραφής.

Οι προαναφερόμενοι κάθισαν στο εδώλιο μετά από μήνυση που είχε καταθέσει επιχειρηματίας, κατηγορώντας τον κ. Κουράκη ότι ανάγκασε τον πρώην αντιδήμαρχο να υπογράψει άδειες για εμπορικά καταστήματα και μαγαζιά υγειονομικού ενδιαφέροντος σε εμπορικό κέντρο της πόλης ενώ με βάση τις χρήσεις γης και τον Γενικό Πολεοδομικό Σχεδιασμό, άδειες προβλέπονταν μόνο για σπίτια ή παραδοσιακά εστιατόρια και αναψυκτήρια.

Μετά την ανακοίνωση της απόφασης, η οποία έγινε δεκτή με αγκαλιές, φιλιά και χειροκροτήματα, ο δήμαρχος έκανε λόγο για δολοπλοκίες.

Πληροφορίες από cretalive.gr

SHARE:

24Media Network