Διάφανα φορτηγά για ασφαλέστερες προσπεράσεις

Διάφανα φορτηγά για ασφαλέστερες προσπεράσεις

Μια καινοτομία που επιτρέπει στους οδηγούς που ακολουθούν φορτηγά να γνωρίζουν πότε ο δρόμος είναι ελεύθερος, για να κάνουν προσπέραση. Δείτε το βίντεο!

Η ιδέα της γνωστής εταιρίας ηλεκτρονικών, βασίζεται σε μια απλή ιδέα: Οι κάμερες που είναι τοποθετημένες στο εμπρός μέρος του φορτηγού μεταδίδουν την εικόνα του δρόμου σε μια οθόνη προβολής που είναι προσαρμοσμένη στο πίσω μέρος του οχήματος.

Διάφανα φορτηγά για ασφαλέστερες προσπεράσεις

Με αυτό τον τρόπο, είτε είναι μέρα, είτε είναι νύχτα, οι οδηγοί των οχημάτων που κολουθούν γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή τι συμβαίνει με την κίνηση στην αντίθετη λωρίδα κατεύθυνσης και έτσι μπορούν να κάνουν με ασφάλεια προσπέραση στο φορτηγό.

Η ιδέα αυτή είναι αρκετά κοστοβόρα, όμως, από την άλλη πλευρά, θα μειώσει σε μεγάλο βαθμό τις συγκρούσεις και κατ' επέκταση τους τραυματισμούς και τους θανάτους ανθρώπων που οφείλονται σε προσπεράσεις που γίνονται στα ...τυφλά.

Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός ότι η Samsung επέλεξε την Αργεντινή για να παρουσιάσει αυτή την ιδέα της. Η συγκεκριμένη επιλογή κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, δεδομένου ότι σε αυτή τη χώρα της Λατινικής Αμερικής, σχεδόν κάθε ώρα σκοτώνεται και ένας άνθρωπος σε τροχαίο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Samsung's new transparent 'Safety Trucks' allow drivers

SHARE:

24Media Network