Eurovision – Stefania: Το Last Dance, η αγάπη για την Ελλάδα και η συγγένεια με τον Στάνκογλου

Eurovision – Stefania: Το Last Dance, η αγάπη για την Ελλάδα και η συγγένεια με τον Στάνκογλου
Η Stefania Liberakakis EBU / ANDRES PUTTING

Η Στεφανία Λυμπερακάκη (Stefania) θα εμφανιστεί απόψε στον Β' ημιτελικό της Eurovision. Οι ελληνικές ρίζες, η καριέρα και οι συμβουλές της Έλενας Παπαρίζου.

Η Στεφανία Λυμπερακάκη γεννήθηκε στην Ουτρέχτη στις 17 Δεκεμβρίου 2002 από Έλληνες γονείς της διασποράς και μεγάλωσε στην Ολλανδία. Καλλιτεχνικά γνωστή ως Stefania, είναι τραγουδίστρια, ηθοποιός, και YouTuber που ζει και δραστηριοποιείται στην Ολλανδία, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει και στην ολλανδική τηλεοπτική σειρά Brugklas.

Στο ελληνικό κοινό έγινε γνωστή από τη συμμετοχή της στη Eurovision, ενώ απόψε αναμένεται να την απολαύσουμε στον Β ημιτελικό, που συμμετέχει με το τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου “Last Dance”.

Στεφανία Λυμπερακάκη: Μια Ελληνίδα της Ολλανδίας

Η Στεφανία Λυμπερακάκη γεννήθηκε στην Ουτρέχτη από Έλληνες γονείς της διασποράς και μεγάλωσε στην Ολλανδία, όμως πολύ συχνά έρχεται στην Ελλάδα, ώστε να βλέπει τους παππούδες της. Τα τελευταία δύο χρόνια, όμως, λόγω της πανδημίας, αναγκάστηκε να τους βλέπει μόνο μέσα από κάμερα.

Πέρσι, στο πλαίσιο εμφάνισής της στην ΕΡΤ, η νεαρή τραγουδίστρια συγκινήθηκε μόλις είδε τον παππού και την γιαγιά της, οι οποίοι μένουν στο χωριό Θούριο στον Έβρο. “Παππού και γιαγιά σας αγαπώ” είπε μόλις τους είδε.

Δείτε το στιγμιότυπο στο 20ο λεπτό του παρακάτω βίντεο:

Στεφανία Λυμπερακάκη: Η συμμετοχή στη Junior Eurovision

H 18χρονη είναι πρώην μέλος του μουσικού συγκροτήματος κοριτσιών Kisses, το οποίο εκπροσώπησε τη δεύτερη χώρα της, την Ολλανδία, στον Παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision 2016, κατακτώντας την 8η θέση, με 174 βαθμούς.

Στεφανία Λυμπερακάκη: Οι συμβουλές της Έλενας Παπαρίζου

Στις 18/3 η Στεφανία Λυμπερακάκη συναντήθηκε με την “Number One” Έλενα Παπαρίζου. Η συνάντηση έλαβε χώρα στο στούντιο του Δημήτρη Κοντόπουλου, σύνθετη του “Last Dance”.

“Καλή τύχη, Στεφανία. Τα καλύτερα σε εσένα και στην υπέροχη ομάδα σου”, έγραψε στο Instagram η η νικήτρια του διαγωνισμού του 2005 Έλενα Παπαρίζου, αναρτώντας μια φωτογραφία αγκαλιά με τη φετινή μας εκπρόσωπο.

“Eurovision 2021 ενωμένοι Έλληνες”, έγραψε από την άλλη ο Δημήτρης Κοντόπουλος, αναρτώντας μια φωτογραφία με τον ίδιο, την Έλενα Παπαρίζου, τη Στεφανία, αλλά και τον Φωκά Ευαγγελινό.

Στεφανία Λυμπερακάκη: Η συγγένεια με τον Γιάννη Στάνκογλου

Ο γνωστός ηθοποιός Γιάννης Στάνκογλου είχε αποκαλύψει πριν από μήνες ότι η Στεφανία Λυμπερακάκη είναι ανιψιά του. Τότε μάλιστα είχε επισημάνει πως δεν την είχε συναντήσει ποτέ. Η ίδια πρόσφατα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για εκείνον, τονίζοντας πως ο θείος είναι πολύ καλός μαζί της και παρόλο που δεν είχαν βρεθεί ποτέ από κοντά, έχουν την καλύτερη σχέση.

Ο ηθοποιός με καταγωγή από το χωριό Θούριο Ορεστιάδας, όπως και η Στεφανία, συναντήθηκαν πρόσφατα και ο Γιάννης Στάνκογλου ανήρησε μια φωτογραφία στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, γράφοντας πόσο περήφανος είναι για εκείνη.

Στεφανία Λυμπερακάκη: Ο χωρισμός λίγο πριν τη Eurovision

Λίγες εβδομάδες πριν τη Eurovision, η Στεφανία χώρισε με τον επί 2,5 χρόνια σύντροφό της, Jannes Heuvelmans, ενώ όπως αποκάλυψε η ίδια, θέλησε να αφιερωθεί στην καριέρα της και στις προετοιμασίες για τον διαγωνισμό, με αποτέλεσμα να μην έχει χρόνο να βλέπει τον Jannes.

Η νεαρή τραγουδίστρια ήταν ζευγάρι με τον Ολλανδό τραγουδιστή, που επίσης έχει εκπροσωπήσει την χώρα του στον παιδικό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision ως μέλος του συγκροτήματος Fource.

Οι δυο τους ανέβαζαν συχνά κοινές φωτογραφίες στα social media και φαίνονταν πολύ ευτυχισμένοι, ωστόσο, ανακοίνωσαν το τέλος της σχέσης τους με μια ανάρτηση ο καθένας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram.

“Μετά από 2,5 χρόνια τώρα επιλέγουμε να τραβήξουμε χωριστούς δρόμους. Χωρίς καμία αμφιβολία, είσαι το πιο απίθανο άτομο. Με βοήθησες και με υποστήριξες όσο κανείς. Θέλω να σε ευχαριστήσω για τα πιο όμορφα 2,5 χρόνια της ζωής μου. Τα απόλαυσα τόσο πολύ μαζί σου. Ο τρόπος που με έκανες να νιώθω ήταν υπέροχος. Θα σε αγαπάω για πάντα και θα σε υποστηρίζω σε όλα. Και ναι, κόσμε, είμαστε ακόμα φίλοι”, έγραψε η Στεφανία.


Στεφανία Λυμπερακάκη: Η συμμετοχή στη Eurovision

Θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στον 65ο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2020 με το τραγούδι “SUPERG!RL” στο πρώτο μισό του δεύτερου ημιτελικού, όμως λόγω της πανδημίας ο διαγωνισμός ακυρώθηκε.

Συγκεκριμένα, στις 18 Μαρτίου 2020 η Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση (EBU) ανακοίνωσε ότι ο διαγωνισμός για πρώτη φορά ακυρώνεται λόγω έξαρσης κρουσμάτων COVID-19 στην Ευρώπη.

Ωστόσο, την ίδια μέρα η ΕΡΤ ανακοίνωσε επίσημα ότι η Στεφανία Λυμπερακάκη θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα και στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision 2021 με το τραγούδι Last Dance.

Τα βλέμματα όλων σήμερα είναι στραμμένα στη εμφάνιση της Ελλάδας στον Β’ ημιτελικό. Το σκηνικό θυμίζει παραμύθι, με τη Στεφανία να χάνεται στην ονειρική πόλη που έχει ετοιμάσει ο μετρ του είδους Φωκάς Ευαγγελινός.

Τα αρχικά κοντινά πλάνα της Στεφανίας διαδέχεται μια χορογραφημένη αλληλουχία εικόνων και αισθήσεων, καθώς η νεαρή τραγουδίστρια χάνεται ανάμεσα σε κτήρια και δρόμους, αιωρούμενη στην κυριολεξία ανάμεσά τους.

Αρωγοί της σε αυτή την προσπάθεια οι τέσσερις χορευτές, οι οποίοι αν και δεν φαίνονται ολόκληροι, εκτελούν άψογα τη χορογραφία και γράφουν φανταστικά στο φακό μέσα από τα ειδικά εφέ που χρησιμοποιεί η ελληνική αποστολή.

Οι χρωματισμοί εναλλάσσονται σε μωβ, ροζ και γκρι χρώματα δημιουργώντας μια άκρως ενδιαφέρουσα παλέτα χρωμάτων που δένει με τη μοβ ολόσωμη φόρμα της Στεφανίας.

Καλή επιτυχία Ελλάδα! Καλή επιτυχία Στεφανία!

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα