Dieselgate: Νέα ‘καμπάνα’ 2,5 δις ευρώ στην Volkswagen

Dieselgate: Νέα ‘καμπάνα’ 2,5 δις ευρώ στην Volkswagen
Εξάτμιση αυτοκινήτου diesel AP

Οι μετοχές της VW υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση κατά 3,1%

Η Volkswagen καλείται να πληρώσει νέο πρόστιμο ύψους 2,5 δισ. ευρώ για το σκάνδαλο εκπομπών ρύπων σε πετρελαιοκίνητα οχήματα, γνωστό ως Dieselgate. Αξίζει να σημειωθεί ότι το συνολικό ποσό που έχουν επιβληθεί μέχρι τώρα στη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία φτάνουν σήμερα τα 22,5 δις ευρώ.

“Ο λόγος (για το νέο πρόστιμο) είναι η αλλαγή των προβλέψεων που αφορούν στο πρόγραμμα αγοράς / ανανέωσης των οχημάτων των 2.0l TDI στη Βόρεια Αμερική και το οποίο αποδεικνύεται πολύ πιο σύνθετο από τεχνική άποψη και χρονοβόρο” ανέφερε σε δήλωσή του ο βιομηχανικός κολοσσός.

Οι μετοχές της VW υποχώρησαν μετά την ανακοίνωση κατά 3,1%.

Η αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι ο αντίκτυπος από τις νέες επιβαρύνσεις θα αποτυπωθεί στα λειτουργικά αποτελέσματα της εταιρείας για το γ’ τρίμηνο του 2017, τα οποία θα δοθούν στη δημοσιότητα στις 27 Οκτωβρίου.

Η Volkswagen έχει ανακαλέσει περίπου 11 εκατομμύρια οχήματα παγκοσμίως από τότε που παραδέχτηκε πριν από δύο χρόνια ότι εξόπλιζε τα ντιζελοκίνητα οχήματά της με ένα παράνομο λογισμικό που εμφάνιζε μειωμένες τις εκπομπές ρύπων κατά τους ελέγχους. Περίπου 8,5 εκατομμύρια από τα “πειραγμένα” αυτοκίνητα βρίσκονται στην Ευρώπη.

(Με πληροφορίες από Reuters, AP/ Michael Probst)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα