Φαίη Ξυλά για #MeToo: "Νιώθουν ότι δε θα τιμωρηθούν ό,τι και να κάνουν"

Η Φαίη Ξυλά
Η Φαίη Ξυλά GLOMEX

Η Φαίη Ξυλά μίλησε για το ελληνικό #MeToo και τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου, τονίζοντας πως η ίδια έθετε πάντα τα όρια.

Καλεσμένη στο "The 2night Show" βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας (22/11) η Φαίη Ξυλά, όπου μίλησε για το ελληνικό #MeToo και τις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου.

Η ηθοποιός ξεκαθάρισε αναφορικά με τις καταγγελίες για κακοποίηση στο θέατρο, πως η ίδια δεν έχει ανεχτεί τέτοιες συμπεριφορές, καθώς -όπως τόνισε- έθετε πάντα τα όρια.

"Θα καθαρίσει το τοπίο, είμαι πολύ υπέρ και έχω απεριόριστο θαυμασμό σε όλα τα θύματα που βρήκαν το θάρρος να μιλήσουν. Θεωρώ ότι θα είναι πιο ξεκάθαρα τα πράγματα από εδώ και πέρα και πιστεύω ότι κάποιοι θα κωλώσουν. Εγώ δεν έχω δεχτεί ποτέ σεξουαλική παρενόχληση. Μιλάμε για κακή συμπεριφορά κατ’ εξακολούθηση. Στο Εθνικό η σχολή ήταν αυστηρή, αλλά είναι άλλο από το να προσβάλει κάποιος ή να χειροδικεί. Σε εμένα δεν έχει συμβεί το δεύτερο, γιατί μάλλον έθεσα τα όριά μου και αντιστάθηκα. Τόλμησα να αντισταθώ και ούτε αυτό είναι εύκολο", είπε η ηθοποιός.

"Έχω βρεθεί και από τις δύο πλευρές. Όταν κάποιος είναι επικίνδυνος για τους γύρω του και το μέγεθος του κακού είναι τόσο μεγάλο, ακυρώνει οτιδήποτε καλό έχει κάνει. Ο συνδυασμός αλαζονείας, χαμηλής αυτοεκτίμησης και η κατάχρηση εξουσίας τους κάνει να νιώθουν μικροί Θεοί, ότι δε θα τιμωρηθούν ό,τι και να κάνουν. Έχει τύχει να συνεργαστώ με κάποιους από αυτούς και να έχω καλή συνεργασία μαζί τους, αλλά ακόμα και αυτό συνέβη χειριστικά. Τα νέα παιδιά δεν πρέπει να ανέχονται κακοποιητικές συμπεριφορές", συμπλήρωσε η Φαίη Ξυλά.

Δείτε παρακάτω το εν λόγω απόσπασμα:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: The 2Night Show, Θέατρο, Κακοποίηση
SHARE:

24Media Network