Γάμος αλα ελληνικά: Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Κονσταντάιν

Γάμος αλα ελληνικά: Πέθανε ο ηθοποιός Μάικλ Κονσταντάιν
Ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Μάικλ Κόνσταντιν

Ο κινηματογραφικός "Έλληνας μπαμπάς" της Νία Βαρντάλος, στην ταινία "My Big Fat Greek Wedding" έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών στο σπίτι του στο Ρίντινγκ της Πενσιλβάνια.

Σε ηλικία 94 ετών έφυγε από τη ζωή ο ελληνικής καταγωγής ηθοποιός Μάικλ Κόνσταντιν, ο οποίος έγινε ευρέως γνωστός μέσα από τον ρόλο του Έλληνα μπαμπά και αξιαγάπητου παρετυμολόγου Γκας Πορτοκάλος στην ταινία «Γάμος αλά ελληνικά».

Την είδηση έκανε γνωστή ο συγγραφέας Νίκος Σαραντάκος, ο οποίος με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πέθανε πλήρης ημερών ο Μάικλ Κονσταντάιν, ελληνικής καταγωγής (Ευστρατίου λεγόταν) ηθοποιός που ενσάρκωσε τον ρόλο του αξιαγάπητου παρετυμολόγου Γκας Πορτοκάλος στην ταινία ‘Γάμος αλά ελληνικά’. Οι ετυμολόγοι και παρετυμολόγοι πενθούν».

Ο θάνατός του επιβεβαιώθηκε εχθές από τον γαμπρό του, ο οποίος είπε ότι «έφυγε» γαλήνια από φυσικά αίτια στις 31 Αυγούστου, στο σπίτι του στο Ρίντινγκ της Πενσιλβάνια, περιστοιχισμένος από την οικογένεια και τους φίλους του. Στο πλευρό του τις τελευταίες στιγμές βρίσκονταν τα αδέλφια του, Πατρίσια Γκόρντον και Κρις Ντομπς.

Ο Κόνσταντιν γεννήθηκε στο Ρίντινγκ το 1927, γιος Ελλήνων μεταναστών, και ο πατέρας του ήταν εργάτης σε χαλυβουργείο. Το 1946 αποφοίτησε από το γυμνάσιο και στη συνέχεια μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, και έπειτα στην Καλιφόρνια, για να κυνηγήσει μια καριέρα στην υποκριτική. Όπου κι αν ζούσε όμως, φρόντιζε πάντα να κρατάει επαφή με τις ρίζες του και με την πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε.

Το “αντίο” της Ρίτα Γουίλσον

Η παραγωγός του “Γάμος αλά ελληνικά”, Ρίτα Γουίλσον αποχαιρέτησε μέσω ανάρτησης στο Facebook τον ηθοποιό.

“Ο φίλος μου, Michael Constantine, ο γλυκός πατριάρχης της οικογένειας Πορτοκάλος, πήγε στον παράδεισο… Ο Michael ήταν πάντα ο πιο ευγενικός άνθρωπος… Θα είναι μαζί μας για πάντα στην καρδιά μας και για τις επόμενες γενιές που θα παρακολουθούν το έργο του… Θα σε αγαπάμε για πάντα, Michael”, έγραψε μεταξύ άλλων η Ρίτα Γουίλσον.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα