Jimmy Fallon: Δημόσια συγγνώμη 20 χρόνια μετά, για το “blackface”

Jimmy Fallon: Δημόσια συγγνώμη 20 χρόνια μετά, για το “blackface”
Jimmy Fallon η μίμηση του Chris Rock AP @youtubeSatiricalEddy

Ο Jimmy Fallon ζήτησε δημόσια συγγνώμη για ένα κλιπ του 2000 στο οποίο μιμείται τον Chris Rock, ενώ είναι βαμμένος μαύρος. Το βίντεο προκάλεσε αντιδράσεις μετά από 20 χρόνια.

Το twitter πήρε φωτιά με την πρόσφατη επανακυκλοφορία ενός κλιπ του 2000, στο οποίο παρουσιάζεται ο Jimmy Fallon να μιμείται τον κωμικό Chris Rock με blackface. Ο παρουσιαστής ζήτησε δημόσια συγγνώμη για την ρατσιστική εμφάνισή του, 20 χρόνια μετά.

Το blackface είναι μια αμφιλεγόμενη θεατρική πρακτική, που έγινε ιδιαίτερα δημοφιλής στις ΗΠΑ του 19ου αιώνα, κατά την οποία ένας λευκός άνθρωπος υποδύεται έναν μαύρο βάφοντας το πρόσωπό του με μαύρη μπογιά. Η πρακτική αυτή είχε αρχίσει να αναπαράγει ορισμένα στερεότυπα εις βάρος των Αφροαμερικανών από τότε και γι’ αυτό και δικαίως εκλαμβάνεται ως ρατσιστική.

Σύμφωνα με το CNN, το μικρό κλιπ του παρουσιαστή είχε εμφανιστεί στον αέρα το 2000 στην εκπομπή Saturday Night Live του SNL. Ο Fallon ήταν μέλος του καστ της εκπομπής από το 1998 έως το 2004 όταν αποφάσισε να δοκιμάσει την καριέρα στον κινηματογράφο. Πλέον, είναι ένας πολύ πετυχημένος παρουσιαστής του The Tonight Show.

Ο Fallon με σκοπό να ζητήσει συγνώμη για τη πράξη του παρελθόντος έγραψε στο Twitter:

“Το 2000, όταν ήμουν στο SNL, πήρα την φριχτή απόφαση να υποδυθώ τον Chris Rock με blackface. Δεν υπάρχει δικαιολογία για αυτήν τη πράξη. Λυπάμαι πραγματικά που πήρα αυτήν την αδιαμφισβήτητα προσβλητική απόφαση και σας ευχαριστώ όλους που μου επισυνάψατε τις ευθύνες που μου αναλογούσαν”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα