Χρήστος Λούλης: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις γι’ αυτόν

Χρήστος Λούλης: Τα 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις γι’ αυτόν
Ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης EUROKINISSI

Όπως αποκάλυψε το News 24/7 στους 88,6, θα υποδυθεί τον Γιάνη Βαρουφάκη στην ταινία που ετοιμάζει ο Κώστας Γαβράς. Πάμε να θυμηθούμε πέντε στιγμές της ζωής του.

Ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης θα υποδυθεί τον Γιάνη Βαρουφάκη στην ταινία που ετοιμάζει ο Κώστας Γαβράς και με αφορμή το γεγονός αυτό ας γνωρίσουμε την πορεία και την πορεία και τις απόψεις του ταλαντούχου και καταξιωμένου ηθοποιού, όπως ο ίδιος τις έχει εκφράσει στο παρελθόν.

1. Οι σπουδές

Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα οικονομικής επιστήμης, αλλά εγκατέλειψε τη σχολή για να σπουδάσει υποκριτική στο Ελληνικό Θέατρο Τεχνών στα 20 του, απ’ όπου αποφοίτησε το 1999.

Στιγμιότυπο από την παράσταση "Μήδεια" του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Αντώνη Αντύπα στο Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών & Επιδαύρου 2011. Τον ρόλο της Μήδειας ερμήνευσε η Αμαλία Μουτούση και εκείνον του Ιάσονα ο Χρήστος Λούλης. Στη φωτογραφία από αριστερά ο Πρόεδρος του Φεστιβάλ, Γιώργος Λούκος και ο ηθοποιός Χρήστος Λούλης. Eurokinissi

 

2. Τα βραβεία και η αναγνώριση

Έχει συμμετάσχει σε αρκετές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρο, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Με την ομάδα του Εθνικού Θεάτρου συμμετείχε το 2006 σε περιοδεία στη Νέα Υόρκη για το θεατρικό έργο Οι Πέρσες του Αισχύλου, ενώ το 2012 συμμετείχε, πάλι με το Εθνικό Θέατρο, στο Shakespeare Festival, που διοργάνωσε το Globe Theatre στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας. Το 2003 τιμήθηκε με το βραβείο Χορν. Το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Οι σκλάβοι στα δεσμά τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ - ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ "ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ" ΤΟΥ ΖΑΝ ΡΑΣΙΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΔΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΕ ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ ΔΗΜ. ΜΑΥΡΙΚΙΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΥΔΙΑ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΔΡΟΜΑΧΗ ΚΑΙ ΧΡΗΣΤΟ ΛΟΥΛΗ ΣΤΟ ΡΟΛΟ ΤΟΥ ΟΡΕΣΤΗ EUROKINISSI

 

3. Οι πολιτικές πεποιθήσεις, το Ποτάμι και η ενδεχόμενη υποψηφιότητα

Αν στην ταινία του Κώστα Γαβρά θα υποδυθεί ένα πολιτικό πρόσωπο, ο ίδιος στην προσωπική του ζωή δεν έχει και την καλύτερη σχέση με την πολιτική, ενώ θα παίξει “κόντρα ρόλο” αφού δεν δηλώνει αριστερός.

Δεν με ενδιαφέρει να ασχοληθώ με την πολιτική. Είμαι υπερβολικά εγωιστής και αλαζόνας ώστε να επιστρέψω στον εαυτό μου να βγει στην γύρα για ψήφους. Στην πολιτική, δεν θα βγω μόνος μου να πω κάτι, αλλά αν με ρωτήσουν, δεν μ΄αρέσει να κρύβομαι. Προσπαθώ κάθε φορά να απαντάω στη στιγμή. Όταν ιδρύθηκε το Ποτάμι έβαλα την υπογραφή μου γιατί θεωρούσα ότι ήταν κάτι που έλειπε, που δεν προσδιοριζόταν ούτε δεξιά ούτε αριστερά, αλλά φιλελεύθερα. Γιατί εγώ παραμένω φιλελεύθερος. Ο Σταύρος με είχε γοητεύσει γιατί είχε καταφέρει να συσπειρώσει σπουδαίους ανθρώπους γύρω του. Το τι έκανε μετά, είναι άλλη κουβέντα. Μου λένε να μην εκτίθεμαι, γιατί δεν κάνει πολύ καλό. Ούτε πολύ κακό κάνει. Κανείς δεν διαθέτει την απόλυτη αλήθεια. Όλοι εκφράζουμε αυτοβιογραφικά σχεδόν τη στιγμή του εαυτού μας. Είναι δύσκολο να πεις στον χώρο τον δικό μου ότι δεν είσαι αριστερός. Το καλό αυτής της κυβέρνησης είναι ότι μπορώ πια, χωρίς ενοχή και χωρίς κανένα εμπόδιο, να πω ότι δεν είμαι αριστερός. Πριν από 7-8 χρόνια δεν θα μπορούσα να το πω. Μ΄αρέσει να σκέφτομαι ότι μπορώ να αλλάξω γνώμη. Δεν έχω ιδεοληψίες. Έχω ψηφίσει και ΠΑΣΟΚ. Νέα Δημοκρατία δεν έχω ψηφίσει ποτέ, μπορεί να ψηφίσω τώρα… Και Μάνο έχω ψηφίσει.” είπε σε πρόσφατη συνέντευξή του.

Ο Ιάσων, Χρήστος Λούλης στη Μήδεια του Ευρυπίδη που παρουσιάστηκε στο θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου, σε σκηνοθεσία του Αντώνη Αντύπα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου 2011. ΑΠΕ ΜΠΕ

 

4. Η καριέρα στο εξωτερικό που απέρριψε

Σκέφτηκες να ψαχτείς για καριέρα στο εξωτερικό κάποια στιγμή;  είχε ερωτηθεί σε άλλη συνέντευξή του στο παρελθόν. για να απαντήσει “Μικρότερος το είχα σκεφτεί. Ερχόταν όμως η μια δουλειά μετά την άλλη -ή και πολλές μαζί-, με προσκαλούσαν σπουδαίοι σκηνοθέτες με σημαντικούς ρόλους και έλεγα κάθε χρόνο «αργότερα». Δεν το μετάνιωσα όμως. «Πλούτισα» από την τέχνη μου, χωρίς να χρειαστεί να φύγω μακριά από τους δικούς μου, τους φίλους μου, τη χώρα μου. Έπειτα ήρθε και η οικογένειά μου, η γυναίκα μου, τα παιδιά μας… Είμαι ευτυχής με όσα απέκτησα εδώ και προχωρώ μπροστά για νέα στοιχήματα.”

5. Η αδυναμία του στην οικογένεια

Είναι παντρεμένοι με την Κύπρια ηθοποιό Έμιλυ Κολιανδρή από τις 29 Σεπτεμβρίου 2008, και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, για τα οποία ο ηθοποιός δεν κρύβει την αδυναμία του. “Είναι απίθανο πλασματάκι και δεν το χορταίνω! Είναι «αντράκι» που έχει τρελή αδυναμία στη μαμά του, όπως της έχω κι εγώ! Έχει γούστο το παιδί μου!”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα