Η Ford μπαίνει δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση

Η Ford μπαίνει δυναμικά στην ηλεκτροκίνηση
HASSELBLAD H5D

Ήπια και πλήρη υβριδική τεχνολογία, plug-in hybrid και ηλεκτρικές εκδόσεις.

Στις 2 Απριλίου θα προβεί η Ford σε αποκαλύψεις, αναφορικά με τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που ετοιμάζει, ωστόσο έδωσε από τώρα το στίγμα για το τι πρόκειται να ανακοινώσει.

Πρόκειται, λοιπόν, να λανσάρει τα νέα Fiesta και Focus EcoBoost Hybrid, το 2020, με ήπια υβριδική αρχιτεκτονική, ειδικά προσαρμοσμένη ώστε να εξασφαλίζει μειωμένη κατανάλωση, μεγαλύτερη ισχύ και πιο άμεση απόκριση.

ADVERTISING

Μια ενσωματωμένη μίζα/γεννήτρια (BISG) με κίνηση μέσω ιμάντα αντικαθιστά τον στάνταρ εναλλάκτη, επιτρέποντας την ανάκτηση και αποθήκευση της ενέργειας -που συνήθως χάνεται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα- σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου των 48 Volt.

Το σύστημα BISG λειτουργεί και σαν μοτέρ μέσω συνεχούς συνεργασίας με τον χαμηλών τριβών τρικύλινδρο κινητήρα καύσης 1.0lt EcoBoost, χρησιμοποιώντας την αποθηκευμένη ενέργεια τόσο για την παροχή πρόσθετης ροπής υπό κανονικές συνθήκες οδήγησης και επιτάχυνσης, όσο και για τη λειτουργία των περιφερειακών ηλεκτρικών συστημάτων του οχήματος.

Η πρόσθετη ροπή του ηλεκτροκινητήρα προσφέρει βελτιωμένες επιδόσεις και πιο άμεση απόκριση, κυρίως στις χαμηλότερες στροφές. Το σύστημα BISG επέτρεψε επίσης στους μηχανικούς της Ford να αυξήσουν την ισχύ του 1.0lt EcoBoost κινητήρα με τη χρήση ενός μεγαλύτερου υπερσυμπιεστή, περιορίζοντας έτσι την υστέρηση στην απόκριση (turbo-lag).

Εξάλλου, νωρίτερα φέτος αποκαλύφθηκε το νέο Mondeo Hybrid wagon, το μοναδικό, πλήρως υβριδικό wagon στην κατηγορία των μεγάλων οικογενειακών μοντέλων.

Η Ford λανσάρει, επίσης, λύσεις ήπιας υβριδικής τεχνολογίας (mild-hybrid) για να αυξήσει την απόδοση των Transit και Transit Custom vans, καθώς και εκείνη της επιβατικής έκδοσης του Tourneo Custom των οκτώ/εννέα θέσεων, που θα κυκλοφορήσουν μέσα στη χρονιά. Έτσι, από το Fiesta έως και το Transit, θα προσφέρονται ήπιες υβριδικές (mild-hybrid), πλήρως υβριδικές (full-hybrid), plug-in υβριδικές ή αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις με μπαταρία...

SHARE:

24Media Network