Γιατί ο Τζόνι Ντεπ δεν έχει κοιτάξει μια φορά την Άμπερ Χερντ στο δικαστήριο

Γιατί ο Τζόνι Ντεπ δεν έχει κοιτάξει μια φορά την Άμπερ Χερντ στο δικαστήριο
Mε τη δίκη Ντεπ vs Χερντ να μπαίνει στην τελική ευθεία, έγινε γνωστό γιατί ο Αμερικανός ηθοποιός αποφεύγει συστηματικά να κοιτάξει την πρώην σύζυγο του. AP Photo/Steve Helber, Pool

Στη δεύτερη ημέρα της αντεξέτασης της Άμπερ Χερντ, η δικηγόρος του Τζόνι Ντεπ την οδήγησε σε σειρά αντιφάσεων. Ομολόγησε πως δεν έκανε τις δωρεές που είχε υποσχεθεί, με τα 7.000.000 δολ. της αποζημίωσης του διαζυγίου της. Ο ρόλος του Έλον Μασκ

H δίκη για τη μήνυση που έχει καταθέσει ο Τζόνι Ντεπ εναντίον της πρώην συζύγου του, Άμπερ Χερντ (για δυσφήμιση και αφορμή όσα έγραψε εκείνη σε άρθρο που δημοσιεύτηκε το 2018 στη The Washington Post -αυτοπροσδιορίστηκε ως ‘δημόσιο πρόσωπο που εκπροσωπεί την ενδοοικογενειακή κακοποίηση) μπήκε στις δυο τελευταίες εβδομάδες εκδίκασης. Προφανώς και αυτές θα μεταδοθούν live.

Στην επιστροφή από το επταήμερο διάλειμμα που άρχισε να μετράει μετά τη διήμερη κατάθεση της Χερντ, η κατηγορούμενη ήταν και πάλι η πρωταγωνίστρια, με τους δικηγόρους του Ντεπ να αρχίζουν την αντεξέταση. Σε δυο ημέρες, απαντούσε σε ερωτήσεις για περισσότερες από τέσσερις ώρες στις ερωτήσεις της Καμίλ Βάσκεζ που ήταν καταιγιστική, όπως αιφνιδίαζε την Άμπερ με ντοκουμέντα (video και ηχογραφήσεις).

Έγινε γνωστό γιατί ο Αμερικανός ηθοποιός δεν έχει κοιτάξει μια φορά την πρώην σύζυγο του (όπως ακούστηκε στο δικαστήριο, αφότου τον κατηγόρησε δημοσίως για κακοποίηση, σε συνάντηση που είχαν και ενώ εκείνη τον εκλιπαρούσε, της είπε πως δεν θα έβλεπαν ποτέ ξανά ο ένας τον άλλον και ότι ‘δεν θα ξαναδείς ποτέ τα μάτια μου. Πάντα ήμουν ένα τίποτα για εσένα’). Aκούστηκε και να του λέει το εξής:

“Μπορείς να πεις σε όλον τον κόσμο ότι δεν ήταν κακοποίηση, αλλά δίκαιη μάχη. Ας δούμε τι θα πιστέψουν οι ένορκοι και ο δικαστής. Πες σε όλον τον κόσμο, Τζόνι πως ‘εγώ ο Τζόνι Ντεπ, ένας άνδρας, είμαι επίσης θύμα ενδοοικογενειακής βίας’”

Τη Δευτέρα 16/5 είχε αναφέρει ενδελεχώς πώς έκρυβε τις πληγές από τα χτυπήματα, στο πρόσωπο (“τα χείλη ήταν το δυσκολότερο, γιατί ‘σπάνε’ και ματώνουν” είπε μεταξύ άλλων). Διέψευσε τον ισχυρισμό του Ντεπ πως έπειτα από τσακωμό τους (στα 30α γενέθλια της Χερντ), του άφησε τα κόπρανα της στο κρεβάτι τους.

Η Βάσκεζ τη ρώτησε για την αναφορά που έκανε (στην κατάθεση της) επί των πολλών χτυπημάτων που είχε δεχθεί, μια ημέρα, στο πρόσωπο από τον Ντεπ -με το χέρι του να είναι γεμάτο δαχτυλίδια. Αφότου η Χερντ παραδέχθηκε πως όντως, κατέθεσε το γεγονός, η δικηγόρος τη ρώτησε και για ένα ντοκουμέντο που είχε προσκομίσει, με τις συνέπειες της βίας. Ήταν μια φωτογραφία. Είχε μώλωπα στο μπράτσο. Τίποτα στο πρόσωπο. “Δεν υπάρχουν και ιατρικά ντοκουμέντα” είπε η Βάσκεζ, με την Χερντ να λέει πως δεν αναζήτησε ιατρική βοήθεια εκείνη τη φορά.

Ως προς την αποκάλυψη ότι ο Ντεπ την είχε βιάσει με ένα μπουκάλι αλκοολούχου ποτού, η Βάσκεζ τη ρώτησε για το τραύμα που ανέφερε πως απέκτησε από την κακοποίηση και το λόγο που πάλι, δεν υπήρχαν γνωματεύσεις γιατρού και θεραπείας. “Δεν αναζήτησα ιατρική βοήθεια”. Ούτε για το βιασμό; “Όχι”. Ούτε για τις πληγές; “Όχι”. Ούτε για τα τραύματα στο πρόσωπο; “Όχι, δεν τα χρειαζόμουν”.

Η Βάσκεζ ζήτησε να προβληθεί στις οθόνες η φωτογραφία που είχε δώσει η Χερντ, με τον Ντεπ να έχει κουρνιάσει μπροστά από το κομοδίνο, στο πάτωμα και να κοιμάται. “Είχε λιποθυμήσει” διόρθωσε η ηθοποιός “και τον τράβηξα φωτογραφία γιατί δεν θυμόταν τίποτα από όσα έκανε και ισχυριζόταν ότι δεν λιποθυμούσε όπως του έλεγα -γιατί οι άνθρωποι ασφαλείας του φρόντιζαν να τον βάλουν στο κρεβάτι και εκείνος δεν θυμόταν το παραμικρό. Έτσι με αμφισβητούσε. Έβγαζα φωτογραφίες για να δει πως έλεγα την αλήθεια και να τον προστατέψω, να τον ωθήσω να αλλάξει”.

Η δικηγόρος του Ντεπ παρείχε στοιχεία ότι οι συγκεκριμένες φωτογραφίες εστάλησαν (από τη Χερντ) και σε φίλη της. “Και αυτό το κάνατε για να τον προστατέψετε;” ρώτησε η Βάσκεζ, με τη Χερντ να απαντάει “το έκανα για να έχω την συμπαράσταση της καλύτερης φίλης μου. Χρειαζόμουν και εγώ στήριξη”.

Δεν φοβήθηκε ‘πως το τέρας -όπως έχετε πει- θα εκνευριστεί;’. “Αυτός είναι ο Τζόνι, όταν παίρνει οπιούχα. Έχει διαφορετικές εκδόσεις, ανάλογα με την ουσία που παίρνει. Και ναι, είναι και τέρας. Φυσικά και φοβόμουν μην θυμώσει”. ‘Αλλά δεν σας σταμάτησε αυτό, από το να στείλετε τς φωτογραφίες’. “Γιατί να με σταματήσει;”.

Οι δωρεές που υποσχέθηκε, αλλά δεν έκανε και μπήκε ο Μασκ στη μέση

Την πρώτη ημέρα της αντεξέτασης, η Χερντ είχε πει πως δεν ήταν συνεπής με τις δωρεές που είχε τάξει σε φιλανθρωπικές ενέργειες (για τα 7.000.000 δολάρια της αποζημίωσης που πήρε με την έκδοση διαζυγίου), εξαιτίας της μήνυσης που κατέθεσε εναντίον της ο Ντεπ (και ζητά αποζημίωση 50.000.000 δολ.). Αυτό διαψεύστηκε τη δεύτερη ημέρα.

Τον Οκτώβριο του 2018 είχε πει -και στο δικαστήριο του ζευγαριού στη Μεγάλη Βρετανία- πως θα δωρίσει όλα τα λεφτά που πήρε από τον Ντεπ με το διαζύγιο (“γιατί ποτέ δεν με ενδιέφεραν τα χρήματα του”) σε φιλανθρωπικές ενέργειες, 

‘Σωστά;’.

“Ναι, σωστά”.

‘Η ακριβή σας δήλωση ήταν πως δωρίσατε το συνολικό ποσό των 7.000.000 δολαρίων -σε δυο ιδρύματα’.

“Ναι, έκανα τη δήλωση αμέσως μετά τη συμφωνία για το διαζύγιο”.

‘Και υποσχεθήκατε τις δωρεές, γιατί όπως είχατε πει δεν θέλατε τίποτα από εκείνον’.

“Και αυτό είναι σωστό”.

‘Αλλά δεν δωρίσατε όλη την αποζημίωση στο ACLU και το Children’s Hospital of Los Angeles’.

“Λάθος”.

‘Έως σήμερα, που είστε εδώ, δεν έχετε δωρίσει αυτά τα χρήματα εκεί που είπατε’.

“Λάθος. Έδωσα το λόγο μου πως όλα τα χρήματα της αποζημίωσης για το διαζύγιο θα πήγαιναν σε φιλανθρωπικές δωρεές”.

‘Δεν σας ρώτησα αυτό. Σας λέω ότι δεν έχετε τιμήσει τη δέσμευση σας, με το να δώσετε τα χρήματα’.

“Οι όροι δέσμευση και δωρεά είναι συνώνυμοι. Είναι το ίδιο πράγμα”.

‘Δεν τους χρησιμοποίησα συνωνυμικά’.

“Έτσι πληρώνονται οι δωρεές”.

‘Κυρία Χερντ, με όλο το σεβασμό, δεν σας ρωτώ αυτό: έως σήμερα δεν έχετε δώσει 3.5 εκατομμύρια δολάρια από τα δικά σας χρήματα, στο ACLU και άλλα 3.5 εκατομμύρια στο Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες. Ναι ή όχι;’.

“Όχι ακόμα”.

‘Είχατε και τα 7 εκατομμύρια δολάρια για 13 μήνες, πριν καταθέσει μήνυση εναντίον σας ο κύριος Ντεπ και επιλέξατε να μη τα δώσατε στους φιλανθρωπικούς οργανισμούς, όπου τα υποσχεθήκατε’.

“Δεν συμφωνώ με το χαρακτηρισμό σας”.

‘Τα περισσότερα χρήματα που δόθηκαν ως δωρεές στα συγκεκριμένα ιδρύματα, στο δικό σας όνομα, προήλθαν από άλλον, σωστά;’.

“Δεν ξέρω τι εννοείτε με το ‘τα περισσότερα’”.

‘Τουλάχιστον 500.000 που δόθηκαν στο ACLU, δεν τα δώσατε εσείς, σωστά;’.

“Ο Έλον Μασκ έκανε τη δωρεά, προς τιμήν μου”.

‘Δεν βγήκε το ποσό από τα 7 εκατομμύρια της αποζημίωσης, σωστά;’.

“Όχι και μετρούν στη δέσμευση μου”.

‘Το ίδιο ίσχυσε και με τα χρήματα που δόθηκαν στο νοσοκομείο παίδων, σωστά;’.

“Ναι και ούτε αυτά μετρούν στη δέσμευση μου”.

‘Προέρχονταν από το νέο σας σύντροφο, Έλον Μασκ, σωστά;’.

“Δεν ξέρω αν ήταν ο νέος μου σύντροφος, τότε”.

Σημείωση: όπως κατέθεσε η Χερντ, είχε γνωρίσει τον πιο πλούσιο κάτοικο της γης στο Met Gala του 2016, όταν “με έστησε ο Ντεπ, ενώ ήμασταν καλεσμένοι του Ralph Lauren. Είχα πάει στο event με ένα συνεργάτη του σχεδιαστή και αργότερα συνάντησα έναν άνδρα που τον έλεγαν ‘Έλον’. Μετά διαπίστωσα ποιος είναι. Μιλήσαμε στο κόκκινο χαλί, ενώ περιμέναμε να έλθει η σειρά μας. Γίναμε φίλοι” και μετά το χωρισμό της με τον Ντεπ, έγιναν ζευγάρι. Χώρισαν λίγους μήνες αργότερα. Σύμφωνα με στοιχεία που έχει η νομική ομάδα του Ντεπ, η Χερντ σύναψε δεσμό με τον Μασκ, αμέσως μετά τη διάλυση του γάμου της με τον Ντεπ.

‘Τον πείσατε να δώσει μέρος των χρημάτων που είχατε υποσχεθεί στα ιδρύματα, σωστά;’.

“Λάθος”.

‘Γιατί θέλατε να κρατήσετε κάποιο μέρος της αποζημίωσης του διαζυγίου, για εσάς’.

“Κάνετε μεγάλο λάθος, επ’ αυτού”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα