Η ŠKODA ετοιμάζει την πρεμιέρα της πιο ... άγριας Fabia, της R 5

Η ŠKODA ετοιμάζει την πρεμιέρα της πιο ... άγριας Fabia, της R 5

Ραντεβού στο Essen έδωσε η ŠKODA όλους τους φαν της μάρκας, αφού εκεί θα γίνει η πρεμιέρα της αγωνιστικών προδιαγραφών νέας Fabia R 5

Στο Essen Motor Show (29/11 - 7/12), που αποτελεί το πιο δημοφιλές φεστιβάλ που διοργανώνεται κάθε χρόνο στην Γερμανία, με πρωταγωνιστές αναβαθμισμένα σπορ επιβατικά και αγωνιστικά αυτοκίνητα, η ŠKODA θα παρουσιάσει για πρώτη φορά την πρωτότυπη έκδοση του νέου της αγωνιστικού μοντέλου FABIA  R 5.

Η ŠKODA ετοιμάζει την πρεμιέρα της πιο ... άγριας Fabia, της R 5

«Η ŠKODA στοχεύει στην περαιτέρω  διεύρυνση της γκάμας της, στα χρόνια που θα ακολουθήσουν, λανσάροντας νέα μοντέλα στην αγορά επικεντρωμένα στην λειτουργικότητα και στο συναίσθημα», λέει ο Dr. Frank Welsch, διευθύνων σύμβουλος R&D της ŠKODA. «Τα αυτοκίνητα που θα παρουσιαστούν στο Essen, υπογραμμίζουν τον στόχο αυτό. Συγκεκριμένα, το πρωτότυπο ŠKODA Fabia R 5 δίνει μία πρώτη γεύση από το νέο μας αγωνιστικό αυτοκίνητο. Το συγκεκριμένο αυτό concept, βασίζεται στην ολοκαίνουργια ŠKODA Fabia, η οποία επιστρέφει πιο δυναμική από κάθε άλλη φορά,», συμπληρώνει ο Welsch.

Η ŠKODA ετοιμάζει την πρεμιέρα της πιο ... άγριας Fabia, της R 5

Η παγκόσμια πρεμιέρα της Fabia R 5 Concept προϊδεάζει για το αγωνιστικό μέλλον της ŠKODA. Η νέα Fabia R 5 χαρακτηρίζεται από στοιχεία υψηλής τεχνολογίας  ενώ  η έγκριση (homologation) έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του 2015.  Βάση προδιαγραφών που ορίζει η FIA, το νέο αγωνιστικό εξοπλίζεται με υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα χωρητικότητας 1,6lt ο οποίος συνδυάζεται με σειριακό κιβώτιο πέντε σχέσεων και ανάρτηση με γόνατα McPherson. Το απόβαρο πρέπει να είναι τουλάχιστον 1.230kg, ενώ στην εξέλιξη της νέας αγωνιστικής Fabia R 5 συμμετείχαν κορυφαίοι οδηγοί αγώνων.

Στην φετινή αγωνιστική περίοδο, η οποία ολοκληρώθηκε πρόσφατα, η ŠKODA και η Fabia Super 2000 σημείωσαν ένα εντυπωσιακό χατ-τρικ τίτλων  στο πρωτάθλημα APRC (Asia-Pacific Rally Championship). Επιπλέον,  η ŠKODA κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών στο ERC (European Rally Championship), καθώς και πέντε ακόμη διεθνή πρωταθλήματα. Τα παραπάνω έρχονται να επιβεβαιώσουν την πρωταγωνιστική παρουσία της ŠKODA Fabia Super 2000 (η οποία λανσαρίστηκε το 2009) στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, καθώς και του πιο πετυχημένου προγράμματος του τμήματος SKODA Motorsport  στην 113χρονη αγωνιστική πορεία της μάρκας!

SHARE:

24Media Network