Renault Clio F1 Team R27

Renault Clio F1 Team R27
cliof125107s

Νέα συλλεκτική έκδοση Renault Clio F1 με τη σφραγίδα της αγωνιστικής ομάδας της F1

Το εντυπωσιακό super mini βασίζεται στο γνωστό Clio Renault Sport, με κάποιες αισθητικές αλλαγές (και όχι μόνο), όπως το κίτρινο χρώμα με τα διακριτικά της ομάδας στο αμάξωμα, τις βαμμένες κόκκινες δαγκάνες, τις ανθρακί ζάντες, τα αγωνιστικά καθίσματα της Recaro και το αριθμημένο πλαίσιο που προσδίδει πόντους στη συλλεκτική αξία του αυτοκινήτου.




Ισχυρός και ελαστικός κινητήρας.

Ο κινητήρας 2.0 16 V, συνεργάζεται με ένα μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων. Το αποτέλεσμα είναι 200 ίπποι στις 7.250 σ.α.λ. (100 ίπποι/λίτρο) και μέγιστη ροπή 215 Nm!



Οι ενσωματωμένες στα εμπρός φτερά εξαγωγές αέρα φροντίζουν για την καλύτερη ψύξη, προς όφελος των επιδόσεων.




Ενεργητική ασφάλεια

Οι αναβαθμισμένες ρυθμιζόμενες αναρτήσεις του νέου Renault Clio F1 Team R27 του εξασφαλίζουν μια απόλυτα ισορροπημένη συμπεριφορά. Τα φρένα του είναι ισχυρά και ανθεκτικά. Το νέο Clio διαθέτει ένα διαχύτη αέρα στο πίσω μέρος. Πρόκειται για μια τεχνολογική καινοτομία η οποία υιοθετείται για πρώτη φορά σε αυτοκίνητο της κατηγορίας. Αποτέλεσμα τεχνογνωσίας που αναπτύχθηκε στην F1, ο διαχύτης εκμεταλλεύεται την ελεγχόμενη ροή του αέρα κάτω από το αυτοκίνητο προς όφελος της ευστάθειας.



Εμπρός ανάρτηση με ανεξάρτητο άξονα διεύθυνσης τροχών, το σύστημα πέδησης είναι της Brembo, με ABS με ηλεκτρονικό κατανεμητή πίεσης EBV.




Άλλα στοιχεία

Ο ρυθμιστής / περιοριστής ταχύτητας με χειριστήριο στο τιμόνι επιτρέπει την οριοθέτηση μιας τελικής ταχύτητας ή τον καθορισμό μιας σταθερής ταχύτητας ταξιδιού.



Σε γλιστερή άσφαλτο και όταν το αυτοκίνητο εμφανίζει απόκλιση από την επιθυμητή πορεία, το ESP με δυνατότητα πλήρους απενεργοποίησης επιτρέπει στον οδηγό να διατηρήσει τον έλεγχο.




Παθητική ασφάλεια

Το γαλλικό μοντέλο προσφέρει ένα πλήρες πακέτο εξαρτημάτων ασφαλείας, με δύο προσαρμοσμένους μετωπικούς αερόσακους, δύο πλευρικούς αερόσακους θώρακος, δύο πλευρικούς αερόσακους «κουρτίνες», δύο αερόσακους αντιολίσθησης (στη βάση των εμπρός καθισμάτων) και ζώνες ασφαλείας με πυροτεχνικούς προεντατήρες και μειωτήρες πίεσης (εμπρός).



Οι ζώνες ασφαλείας πίσω έχουν και αυτές πυροτεχνικούς προεντατήρες και μειωτήρες πίεσης στις πλευρικές θέσεις, isofix τριών σημείων για παιδικό κάθισμα στη θέση του συνοδηγού και στις πίσω πλευρικές θέσεις.




Καμπίνα επιβατών

Η εσωτερική σχεδίαση υπηρετεί την αισθητική αλλά και τις ειδικές απαιτήσεις που έχει ένα σπορ αυτοκίνητο. Το Clio εφοδιάζεται με εργονομικό δερμάτινο τιμόνι, χαμηλωμένη θέση οδήγησης για καλύτερη αίσθηση και χαμηλό κέντρο βάρους, διάτρητα αλουμινένια πεντάλ σε διάταξη που ευνοεί την οδήγηση με ταυτόχρονη χρήση φρένων/γκαζιού και τέλος ενδεικτική λυχνία αλλαγής σχέσεων για καλύτερη και πιο άμεση χρήση του κιβωτίου ταχυτήτων.




Η επίσημη παρουσίαση του μοντέλου θα γίνει στην ερχόμενη Παγκόσμια Έκθεση της Γενεύης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα