Δήμητρα Παπαδοπούλου: “Είχα μπαρ στα Εξάρχεια – Μας κυνηγούσαν οι μπάτσοι”

Διαβάζεται σε 3'
Δήμητρα Παπαδοπούλου: “Είχα μπαρ στα Εξάρχεια – Μας κυνηγούσαν οι μπάτσοι”
Δήμητρα Παπαδοπούλου Glomex

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου μοιράστηκε άγνωστες ιστορίες από το παρελθόν της, ενώ αποκάλυψε πως είχε ένα μπαρ στα Εξάρχεια, το οποίο σε σημαντικό βαθμό την ενέπνευσε για το βιβλίο της.

Καλεσμένη στην εκπομπή “Στούντιο 4” της ΕΡΤ βρέθηκε η γνωστή ηθοποιός και συγγραφέας Δήμητρα Παπαδοπούλου, η οποία μίλησε για το καινούργιο βιβλίο της με τίτλο “Ο έρωτας είναι παιχνίδι, μωρό μου”, το οποίο, όπως παραδέχτηκε, είναι αυτοβιογραφικό κατά 60%, αλλά , και για τις συνθήκες κάτω από της οποίες κατάφερε να το φέρει σε πέρας.

“Τα έζησα όλα, τα ξενύχτια, τις καταλήψεις, τις συμπλοκές. Τα πάντα. Να με κυνηγούν οι μπάτσοι και να μην ξέρω τον λόγο. Γιατί, δεν είμαι καμια συνειδητή αριστερή, που είχα διαβάσει τον Μαρξ και τον είχα αποδικωποιήσει και ήμουν συνειδητά στο πεζοδρόμιο για να ρίξω το σύστημα. Αλλά ακολουθούσα. Ξύλο δεν έφαγα. Δεν ήμουν πολύ τολμηρή, όταν άκουγα ότι θα γίνει μεγάλο νταβαντούρι, την έκανα με ελαφρά. Γιατί υπήρχαν φίλοι που την άλλη μέρα ήταν χτυπημένοι ή που ξενυχτήσαν στο τμήμα. Δεν ήθελα”, εξομολογήθηκε με αφοπλιστική ειλικρίνεια η Δήμητρα Παπαδοπούλου.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως στο παρελθόν διατηρούσε ένα μπαρ στα Εξάρχεια, το οποίο είχε μεγάλη επιτυχία, και πως την ενέπνευσε σε σημαντικό βαθμό στη συγγραφή του βιβλίου της. “Είχα πιάσει μια γκαρσονιέρα μόνη μου. Γυρνούσα στις 6 το πρωί. Είχα μπαρ με μια φίλη μου, αυτό είναι αλήθεια. Το είχα για να μπορέσω να αποκατασταθώ οικονομικά, ώστε να πάω μετά στη δραματική. Το ανοίξαμε με τα χρήματα του συζύγου της φίλης μου, που με βοήθησε πάρα πολύ, και του κάναμε απόσβεση. Γινόταν χαμός. Μεγάλο σουξέ. Έκλεινε η Μαυρομιχάλη… Πάλι οι μπάτσοι από πίσω. Όταν μεγάλωσα, κατάλαβα ότι αυτά είναι μυθιστορηματικά και είπα να τα γράψω”.

Επίσης, η αγαπημένη ηθοποιός και συγγραφέας μίλησε για την “σεξουαλική καταπίεση” που υφίσταντο και ενδεχομένως συνεχίζουν να υφίστανται οι γυναίκες, με τον άγραφο νόμο ότι ο άντρας είναι εκείνος που θα πρέπει να κυνηγά τις γυναίκες και όχι το αντίστροφο.

Η Δήμητρα Παπαδοπούλου αποκάλυψε, επίσης, πως δεν έχει πάρει πτυχίο από τη σχολή της για 3 μαθήματα, κάτι για το οποίο έχει μετανιώσει. Λυπάμαι πάρα πολύ που δεν το πήρα. Αν γυρνούσα τον χρόνο πίσω, θα πήγαινα να το πάρω. Στη θέση του ανεκπλήρωτου πτυχίου, εγώ έγραψα αυτό το βιβλίο. Εξ ου και το αφιερώνω στον μπαμπά μου, που ήταν ο καημός του ότι δεν πήρα το πτυχίο. Θέλω να πω σε όλα τα παιδιά, ότι αν βρεθούν σε ένα πανεπιστήμιο, ας το πάρουν το ρημάδι”, είπε.

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα