Η Volvo αποκαλύπτει το νέο Concept XC Coupé

Η Volvo αποκαλύπτει το νέο Concept XC Coupé

Το Concept XC Coupé δίνει μία πρώτη γεύση του design των μελλοντικών Cross Country και XC μοντέλων της Volvo και αποκαλύπτει κάποια επιπλέον σχεδιαστικά στοιχεία για το Νέο Volvo XC90, που αναμένεται να παρουσιαστεί στα τέλη του 2014

Η Volvo βρίσκεται σε μία άκρως δημιουργική φάση της ιστορίας της. Με σημείο εκκίνησης πάντα την κορυφαία θέση σε τεχνολογίες ασφάλειας, παρουσιάζει την τελευταία πενταετία μία σειρά από συναρπαστικά μοντέλα, που διακρίνονται για τις γνήσια σκανδιναβικές γραμμές τους.

Το design πλέον αποτελεί μέγιστη προτεραιότητα για τη μάρκα και αυτό επιβεβαιώνεται και με την παρουσίαση του Volvo Concept XC Coupé. Του νέου πρωτότυπου της σουηδικής εταιρείας, που θα αποκαλυφθεί στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής (North American International Auto Show - NAIAS), την επόμενη εβδομάδα. Πρόκειται για το δεύτερο πρωτότυπο της Volvo, μετά το Volvo Concept Coupé που παρουσιάστηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης, τον περασμένο Σεπτέμβριο, που σκοπό έχει να δώσει μία σαφή εικόνα της σχεδιαστικής κατεύθυνσης που θα ακολουθήσει η μάρκα τα επόμενα χρόνια, με το design να παίζει κυρίαρχο ρόλο!

Η Volvo αποκαλύπτει το νέο Concept XC Coupé

Το Volvo Concept XC Coupé είναι σημαντικό και για έναν επιπλέον λόγο: επιδεικνύει τις ανεξάντλητες δυνατότητες που προσφέρει στη Volvo η Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος (Scalable Product Architecture – SPA). Πρόκειται για τη νέα μέθοδο σχεδιασμού και κατασκευής μοντέλων της Volvo, που προσφέρει υψηλό βαθμό ευελιξίας, οικονομία κλίμακας και – το κυριότερο – την ιδανική βάση για διαφορετικά μεταξύ τους μοντέλα που ταυτόχρονα έχουν ως κοινά χαρακτηριστικά την κορυφαία τεχνολογία ασφάλειας και το μοναδικό design! Μέσα από προηγμένο μηχανολογικό σχεδιασμό για τη δομική κατασκευή και με τη χρήση χάλυβα υπερυψηλής αντοχής, η Μεταβλητή Αρχιτεκτονική Προϊόντος θα οδηγήσει σε ακόμα πιο συμπαγή και ασφαλή μοντέλα Volvo!

Βέβαια, ένα πρωτότυπο πρωτίστως έχει να κάνει με το design. Οι σχεδιαστές του Volvo Concept XC Coupé θέλησαν να δώσουν μία έντονη σπορ όψη στο μοντέλο τους. Η οικογένεια XC της Volvo χαρακτηρίζεται από τη δυνατότητα που δίνει στον οδηγό και τους επιβάτες για ένα πιο περιπετειώδη, έντονο τρόπο ζωής. Απευθύνεται σε όσους αγαπούν τα σπορ και τους αρέσει η επαφή με τη φύση.

Η Volvo αποκαλύπτει το νέο Concept XC Coupé

Υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στο Volvo Concept XC Coupé που υποδηλώνουν την ταυτότητά του. Η υψηλότερη γραμμή της οροφής, η επιτηδευμένα μεγάλη απόσταση ανάμεσα στο ταμπλό και τον εμπρόσθιο άξονα, ο σχεδιασμός του εμπρός καπό και η σχεδιαστική «ζώνη» που διατρέχει το αμάξωμα στο πλάι, οι έντονα τονισμένοι θόλοι των τροχών με τις ζάντες 21 ιντσών, κάνουν το δίθυρο, τετραθέσιο Volvo Concept XC Coupé να δείχνει τόσο διαφορετικό και συνάμα τόσο «συγγενικό» με το Concept Coupé που παρουσίασε η Volvo στη Φρανκφούρτη πριν μερικούς μήνες.

Στο Volvo Concept XC Coupé επελέγη το πορτοκαλί ως χρώμα και η μαλακή γόμα σε ματ απόχρωση ως υλικό, για να τονίσουν συγκεκριμένες σχεδιαστικές εξωτερικές λεπτομέρειες. Δεν έλειψαν φυσικά, παραδοσιακά στοιχεία της SUV κατηγορίας, όπως σπόιλερ και πλαϊνές ποδιές, δοσμένες όμως σε μια πιο μοντέρνα γραμμή, με στόχο να ισορροπήσουν το αισθητικό αποτέλεσμα με τη λειτουργικότητα.

Κοινά χαρακτηριστικά ανάμεσα στα δύο πρώτα – από τα τρία – πρωτότυπα της Volvo που θα προηγηθούν της παρουσίασης του νέου XC90 το τελευταίο τρίμηνο του 2014, είναι η γρίλια και τα φωτιστικά σώματα. Και στο Volvo Concept XC Coupé η γρίλια δίνει την οπτική εντύπωση ότι «πλέει» στο εμπρός τμήμα, κάτω από το καπό. Οι εμπρός προβολείς είναι και εδώ σχήματος πλάγιου Τ ενώ τα πίσω φωτιστικά είναι και αυτά ξεχωριστά, αποτελώντας βασικό χαρακτηριστικό του design. Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Τόμας Ίνγκενλατ, «και τα δύο πρωτότυπα δείχνουν πώς θα σχεδιάζει πλέον η Volvo τα αυτοκίνητά της, προσθέτοντας τον έντονο συναισθηματικό παράγοντα που χαρακτηρίζει την ήρεμη μα συνάμα γεμάτη αυτοπεποίθηση, ομορφιά του σκανδιναβικού design.»

Το Volvo Concept XC Coupé έρχεται να ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην παράδοση που έχει δημιουργήσει η Volvo με τα Cross Country και XC μοντέλα της. Μία παράδοση που έχει τις ρίζες της στο μακρινό 1997, όταν η Volvo ουσιαστικά δημιούργησε μία νέα κατηγορία οχημάτων, αυτήν των crossover, με την παρουσίαση του V70 Cross Country. Αυτή η παράδοση συνεχίζεται σήμερα επάξια, τόσο με το «μικρό» V40 Cross Country όσο και τα XC60 και XC70 έως το μεγάλο XC90.

Το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Βορείου Αμερικής, η μεγαλύτερη στο είδος της έκθεση στις ΗΠΑ, ανοίγει τις πύλες του στο Ντιτρόιτ, στις 13 Ιανουαρίου 2014.

SHARE:

24Media Network