Ευχές για το 2007

Ευχές για το 2007
wishes20075107s

2007 πράγματα που θα θέλαμε να αλλάξουμε στους ελληνικούς δρόμους άμεσα!!!

Το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό και το οποίο με εκνευρίζει σε καταθλιπτικό βαθμό, είναι οι δρόμοι μας! Κλισέ… το γνωρίζω, όμως είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά με τα αυτοκίνητα μας!




Παραδείγματα

1.
Γιατί φυτρώνουν τρύπες στην άσφαλτο στην εθνική οδό στο ύψος του Περιστερίου; Χωρίς μάλιστα να έχει περάσει κάποιο από τα γνωστά εργοτάξια;;; Οι μόνες εξηγήσεις που μπορώ να δώσω επ’ αυτού είναι ή ότι οι άνθρωποι που ανέλαβαν το έργο ήταν τσαπατσούληδες και το μόνο που τους ένοιαζε ήταν η επιφανειακή δουλειά ή ότι οι ίδιοι κύριοι που πραγματοποίησαν το συγκεκριμένο έργο δεν είχαν καμία ιδέα και απλά είδαν φως και μπήκαν! Σε αυτό το πανηγυράκι δε θα πρέπει να ξεχνάμε αυτούς που επιτηρούν το έργο αλλά και τους υπουργούς που κόβουν τις κορδέλες στα εγκαίνια!



2.
Με τον οργασμό επικοινωνίας της νέας εποχής, πάλι την πληρώνουν οι δρόμοι και αυτό γιατί τα εργοτάξια των αξιότιμων εταιρειών τηλεφωνίας (και όχι μόνο) σκάβουν τους δρόμους ακολουθώντας ένα τρομερό πατρόν για το μπάλωμα που θα ακολουθήσει! Η σχεδίαση αυτή είναι με ακρίβεια μελετημένη, ώστε να πέφτουν οι δυο αριστεροί ή οι δύο δεξιοί τροχοί του αυτοκινήτου. Στη μέση δεν τους κάνει, μήπως γλιτώσουμε και εμείς κανένα αμορτισέρ, βλέπετε δε θα εναρμονιζόταν το καλλιτέχνημά τους με τη λογική των τριών τετάρτων που ακολουθούμε και οι ίδιοι οι φωτογράφοι στα έργα μας, γιατί ως γνωστών ό, τι είναι συμμετρικό και στη μέση, είναι βαρετό!!!



3.
Καλά το σκάψαμε… ήρθε και η ώρα να το κλείσουμε. Πάρτε χαρτί και μολύβι για την ακόλουθη συνταγή (δεν είναι της Βέφας. Αλήθεια!), μπαζώνουμε το αυλάκι με χώμα σε πρώτη φάση, παίζουμε με τα νεύρα των οδηγών μέχρι να ωριμάσει η σκέψη στο κεφάλι μας και στη συνέχεια γαρνίρουμε με μια λεπτή στρώση πίσσας, η οποία μην ανησυχείτε, με τον καιρό επέρχεται η καθίζησή της και δημιουργείται αυτή η ανισόπεδη-αυλακωτή σχεδίαση του δρόμου που τόσο πολύ επιθυμούμε. Καλή χώνεψη!



4.
Τα φρεάτια! Για να καταλάβετε για τι πράγμα μιλάμε στη χώρα μας. Η παρουσία του συγκεκριμένου αποχετευτικού συστήματος για την αποσυμφόρηση των νερών της βροχής, σε όσους δρόμους δεν υπάρχει και βρέχει, πνιγόμαστε, ενώ όπου υπάρχει τσακίζουμε τα ψαλίδια και τις αναρτήσεις από τα αυτοκίνητά μας (βλέπε αριστερή παρατεταγμένη πριν το Υγεία στο ρεύμα ανόδου της Κηφισίας). Ας μη ξεχνάμε και τη μαύρη κωμωδία, δηλαδή όταν συμβαίνουν και τα δύο ταυτόχρονα (τύφλα να έχουν οι Monty Pithon’s!).



5.
Τα διόδια! Γιατί πληρώνουμε τόσα χρόνια διόδια διπλά και τριπλά; Από τότε που είμαι μικρό παιδί τα θυμάμαι με το παλιό μας sedan να χοροπηδάει, χωρίς όμως να υπάρχει κάποια ορατή ανωμαλία στο δρόμο (ουάου!!!)! Τώρα, το μόνο που έχει αλλάξει είναι το sedan, το οποίο δεν πάει να φοράει τρεις και τέσσερις γενιές πιο εξελιγμένη ανάρτηση, το αποτέλεσμα είναι το ίδιο και αυτό γιατί κάποια πράγματα μένουν αναλλοίωτα στο χρόνο, όπως και η ραβδωτή επιφάνεια του οδοστρώματος για έξτρα ευχαρίστηση! Μπαμπά γιατί οι υπάλληλοι στα διόδια δε λένε ευχαριστώ όπως της Αττικής οδού;



6.
Οι ανισόπεδοι κόμβοι στην εθνική οδό ωραίοι, δε μπορώ να πω, ουάου Σικάγο θυμίζει. Αυτό που δεν τους εξήγησε ο εργολάβος όμως ήταν, ότι για να δουλέψει το συγκεκριμένο έργο δε θα πρέπει να έχει φανάρια κάτω από τη γέφυρα. Αν ήταν έτσι ας κάνανε απλά φανάρια πάνω στο δρόμο για να μας σώσουν και από κανένα έξοδο, γιατί από την κίνηση και τη βραδυπορία δε σωζόμαστε, ειδικά όταν η ουρά από το φανάρι του κόμβου φτάνει να μπλοκάρει τις δεξιές λωρίδες της εθνικής!



7.
Της λακκούβας! Αλήθεια το τετραψήφιο τηλέφωνο για τις λακκούβες που είχε εξαγγείλει η προηγούμενη κυβέρνηση δουλεύει; Έστω, το νέο που είχε εξαγγείλει η τωρινή κυβέρνηση δουλεύει; Μάλλον όχι, γι’ αυτό γίνεται της λακκούβας το κάγκελο! Και ως γνωστών τελικοί αποδέκτες είμαστε εμείς, λόγω της ταχύτερης φθοράς ή ακόμη και καταστροφής μερών του προσωπικού μας οχήματος. Τα παρκόμετρα έχριζαν άμεσης κατασκευής στο κέντρο της Αθήνας, οι κρατήρες δε μας λένε τίποτα γιατί πετάμε με τα διαστημόπλοια από πάνω!



8.
Χώροι στάθμευσης. Σε εργολάβους που δεν προβλέπουν τουλάχιστον δύο θέσεις στάθμευσης ανά διαμέρισμα δε θα έπρεπε να δίνουν άδεια ανέγερσης πολυκατοικίας! Γιατί; Δε φτάνει που τόσα χρόνια ο καθένας έβγαζε από τη μύγα ξύγκι, κατασκευάζοντας πολυκατοικίες χωρίς χώρους στάθμευσης, χτίζοντας ακόμη και τις πυλωτές για να φτιάξει μαγαζιά, παρόμοια φαινόμενα παρατηρούνται και στις μέρες μας (όχι τόσο εκτεταμένα). Μια πολυκατοικία με 10 διαμερίσματα και οκτώ θέσεις στάθμευσης! Ας είναι καλά τα συμφέροντα!



Από όλα τα παραπάνω κυρίες και κύριοι της Βουλής των Ελλήνων, θα ήθελα τα ακριβώς αντίθετα! Για ενστάσεις παρακαλώ στείλτε μας στο
[email protected] ή απλώς αγνοήστε την κατάσταση όπως συμβαίνει παραδοσιακά!



Ένας εκ των ψηφοφόρων σας!



Καλή χρονιά!

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα