Όλα όσα πρέπει να έχεις υπόψιν για το service του αυτοκινήτου σου

Όλα όσα πρέπει να έχεις υπόψιν για το service του αυτοκινήτου σου

Η λίστα που πρέπει να τσεκάρεις πριν επισκεφθείς το κοντινότερο συνεργείο.

Είναι η στιγμή που πολλοί οδηγοί “τρέμουν”. Η στιγμή του service. Στο άκουσμα της λέξης, χιλιάδες ερωτήματα και σκέψεις περνούν από το μυαλό σου. Πόσο θα κοστίσει; Πού θα βρεις συνεργείο; Πώς θα “εντοπίσεις” το πιο οικονομικό; Τόσα να σκεφτείς, τόσο λίγο χρόνο να οργανωθείς. Τι κάνεις, λοιπόν, σε αυτή την περίπτωση; Πριν σε πιάσει πανικός, ετοιμάσαμε μια λίστα με τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να έχεις υπόψη για το αυτοκίνητό σου και το service του.

#1 “Άκου” το αυτοκίνητό σου

Ας ξεκινήσουμε με κάτι βασικό. Είτε δεις κάποιο πρόβλημα, είτε όχι, το service για το αυτοκίνητό σου είναι απαραίτητο. Όχι επειδή στο λέει ο κατασκευαστής, αλλά η κοινή λογική. Σκέψου ότι το αυτοκίνητό σου κινείται μαζί με όλα τα μηχανικά μέρη του και ελαστικά και ως γνωστόν ό,τι κινείται φθείρεται και ό,τι φθείρεται κάποια στιγμή χαλάει. Σε περίπτωση που αφήσεις το αυτοκίνητό σου να χαλάσει για να γλιτώσεις το κόστος του τακτικού service, να ξέρεις ότι το κόστος της ζημιάς θα είναι σίγουρα πολύ μεγαλύτερο και όχι μόνο οικονομικό. Ένα τακτικό σέρβις θα σου γλιτώσει πολλά χρήματα στην πορεία αλλά και θα μεγαλώσει το προσδόκιμο ζωής αλλά και την αξία μεταπώλησης του ΙΧ σου.

Σε ιδανικές συνθήκες, το service του αυτοκινήτου πρέπει να γίνεται περίπου μια φορά τον χρόνο, ανάλογα φυσικά με τον τύπο του οχήματος ή με την συμπλήρωση περίπου 15.000 με 20.000 χιλιομέτρων. Ωστόσο, αυτό που θα πρέπει να θυμάσαι πάντα είναι ότι πρέπει να “ακούς” το αυτοκίνητό σου. Όταν υπάρχει πρόβλημα, υπάρχουν πάντα και σημάδια που “φωνάζουν” ότι κάτι χρειάζεται αλλαγή/αντικατάσταση. Μην τα αγνοείς, δώσε τη σημασία που πρέπει και δεν θα βγεις χαμένο.

#2 Δώσε βάση στο βιβλίο service

Ίσως το πιο παρεξηγημένο “εργαλείο”. Είναι εξαιρετικά απαραίτητο, όμως λίγοι δίνουν τη σημασία που πρέπει στο βιβλίο service που είναι κάτι σαν “Ευαγγέλιο” για το αυτοκίνητό σου. Σε αυτό κρύβεται όλο το ιστορικό του και αποτελεί την “εγγύηση” ότι το όχημα σου επισκέπτεται το συνεργείο για να πραγματοποιεί τους προγραμματισμένους ελέγχους συντήρησης. Θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο σε περίπτωση μεταπώλησης, ενώ και ο επόμενος (ή επόμενοι) ιδιοκτήτης σίγουρα θα το εκτιμήσει δεόντως, εφόσον είναι σωστά ενημερωμένο.

Ένα βιβλίο service που σέβεται τον εαυτό του, οφείλει να διαθέτει σφραγίδες και ημερομηνίες από τα συνεργεία στα οποία πραγματοποιήθηκαν οι έλεγχοι, ενώ θα πρέπει να αναφέρονται λεπτομερώς όλα τα ανταλλακτικά που έχουν χρησιμοποιηθεί/αντικατασταθεί. Όσο πιο πολλές λεπτομέρειες, τόσο το καλύτερο.

#3 Χρησιμοποίησε την υπηρεσία autoduder της Anytime

Είτε ανήκεις στην κατηγορία εκείνων που είναι εξαιρετικά τυπικοί σε ό,τι αφορά το service του αυτοκινήτου τους, είτε ανήκεις σε αυτούς που το ξεχνάνε ή απλά δεν έχεις ιδέα τι πρέπει να γίνει και πότε, η υπηρεσία της Anytime σε συνεργασία με τον autoduder θα γίνει ο καλύτερος φίλος σου. Δώσε προσοχή.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια ολοκληρωμένη υπηρεσία για τη συντήρηση ή επισκευή του αυτοκινήτου σου. Μέσω της υπηρεσίας μπορείς να συγκρίνεις και να βρεις δωρεάν το καλύτερο και οικονομικότερο συνεργείο αυτοκινήτου κοντά σου, καθώς και να κλείσεις online το ραντεβού σου στο συνεργείο, χωρίς ούτε ένα τηλέφωνο.

Η διαδικασία είναι απλή.

Βήμα 1ο: Μπαίνεις στο service.anytime.gr

Βήμα 2ο: Επιλέγεις τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου σου & τις εργασίες που επιθυμείς.

Βήμα 3ο: Διάλεγεις την περιοχή που θες να βρεις συνεργείο

Βήμα 4ο: Συμπληρώνεις τον αριθμό συμβολαίου του οχήματός σου, για να δεις την έκπτωσή σου

Βήμα 5ο: Κλείνεις online ραντεβού τη μέρα που σε βολεύει

Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι μπορείς να βρεις τις αξιολογήσεις των πελατών στα συνεργεία, οπότε πριν κλείσεις το ραντεβού σου έχεις τη δυνατότητα να διαβάσεις κριτικές και να πάρεις την απόφασή σου. Τόσο εύκολο.

Μήπως ήρθε η ώρα να κάνεις το service που έλεγες τόσο καιρό;


Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα