news 24/7

ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Ρωσικές δυνάμεις εισέρχονται στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Γιατί η Αρμενία είναι ο ''μεγάλος χαμένος'' του πολέμου

Η συμφωνία κατάπαυσης του πυρός ανάμεσα στην Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ αλλάζει τα γεωπολιτικά δεδομένα της περιοχής. Γιατί η Αρμενία είναι η ηττημένη της συμφωνίας, πληρώνοντας τη γεωγραφική της θέση;

Αρμένιοι επισκέπτονται την Ορθόδοξη Μονή Dadivank του 12ου-13ου αιώνα στα περίχωρα του Kalbajar, της αυτονομιστικής περιοχής του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, την Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020. Σύμφωνα με την συμφωνία που λήγει εβδομάδες έντονων συγκρούσεων, η περιοχή περνά στο Αζερμπαϊτζάν.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αρμένιοι πυρπολούν τα σπίτια τους προτού παραδοθούν στο Αζερμπαϊτζάν

Στις φλόγες παραδόθηκαν σήμερα σπίτια σε χωριά του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που αναμένεται να περάσουν και πάλι στον έλεγχο του Αζερμπαϊτζάν αύριο, καθώς τα πυρπόλησαν οι κάτοικοί τους πριν εγκαταλείψουν την περιοχή

John Dolmayan

Οι System Of A Down συγκέντρωσαν 600.000 σε δωρεές για το Ταμείο για την Αρμενία

Πάνω από 600.000 δολάρια συγκέντρωσαν οι System Of A Down μέσω των δύο νέων τραγουδιών που κυκλοφόρησαν πριν λίγες ημέρες. Τα χρήματα θα δοθούν ως οικονομική βοήθεια στο Ταεμίο για την Αρμενία.

Στρατιώτες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ρωσία για Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Δεν υπάρχει συμφωνία για ανάπτυξη τουρκικών δυνάμεων

Το Κρεμλίνο ανακοινώνει πως δεν υπάρχει συμφωνία για ανάπτυξη τουρκικών ειρηνευτικών δυνάμεων στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Παραίτηση του γραμματέα του συμβουλίου ασφαλείας του θυλάκου. Η Άγκυρα χαιρετίζει τα κέρδη των Αζέρων.

 Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της Αρμενίας

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο κοινοβούλιο της Αρμενίας

Πλήθος χιλιάδων διαδηλωτών συγκεντρώθηκε γύρω από τη Βουλή της Αρμενίας από τη στιγμή που μεταδόθηκε η είδηση για την υπογραφή της συμφωνίας και εκατοντάδες εξ αυτών εισέβαλαν στο κτίριο.

Μάχες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Το Αζερμπαϊτζάν λέει ότι κατέλαβε τη Σούσα- Τι απαντά η Αρμενία

Το Αζερμπαϊτζάν υποστηρίζει πως κατέλαβε τη στρατηγικής σημασίας πόλη Σούσα. Διαψεύδει η Αρμενία, χαρακτηρίζοντας την κατάληψη της πόλης "ακατόρθωτο όνειρο".

Στρατιώτης στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Μενέντεζ: Οι ΗΠΑ δεν μπορούν να συνεχίσουν να παρέχουν όπλα σε Αζερμπαϊτζάν-Τουρκία

Τα δύο ψηφίσματα των Δημοκρατικών για τις παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων από Τουρκία και Αζερμπαϊτζάν Τι δήλωσε ο γερουσιαστής Μπομπ Μενέντεζ, σχετικά με τις πωλήσεις όπλων.

Συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Η ''προδοσία'' της Βρετανίας και το ύπουλο σχέδιο του Ερντογάν

Ανησυχία προκαλεί η κλιμάκωση των συγκρούσεων ανάμεσα στο Αζερμπαϊτζάν και την Αρμενία, στο Ναγκόρνο- Καραμπάχ. Ο ιστορικός ρόλος της Μεγάλης Βρετανίας και η επεκτατική πολιτική του Ερντογάν.

O Mάικ Πομπέο

Πομπέο: "Η Τουρκία επιδεινώνει την κατάσταση στο Ναγκόρνο Καραμπάχ"

Ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ, Μάικ Πομπέο τονίζει πως η Τουρκία επιδεινώνει τις εχθροπραξίες μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Αρμενίας. Στο μεταξύ, νέες συγκρούσεις σημειώνονται τις τελευταίες ώρες στο Ναγκόρνο Καραμπάχ.

Χάρτης: Γιατί η Αρμενία κόβει στη μέση το Αζερμπαϊτζάν

Χάρτης: Γιατί η Αρμενία κόβει στη μέση το Αζερμπαϊτζάν

Το γεωγραφικό παράδοξο δύο κρατών που τις τελευταίες εβδομάδες πολεμάνε εκ νέου για τα εδάφη του Ναγκόρνο-Καραμπάχ - Τα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών ανήκουν στα πλέον στρατικοποιημένα του πλανήτη.

Στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν - Παρέμβαση ΗΠΑ κατά Τουρκίας

Στα πρόθυρα γενικευμένης σύρραξης Αρμενία και Αζερμπαϊτζάν - Παρέμβαση ΗΠΑ κατά Τουρκίας

Ο πρόεδρος Αλίεφ προειδοποιεί ότι ο στρατός θα καταλάβει όλες τις περιοχές στο Ναγκόρνο Καραμπάχ αν δεν αποχωρήσει η Αρμενία από τον θύλακα. Παρέμβαση ΗΠΑ κατά Τουρκίας. Ποια είναι τα σχέδια της Άγκυρας στην περιοχή.

Εικόνα από το Στεπάνακερτ στο Ναγκόρνο Καραμπάχ εν μέσω συγκρούσεων

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Πιο ήρεμη η κατάσταση αλλά παραμένει εύθραυστη η εκεχειρία

Ο Αραΐκ Αρουτιουνιάν, ηγέτης του αυτονομιστικού θυλάκου ανέφερε πως η κατάσταση έχει ηρεμήσει από το πρωί της Κυριακής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ, χωρίς αυτό ωστόσο να εγγυάται ότι δεν θα "σπάσει" εκ νέου η εκεχειρία.

Ένας άντρας στην αυλή σπιτιού που καταστράφηκε από το πυροβολικό του Αζερμπαϊτζάν κατά τη διάρκεια στρατιωτικής σύγκρουσης στο Στεπανακέρτ, την Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2020.

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αζερινοί πύραυλοι πλήττουν το Στεπανακέρτ, λίγο πριν την εκεχειρία

Αζερινοί πύραυλοι πλήττουν το Στεπανακέρτ λίγο πριν την εκεχειρία, δηλώνει αξιωματούχος του Ναγκόρνο Καραμπάχ, ενώ το αζερινό υπ. Άμυνας αναφέρει πως το Γερεβάν βομβαρδίζει κατοικημένες περιοχές.

Κτίριο ΥΠΕΞ

Κρίση στις σχέσεις Ελλάδας και Αζερμπαϊτζάν - Στην Αθήνα ο πρέσβης μας

Στην Αθήνα για διαβουλεύσεις ο πρέσβης της Ελλάδας στο Αζερμπαϊτζάν, με απόφαση Δένδια, μετά τους ισχυρισμούς περί ανοχής του Ελληνικού Κράτους σε προετοιμασία τρομοκρατικών ενεργειών.

Συγκρούσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Τα βαθύτερα αίτια μιας 30ετούς διένεξης - Ο ρόλος του Στάλιν

Ο ''ξεχασμένος'' πόλεμος γύρω από το Ναγκόρνο Καραμπάχ ήρθε να θυμίσει μία από τις διαρκείς εστίες σύγκρουσης παγκοσμίως, αλλά και το ιστορικά γεωπολιτικό παιχνίδι της περιοχής. Η Σοβιετοποίηση της Αρμενίας και ο ρόλος του Στάλιν.

Αρμένιος στρατιώτης πυροβολεί προς θέσεις του Αζερμπαϊτζάν στην αυτοανακηρυχθείσα Δημοκρατία του Ναγκόρνο-Καραμπάχ, στο Αζερμπαϊτζάν, 29 Σεπτεμβρίου 2020.

Αρμενία: "Αποδείξεις" για στρατιωτική εμπλοκή Τουρκίας και 54 ακόμα νεκροί

Το Γερεβάν έχει "αποδείξεις" για τη στρατιωτική εμπλοκή της Τουρκίας στη σύγκρουση στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ, δήλωσε ο πρωθυπουργός Νικόλ Πασινιάν. Συνεχίζονται οι σφοδρές μάχες.

Στρατιώτες της Αρμενίας

Αρμενία: Τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη καταρρίφθηκαν κοντά στο Γερεβάν

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Αρμενίας, τέσσερα μη επανδρωμένα αεροσκάφη εμφανίστηκαν στον εναέριο χώρο της Αρμενίας, στις επαρχίες Κοτάικ και Γκεγαρκούνικ, τα οποία καταρρίφθηκαν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν

Ναγκόρνο - Καραμπάχ: Πούτιν και Μακρόν καλούν σε άμεση κατάπαυση του πυρός

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν λεπτομερώς την κατάσταση και δήλωσαν διατεθειμένοι να εντείνουν τις διπλωματικές προσπάθειες για να βοηθήσουν στην επίλυση της σύγκρουσης.

An Armenian serviceman fires a cannon towards Azerbaijan positions in the self-proclaimed Republic of Nagorno-Karabakh, Azerbaijan, Tuesday, Sept. 29, 2020. Armenian and Azerbaijani forces accused each other of attacks on their territory Tuesday, as fighting over the separatist region of Nagorno-Karabakh continued for a third straight day following the reigniting of a decades-old conflict. (Sipan Gyulumyan/Armenian Defense Ministry Press Service/PAN Photo via AP)

Ναγκόρνο Καραμπάχ: Αγνοούν τις διεθνείς εκκλήσεις Αζερμπαϊτζάν και Αρμενία - Απορρίπτουν τις συνομιλίες

Εκτός από τα 23 θύματα που αναφέρθηκαν την Τετάρτη από τις αρχές του Ναγκόρνο - Καραμπάχ, στις μάχες έχουν σκοτωθεί 104 άνθρωποι, εκ των οποίων οι 81 ήταν Αρμένιοι αυτονομιστές μαχητές.

Εικόνα από το Ναγκόρνο Καραμπάχ μετά τις συγκρούσεις Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν

Πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν: "Μάχες μέχρι να φύγει η Αρμενία από το Ναγκόρνο Καραμπάχ"

Ευχαριστίες του Αζέρου προέδρου στον Ερντογάν για τη στήριξή του. Επικοινωνία των υπουργών Εξωτερικών Ρωσίας - Αρμενίας. Στην Τουρκία ο έλεγχος των αζέρικων εναέριων επιχειρήσεων, σύμφωνα με την Αρμενία.

Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Φόβοι για γενικευμένο πόλεμο - Παρέμβαση Πούτιν

Οι θάνατοι από τις μάχες μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν έφτασαν τους 95 στην τρίτη ημέρα των συγκρούσεων, την ίδια ώρα που ο Αρμένιος πρωθυπουργός απορρίπτει τις συνομιλίες με τους Αζέρους.

Τουρκικό F-16

Η Τουρκία φέρεται να στέλνει Σύρους μαχητές για να βοηθήσουν το Αζερμπαϊτζάν

Το νέο μέτωπο που ανοίγει η Τουρκία στον Καύκασο προκαλεί εκτενή σχόλια στον γερμανικό Τύπο. Ερωτήματα και για τη στάση της Ρωσίας, αλλά και της ΕΕ στις συγκρούσεις του Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Στο επίκεντρο και το προσφυγικό.

Στρατιώτες στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: ''Ήταν θέμα χρόνου να ξεκινήσει πόλεμος''

Για το τεταμένο κλίμα μεταξύ της Αρμενίας και του Αζερμπαϊτζάν, τις συγκρούσεις, το ενδεχόμενο πολέμου, αλλά και τον ρόλο της Τουρκίας στην περιοχή μιλά στο News 24/7 η κ. Μαρλέν Κιουρτογλιάν.

Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ

Ναγκόρνο-Καραμπάχ: Κλιμακώνονται οι συγκρούσεις - Φόβοι για ολοκληρωτικό πόλεμο

Οι δύο πλευρές σφυροκοπούν η μία την άλλη, με πυραύλους και πυροβολικό στη χειρότερη έκρηξη βίας αυτής της σύρραξης που κρατά σχεδόν 30 χρόνια. Συνεδριάζουν εκτάκτως τα Ηνωμένα Έθνη.

Τουρκικό drone έριξε μπογιές στην ελληνική σημαία στο Καστελόριζο

Κ. Φίλης για Καστελόριζο: "Έπρεπε να εγκλωβίσουμε ή να καταρρίψουμε το drone"

Ποια θα έπρεπε να είναι η αντίδραση της Ελλάδας στην παρουσία του τουρκικού drone πάνω από το Καστελόριζο; Οι διαστάσεις της επίσκεψης Πομπέο, οι διερευνητικές επαφές με την Τουρκία και η ανησυχία για τις συγκρούσεις στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ. Ο Κωνσταντίνος Φίλης αναλύει.