Aegea, το νέο, στιλάτο δημιούργημα της Fiat

Aegea, το νέο, στιλάτο δημιούργημα της Fiat

Σχεδιασμένο εξαρχής ως ένα σεντάν τριών όγκων, συνδυάζει αρμονία και ισορροπημένο στιλ με εξαιρετικά αποτελεσματική εκμετάλλευση χώρων.

Η Fiat παρουσιάζει το νέο μικρό σεντάν (Compact Sedan), που σχεδιάστηκε στην Ιταλία από το σχεδιαστικό κέντρο της FCA, εξελίχθηκε στην Τουρκία μαζί με το τμήμα έρευνας και εξέλιξης της Tofaş, ένα από τα μεγαλύτερα της FCA, και κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Προύσας για να πουληθεί σε περισσότερες από 40 χώρες σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή.

Είναι λογικό η FCA να αναθέσει ένα σημαντικό ρόλο σε αυτό το μοντέλο, με το οποίο στοχεύει στην αύξηση της παρουσίας της στην περιοχή ΕΜΕΑ, αλλά και στην ενίσχυση της ασυναγώνιστης κυριαρχίας της στην κατηγορία των μικρών σεντάν στην Τουρκία, χάρη στην εξαιρετική ευρυχωρία του, την πληρότητα της γκάμας του κι ενός στιλ χωρίς συμβιβασμούς.

Aegea, το νέο, στιλάτο δημιούργημα της Fiat

Ιταλικό στιλ

Το νέο μοντέλο σχεδιάστηκε εξαρχής ως ένα εντελώς νέο σεντάν τριών όγκων, που δημιουργήθηκε από μια ομάδα περισσότερων από 2.000 ατόμων, τα οποία εργάστηκαν για το συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά τη διάρκεια της τριετούς περιόδου εξέλιξης. Συχνά τα σεντάν αποτελούν μια παραλλαγή ενός χάτσμπακ με την προσθήκη ενός τρίτου όγκου, κάτι που μπορεί να έχει ως αποτέλεσμα σχήματα που δεν έχουν πάντα συνοχή. Το νέο μοντέλο της Fiat αντιθέτως «γεννήθηκε για να είναι σεντάν» και κατά συνέπεια διαθέτει μια σχεδιαστική φιλοσοφία που ενσωματώνει τα διάφορα μέρη του με φυσιολογικά «ρέουσες» γραμμές, που δημιουργούν ένα πραγματικό και δυναμικό σεντάν χωρίς συμβιβασμούς.

Στην πλευρική όψη του μια ξεκάθαρη γραμμή «τρέχει» από τα εμπρός στα πίσω φώτα του και οι γυάλινες επιφάνειες δημιουργούν μια δυναμική εμφάνιση που προσδίδει μια εικόνα ευάερου εσωτερικού και εύκολα προσβάσιμων χώρων για τον οδηγό και τους επιβάτες. Το ξεχωριστό ιταλικό στιλ εκφράζεται επίσης με το πίσω μέρος, όπου ο αρμονικά σχεδιασμένος τρίτος όγκος φιλοξενεί τα φωτιστικά σώματα. Το εμπρός μέρος χαρακτηρίζεται από ένα καλλίγραμμο καπό με ένα κεντρικό «νεύρο» να εκτείνεται μέχρι την οροφή για να δημιουργήσει μια συνεχή γραμμή. Αντίστοιχα, η «γρίλια» αποτελεί ένα ενιαίο στοιχείο με τα φωτιστικά σώματα. Διακοσμητικά από χρώμιο δημιουργούν ένα ξεχωριστό γραφικό μοτίβο, πάνω στο οποίο εμφανίζεται περήφανα το λογότυπο της Fiat.

Aegea, το νέο, στιλάτο δημιούργημα της Fiat

Κορυφαία ευρυχωρία στην κατηγορία

Αποτελώντας ένα τέλειο πάντρεμα της ομορφιάς και της λειτουργικότητας, το νέο Fiat sedan καταφέρνει να συνδυάσει τους μεγάλους χώρους με τις περιορισμένες εξωτερικές διαστάσεις ενός σεντάν μήκους 4,5 μέτρων, πλάτους 178 εκατοστών και ύψους 148 εκατοστών, με μεταξόνιο 263 εκατοστών, που μεγιστοποιεί τους εξαιρετικούς εσωτερικούς χώρους. Όλα αυτά επιβεβαιώνονται από την ευρύχωρη καμπίνα των επιβατών, που είναι αρκετά μεγάλη για να φιλοξενήσει άνετα πέντε εύσωμους επιβάτες, και ένα μεγάλο χώρο αποσκευών με χωρητικότητα πάνω από 510 λίτρα.

Αξιόπιστοι και οικονομικοί κινητήρες

Tο νέο αυτοκίνητο της Fiat προσφέρει μια μεγάλη γκάμα κινητήρων, όλοι αξιόπιστοι, υψηλής απόδοσης και οικονομικοί σε ό,τι αφορά την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων. Πρόκειται για δύο κινητήρες τουρμποντίζελ Multijet II και δύο βενζινοκινητήρες, με χειροκίνητο ή αυτόματο κιβώτιο και ισχύ ανάμεσα στους 95 και τους 120 ίππους. Αξίζει επίσης να αναφερθεί ότι οι κινητήρες ντίζελ είναι ιδιαίτερα οικονομικοί: απαιτούν λιγότερα από 4 λίτρα καυσίμου ανά 100 χλμ., κατανάλωση συγκρίσιμη με αυτήν ενός αυτοκινήτου πόλης σαν το Fiat Panda.

Uconnect™: κορυφαία τεχνολογία

Όπως ταιριάζει σε ένα πραγματικό Fiat, το νέο σεντάν είναι εφοδιασμένο με έναν αριθμό έξυπνων λύσεων που βελτιώνουν τη ζωή του οδηγού και των επιβατών. Απόδειξη γι' αυτό είναι πολλά από τα στάνταρ στοιχεία του εξοπλισμού του και η διαθεσιμότητα του συστήματος Uconnect™, που είναι εφοδιασμένο με μία έγχρωμη οθόνη αφής 5", σύστημα hands-free με Bluetooth, audio streaming, text reader και αναγνώριση φωνής, θύρες AUX και USB, χειριστήρια στο τιμόνι και, κατόπιν παραγγελίας, με κάμερα οπισθοπορείας και σύστημα δορυφορικής πλοήγησης TomTom.

SHARE:

24Media Network