Duffy εναντίον Netflix: Το “365 μέρες” ωραιοποιεί τον βιασμό

Duffy εναντίον Netflix: Το “365 μέρες” ωραιοποιεί τον βιασμό
Η τραγουδίστρια Duffy ASSOCIATED PRESS

Ανοιχτή επιστολή στον CEO του Netflix από την γνωστή τραγουδίστρια. Τι αναφέρει για την πολυσυζητημένη ταινία και τις ευθύνες της πλατφόρμας που την προβάλλει.

Σφοδρή κριτική κατά του Netflix, για την προβολή της ταινίας “365 μέρες”, που αποτελεί πρώτο trend στην πλατφόρμα τον τελευταίο καιρό, άσκησε η γνωστή τραγουδίστρια Duffy. 

Η πολωνική ταινία, η οποία αφορά έναν μαφιόζο, που απαγάγει μια γυναίκα και τη διατάζει να τον ερωτευτεί, χαρακτηρίζεται από το Netflix ως “ερωτικό δράμα”. Αν και δεν είναι δικής του παραγωγής, ξεκίνησε να προβάλλεται πριν από ένα μήνα, προκαλώντας ποικίλες αντιδράσεις και καταλήγοντας ως μία αμφιλεγόμενη ταινία. 

Η διάσημη τραγουδίστρια, η οποία πριν από μερικούς μήνες είχε προχωρήσει σε μια συγκλονιστική εξομολόγηση, αναφέροντας πως τη νάρκωσαν, την απήγαγαν, την κράτησαν αιχμάλωτη για μέρες και τη βίασαν, βάλθηκε κατά της δημοφιλούς πλατφόρμας και της πολυσυζυτημένης ταινίας, στέλνοντας ανοιχτή επιστολή στον CEO του Netflix.

Σύμφωνα με το CNN, η Duffy γράφει στην επιστολή της: 

“Η ταινία “365 μέρες” ωραιοποιεί τη βίαιη πραγματικότητα του sex-trafficking, της απαγωγής και του βιασμού. Αυτό δεν πρέπει να είναι η ιδέα κάποιου για ψυχαγωγία, ούτε θα πρέπει να περιγράφεται ως τέτοια, ούτε να εμπορεύεται. Με λυπεί το γεγονός ότι το Netflix δίνει βήμα σε τέτοιο “κινηματογράφο” που προβάλλει ως ερωτικό περιεχόμενο την απαγωγή και διαστρεβλώνει τη σεξουαλική βία και τη διακίνηση ανθρώπων ως “σέξι” ταινία”.

Δεν μπορώ να φανταστώ πώς το Netflix μπόρεσε να παραβλέψει πόσο ανεύθυνο, σκληρό και επικίνδυνο είναι αυτό. Στο βαθμό που έχει κάνει κάποιες νεαρές γυναίκες να ζητούν πρόσχαρα από τον Μικέλε Μορόνε, τον πρωταγωνιστή, να τις απαγάγει. Πραγματικά δεν ξέρω τι να σκεφτώ, να πω ή να κάνω, εκτός από το να επικοινωνήσω και να σας εξηγήσω σε αυτήν την επιστολή πόσο ανεύθυνο ήταν το Netflix να προβάλει την ταινία”, αναφέρει η Duffy σε άλλο σημείο της επιστολής της.

Η επιστολή της

https://www.news247.gr/download/6290//740000/netflix.pdf

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα