Η Μπέλα Χαντίντ εξόργισε το Ισραήλ, στηρίζοντας τους Παλαιστίνιους

Η Μπέλα Χαντίντ εξόργισε το Ισραήλ, στηρίζοντας τους Παλαιστίνιους
Το μοντέλο Μπέλα Χαντίντ Associated Press / Evan Agostini / Invision

Το διάσημο μοντέλο Μπέλα Χαντίντ συμμετείχε σε διαδηλώσεις υπέρ των Παλαιστινίων, προκαλώντας την οργή του Ισραηλινού Κράτους. Οι αναρτήσεις της και η απάντηση.

Την οργή του Ισραήλ προκάλεσε η Μπέλα Χαντίντ, η οποία τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της Παλαιστίνης, εκφράζοντας και εμπράκτως την στήριξή της προς τη χώρα.

Συγκεκριμένα, το διάσημο μοντέλο συμμετείχε το Σαββατοκύριακο σε διαδήλωση υπέρ των Παλαιστινίων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, ενώ προχώρησε σε σχετικές αναρτήσεις στους λογαριασμούς της στα social media. Η Μπέλα Χαντίντ δημοσίευσε φωτογραφίες της ιδίας και άλλων διαδηλωτών, αναγράφοντας στις δημοσιεύσεις της συνθήματα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης.

Η στάση του διάσημου μοντέλου ξεσήκωσε αντιδράσεις, με το Ισραηλινό Κράτος να γράφει στον επίσημο λογαριασμό του στο twitter εναντίον της:

“Όταν διασημότητες όπως η Μπέλα Χαντίντ ζητούν να πεταχτούν Εβραίοι στη θάλασσα, καλούν σε κατάργηση του Ισραηλινού Κράτους. Δεν θα έπρεπε να είναι ένα ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα. Αυτό θα έπρεπε να είναι ζήτημα ανθρωπιστικό. Ντροπή σου”.

Στο εν λόγω tweet, αναρτήθηκε και η ζωντανή μετάδοση την οποία έκανε η Μπέλα Χαντίντ κατά τη διάρκεια της συμμετοχής της στη διαδήλωση.

Υπενθυμίζεται, ότι ο πατέρας της Μπέλα Χαντίν, ο Μοχάμεντ Χαντίντ, είναι Παλαιστίνιος. Η ίδια, μάλιστα, είχε κάνει άλλη μία ανάρτηση στην οποία αναφερόταν στην οικογένειά της. Έγραφε, μεταξύ άλλων:

“Μου έλεγαν σε όλη μου τη ζωή ότι το ποια είμαι, μια Παλαιστίνια γυναίκα, δεν είναι πραγματικό. Μου είπαν ότι ο πατέρας μου δεν έχει τόπο γέννησης, εάν είναι από την Παλαιστίνη. Και είμαι εδώ για να πω το εξής: Η Παλαιστίνη είναι πολύ πραγματική και ο παλαιστινιακός λαός είναι εδώ για να μείνει και να συνυπάρξει”.

Παρόμοιες αναρτήσεις έκανε και η αδελφή της, το επίσης μοντέλο Τζίτζι Χαντίντ, η οποία σε μία από τις δημοσιεύσεις της στο Instagram έγραψε:

“Δεν μπορείς να υπερασπίζεσαι τη φυλετική ισότητα, τα δικαιώματα των LGBT και των γυναικών, να καταδικάζεις τη διαφθορά, τα εγκλήματα κακοποίησης και άλλες αδικίες αλλά να επιλέγεις να αγνοείς την καταπίεση των Παλαιστινίων. Δεν κολλάει. Δεν μπορείς να διαλέγεις ποιών τα ανθρώπινα δικαιώματα έχουν μεγαλύτερη σημασία”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα