Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Τι κάνει σήμερα ο 12χρονος Χριστός – Μυστήριο με τη ζωή του

Ιησούς από τη Ναζαρέτ: Τι κάνει σήμερα ο 12χρονος Χριστός – Μυστήριο με τη ζωή του
Ιησούς από τη Ναζαρέτ

Μυστήριο αποτελεί ο 57χρονος ηθοποιός Λορέντζο Μονέ, ο οποίος υποδύθηκε τον 12χρονο Χριστό στον "Ιησού από τη Ναζαρέτ". Το τελευταίο διαδικτυακό του ίχνος και οι μοναδικές πληροφορίες που έχουμε για αυτόν.

Η θρησκευτική τηλεταινία “Ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ” αποτελεί μία από τις πιο διάσημες παραγωγές σχετικά με τα Πάθη του Χριστού και το Θείο Δράμα. Το αριστούργημα του Φράνκο Τζεφιρέλι θεωρείται πια διαχρονικό και οι τηλεθεατές, παρά το γεγονός ότι το έχουν παρακολουθήσει πάρα πολλές φορές, συνεχίζουν να το τιμούν κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της Μεγάλη Εβδομάδας.

Φέτος, η ταινία θα προβληθεί αποσπασματικά από τη Μεγάλη Τρίτη (19/04) έως και το Μεγάλο Σάββατο (23/04) στον ΑΝΤ1.

Όσα χρόνια κι αν περάσουν, αξεπέραστη παραμένει η ερμηνεία του ηθοποιού Ρόμπερτ Πάουελ (Robert Powell) ο οποίος ενσάρκωσε τον Ιησού και χάρισε συγκλονιστικές στιγμές στους τηλεθεατές. Αξίζει να σημειωθεί πως ο ηθοποιός δεν μπόρεσε ποτέ ξανά να παίξει πιο καλό ρόλο από αυτό, κάτι που αποδείχθηκε και από την ίδια την ιστορία, αφού όλοι οι μετέπειτα ρόλοι του πέρασαν απαρατήρητοι και δεν τους δόθηκε η απαραίτητη σημασία.

Εκτός, βέβαια, από τον πρωταγωνιστή, εξαιρετικές ερμηνείες είχαν και οι υπόλοιποι ηθοποιοί, οι οποίοι έφεραν εις πέρας πολύ δύσκολους ρόλους, ενώ εντύπωση προκαλεί μέχρι σήμερα η ερμηνεία του ηθοποιού που υποδύθηκε τον Ιησού σε μικρή ηλικία. Πρόκειται για τον Λορέντζο Μονέ (Lorenzo Monet), τον οποίο παρακολουθούμε στα πρώτα μέρη της τηλεταινίας, όσο ο Χριστός ήταν μικρό αγόρι.

Ιησούς από τη Ναζαρέτ Youtube


Λορέντζο Μονέ: Ο ηθοποιός πίσω από τον 12χρονο Ιησού

Ο 12χρονος τότε Λορέντζο Μονέ είχε επιλεχθεί από τον Τζεφιρέλι μέσα από δεκάδες αγόρια που δοκιμάστηκαν για τον ρόλο, κυρίως για τα καταγάλανα μάτια του και το διαπεραστικό βλέμμα του. Όλοι μπορούμε να θυμηθούμε τη λάμψη των γαλάζιων ματιών του Ιησού, αφού το καθηλωτικό βλέμμα ήταν ζητούμενο από τον σκηνοθέτη, γι’ αυτό άλλωστε επέλεξε και τον Ρόμπερτ Πάουελ για τον ρόλο του Χριστού στο έργο.

Ωστόσο, παραμένει μυστήριο το πού είναι και με τι ασχολείται σήμερα ο Λορέντζο Μονέ, αφού στα χρόνια που ακολούθησαν δεν τον είδαμε να παίζει σε καμία σειρά ή ταινία. Μάλιστα, στο Facebook δημιουργήθηκε πριν από χρόνια μια σελίδα από τους φανς του, οι οποίοι ζητούσαν να μοιραστεί οποιαδήποτε πληροφορία υπάρχει για εκείνον, καθώς στο διαδίκτυο δεν υπάρχει κάτι σχετικό με τον ηθοποιό.

Μάλιστα, στο Facebook δημιουργήθηκε πριν από χρόνια μια σελίδα από τους φανς του, οι οποίοι ζητούσαν να μοιραστεί οποιαδήποτε πληροφορία υπάρχει για εκείνον, καθώς στο διαδίκτυο δεν υπάρχει κάτι σχετικό με τον ηθοποιό. Ωστόσο, η σελίδα δεν βοήθησε ιδιαίτερα.

“Είσαι ο ηθοποιός που έπαιξε τον μικρό Ιησού;” – “Ναι, εγώ είμαι”

Το μοναδικό στοιχείο που επιβεβαιώνει πως ο ηθοποιός Λορέντζο Μονέ βρίσκεται – προπαντός – εν ζωή και πως υπήρξε όντως ο άνθρωπος που ενσάρκωσε τον μικρό Ιησού, είναι μια παραδοχή του ιδίου στο Twitter.

Συγκεκριμένα, πριν από μερικά χρόνια, το 2017, κάποιος χρήστης του Twitter απευθύνθηκε σε ένα λογαριασμό που έφερε το όνομα Lorenzo Monet και τον ρώτησε αν είναι ο ίδιος που συμμετείχε τότε στην τηλεταινία. “Γεια, είσαι ο ηθοποιός που έπαιξε τον μικρό Ιησού από τη Ναζαρέτ;”, ρώτησε χαρακτηριστικά ο χρήστης Danilo Giovenco artista. Τότε, ο Λορέντζο Μονέ μέσω του λογαριασμού του απάντησε στο παραπάνω tweet αναφέροντας λακωνικά “Ναι, εγώ είμαι”.

Στη φωτογραφία προφίλ του λογαριασμού που έχει ο Lorenzo Monet είναι ένας άνδρας με καταγάλανα μάτια, που μοιάζει πάρα πολύ με το παιδί που βλέπουμε στην ταινία. Η ηλικία του μοιάζει να είναι άνω των 50, κάτι που ταιριάζει χρονικά, αναλογιστούμε πως η ταινία γυρίστηκε το 1977.

Το πιο πρόσφατο διαδικτυακό ίχνος του νεαρού “Ιησού”

Ο συγκεκριμένος λογαριασμός με το όνομα Lorenzo Monet στο Twitter, παραμένει χωρίς δραστηριότητα εδώ και αρκετά χρόνια. Μάλιστα, είναι εντελώς κενός από αναρτήσεις.

Εκτός από μία ανάρτηση που πραγματοποιήθηκε σχετικά πρόσφατα. Συγκεκριμένα, πριν από μερικούς μήνες, στις 26 Δεκεμβρίου του 2021, ο χρήστης του συγκεκριμένου λογαριασμού έγραψε στο προφίλ του: Για όσους ενδιαφέρονται, υπάρχουν νέα NFT με το όνομά μου στο OpenSea”. Κι αυτό, αποτελεί το πιο πρόσφατο διαδικτυακό ίχνος του ηθοποιού από το 2017, που είχαμε την παραπάνω απάντηση.

Οι μοναδικές πληροφορίες που έχουμε για αυτόν

Ο ηθοποιός είναι Ιταλός, γεννήθηκε το 1965 και σήμερα είναι 57 ετών. Το βιογραφικό του δεν υπάρχει ούτε στο IMDB, ούτε στη Wikipedia. Πάντως, οι περισσότεροι από τους φανς του υποστηρίζουν ότι ζει μια ήρεμη οικογενειακή ζωή στην Τεργέστη στην Ιταλία, ότι έχει σπουδάσει Οικονομικά και εργάζεται στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων. Δεν είναι γνωστό αν είναι παντρεμένος ή αν έχει παιδιά.

Οι μοναδικές φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και τον παρουσιάζουν ως ενήλικα άνδρα είναι οι δύο παρακάτω – η μία εξ αυτών αποτελεί την φωτογραφία – προφίλ του στον προαναφερθέντα λογαριασμό του στο Twitter. Ο ίδιος δεν διαθέτει λογαριασμό στο Instagram, ούτε στο Facebook, ενώ ένα προφίλ με το όνομα “Lorenzo Monet (Young Jesus)” που υπάρχει στο Facebook δεν είναι δικό του.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα